Celebrity News

Katarina i Milan Gromilić: Ništa ne može da zameni naše ušuškane večeri

Katarina i Milan Gromilić: Ništa ne može da zameni naše ušuškane večeri

Atraktivni baletski par priča o svom užurbanom životu i otkriva na koji način pronalaze vreme za sebe pored troje dece i iscrpljujuće svakodnevice

Kada su se Katarina (36) i Milan Gromilić (40), koje možemo da predstavimo kao baletsko-bračni par, pojavili na "Story" žurki, izgledali su kao da su se celog dana spermali za izlazak na crveni tepih. Kada smo im to rekli, Katarina nam je ispričala da je to jedna od prilika kada žele da ponesu nešto nesvakidašnje, pa pripreme obično traju duže, a dodala je i da su to trenuci kada mogu da se "izmeste" iz ne tako glamurozne svakodnevice, budući da mnogo rade i imaju troje dece. Kako izgleda "jedan običan dan" u njihovoj porodici, priča Milan:

– Katarina je glavni organizator. Raspored obaveza je nemoguće zapamtiti, sve se zapisuje, jer je svaki dan drugačiji. Starija deca idu u osnovnu, baletsku i muzičku školu, dok najmlađa ide u vrtić, i sve to u različitim smenama i na različitim lokacijama. Tu su i sastanci, probe, predstave, snimanja, koncerti, treninzi... Svaki naš radni dan zahteva ozbiljan raspored, a bez pomoći dragih ljudi i dobre organizacije, ništa ne bi bilo izvodljivo.

Da li, u tako ispunjenom danu, postoji vreme rezervisano samo za vas dvoje?

MILAN GROMILIĆ: Naravno, kada deca legnu da spavaju ili kada negde otputujemo. Partneri u braku moraju imati svoje vreme. Danas se živi brzo, mnogo se juri, ali ponekad je potrebno „zakočiti“ i odvojiti trenutke samo za nas dvoje. Zimi posebno volimo da provedemo večeri gledajući filmove. Ranije smo obožavali odlaske u bioskop, ali sada radije ostajemo u našoj dnevnoj sobi i tu, na svom kućnom bioskopu, gledamo dobar film.

Da li to vaše vreme koristite bez griže savesti i razmišljanja – jao, nismo kraj dece?

M. G. : Mi smo od onih roditelja koji svuda idu sa decom. Svaki put kažemo da je vreme da negde sami otputujemo, ali nam posle bude žao i na kraju odemo svi. Recimo, u januaru smo najpre planirali da negde otputujemo samo Katarina i ja i da tako obeležimo deset godina braka, ali su, ipak, i devojke pošle s nama. Veoma smo vezani u tom smislu.

Katarina, pre nešto više od godinu dana rekli ste da želite da budete stalno sa ćerkama, bez obzira na to da li je potrebno ili ne, jer ste svesni da neverovatno brzo rastu. Imate li i dalje taj osećaj?

KATARINA GROMILIĆ : Zbog privatnog biznisa koji sam pokrenula pre dve godine, češće sam odsutna nego ranije. Grize me savest zbog toga, jer sam sa starijim ćerkama Larom i Hanom provodila mnogo više vremena nego s najmlađom Mašom, ali sam naučila da živim s tim. Stalno vagam i preispitujem se, a onda dođe Milan pa me smiri i tako ukrug. Trudim se da budem najbolja majka na svetu i da deci ne manjka ljubavi, ali i da budem najbolja u svom poslu i pružim maksimum. Razumeće me svaka majka koja je istovremeno i poslovna žena.

Često čujemo da je danas deci teško zadržati pažnju. Uspevate li?

K. G. : Dečja pažnja se vežba od ranog detinjstva. Kada se nešto radi, onda se radi samo to, a ne pet stvari istovremeno. Devojčice imaju svoje obaveze i planirano vreme za njih. Tu smo veoma striktni. Nažalost, naš posao podrazumeva da su subote i nedelje često radne, pa nam svaki slobodan vikend dođe kao praznik. To su najlepši trenuci i tada organizujemo različite društvene igre, odlaske u restorane, prirodu, pozorište, a neretko uživamo u grickalicama i Diznijevim filmovima na „The Frame“ televizoru. Te zajedničke aktivnosti su deci omiljene.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani:

Kako se njih tri međusobno slažu?

K. G. : Kao i sve sestre, umeju da se „podžapaju“ oko gluposti, ali se obožavaju i veoma su vezane. Interesantno je posmatrati kako grade svoje odnose. Mi se trudimo da im budemo primer međusobne ljubavi, poštovanja i uvažavanja, jer smo, na kraju krajeva, svi jedan tim.

Većina roditelja deci kaže "ista si majka" ili "isti si otac". Koje vaše osobine najčešće primećujete kod Lare, Hane i Maše?

M. G. : Lara je preslikana Katarina – voli svoj komfor, veliki je hedonista i sve zna najbolje, dok je Hana sličnija meni. Prava je Devica u horoskopu, sve primeti, uvek sve mora da bude "pod konac"... S druge strane, obe su umetničke duše, sviraju klavir, vole balet i glumu. Što se tiče Maše, više je na Laru nego na Hanu, a s obzirom na to da je najmlađa, pravi je gazda u kući. Veoma je čudno kad počneš da prepoznaješ sopstvene osobine kod dece, kako dobre tako i one koje to baš nisu. Sve to ti pomaže da ih bolje razumeš. Uživamo dok ih slušamo kako iznose svoje stavove, veoma argumentovano i s puno samopouzdanja.

Vraćamo se na početak priče i vaš izgled. Koliko dnevno, što zbog posla, što zbog toga što to želite, provodite u sali za vežbanje?

K. G. : Dosta smo u sali. U svojoj školi baleta provodim veći deo dana, kako s malim balerinama, tako i sa odraslima, kroz program vežbi „Cardio ballet“. Balet je moja ogromna ljubav, pa mi je sala kao druga kuća. Veoma smo fizički aktivni, pa bi bilo zaista čudno da nismo fit.

M. G. : Baletska sala i scena su naš posao i način života. To su mesta gde stvaram, pravim koreografije, a to je ono što me čini živim. Kada dođe letnja pauza, već posle dve nedelje imam krizu i jedva čekam da ponovo uđem u salu.

Milane, šta vas na poslovnom planu čeka ove jeseni, osim četiri „Arene“ sa Zdravkom Čolićem?

M. G. : Ova jesen je prilično radna, gotovo da nemam slobodnog vremena. Izdvojio bih rad na filmu Dušana Kovačevića, što mi je veliki izazov, zabavne šou-programe na RTS-u, kao i ono što sledi – spremanje za četiri „Arene“ sa Zdravkom Čolićem i dve zagrebačke „Arene“ s Lepom Brenom. Radim na još dva filma, ali o tome ćemo neki drugi put.