Celebrity News

Slavni reditelj ponovo na tapetu: Silovao me je kada sam imala 18 godina

Slavni reditelj ponovo na tapetu: Silovao me je kada sam imala 18 godina

Jedna Francuskinja nedavno je optužila Romana Polanskog da ju je silovao 1975. u Švajcarskoj kada je imala 18 godina, objavio je list "Parizijen" nekoliko dana pre početka prikazivanja novog filma reditelja koji je u Sjedinjenim Državama optužen za silovanje maloletnice, prenose agencije.

Valentin Monije navodi da nije podnela tužbu, ali je odlučila da javno optuži Polanskoga zbog prikazivanja filma "Optužujem" o nepoštovanju pravde i aferi Drajfus.

- Nisam s njim bila u vezi, ni ličnoj ni profesionalnoj, površno sam ga poznavala - ispričala je za list ta fotografkinja, koja je bila manekenka u Njujorku i glumila u nekoliko filmova tokom 1980-ih godina, poput "Tri muškarca i kolevka". Ona tvrdi da se radilo o izrazito nasilnom napadu.

Rediteljev advokat Erv Temim je rekao za Parizijen da Roman Polanski odlučno odbacuje optužbu za silovanje i ističe da navodni događaji od pre 45 godina nikada nisu prijavljeni pravosudnim telima.

Podsećamo, Polanski je priznao krivicu zbog polnog odnosa sa maloletnicom 1977. i bio osuđen na 90 dana zatvora, ali je oslobođen nakon 42 dana. Kada je saznao da sudija namerava da mu odredi višegodišnju zakonsku kaznu, pobegao je iz Sjedinjenih Država u Francuskum prenose agencije.

Od tada se pojavilo više optužbi za silovanje glumica koje su u vreme napada sve bile maloletne.

Rediteljev advokat tvrdi da su optužbe tih žena neutemeljene.