Gastro

Jednostavan i brz slatkiš. Prste da poližeš, a ne goji!

Jednostavan i brz slatkiš. Prste da poližeš, a ne goji!

story

Pošto većina nas dosta vremena provodi kod kuće, pred velikim smo iskušenjem kada je u pitanju slatko. Ipak, imamo predlog kako da spremite jednostavan i brz slatkiš koji ne goji

 

Kako je većina nas trenutno tokom dobrog dela dana ’zarobljena’ u kući, ne preostaje nam ništa drugo nego da se odmorimo od užurbane svakodnevice. Neko se opredelio za boravak ispred malih ekrana, neko, napokon ima vremena za nagomilanu biblioteku nepročitanih knjiga. Mada… priznajte, kuhinja je postala omiljeno mesto. Sami ili sa ukućanima u izolaciji, ne možemo da odolimo čudesnoj spravi zvanoj frižider, a ni drugoj - šporetu.

Internet i društvene mreže su usijani od deljenja raznih recepata, a ovo je prilika da i slavne ličnosti pokažu svoje kulinarske veštine. Neko sa više, neko sa manje uspeha.

PREPORUČUJEMO I: Organizujte frižider po savetima Džejmija Olivera

Tako smo mogli da vidimo šta sprema najmlađa milijarderka na svetu, Kajli Džener. Bila je to supica sa nudlama.

Čuvena američka glumica, Gvinet Paltrou, podelila je nedavno na društvenim mrežama recept iz njene kulinarske knjige. Reč je o laganoj salati za ručak.

PREPORUČUJEMO I: Evo šta glumica Sandra Oh jede da bi ostala vitka (foto)

 

Ni poznate ličnosti sa domaće estrade su sledile ovaj trend. Tako se, između ostalih, i Nikola Rokvić pohvalio kulinarskim umećem. Kako je napisao u opisu slike, spremao je ramen supicu. Šta god to bilo. Recept nismo saznali.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikola Rokvic (@nikolarokvic) on Mar 6, 2020 at 11:09am PST

Kako možemo da primetimo, poznati brinu o svoj liniji i zdravoj ishrani. To i nama savetuju, budući da smo ovih dana pred velikim izazovima, zvanim frižider i šporet.

Slatko i zdravo

Tako ćemo i mi iskoristiti priliku za nešto zdravo, vegansko, a pri tom vrlo ukusno. Pošto se reč ’slatko’ često izbegava u poslednje vreme, odlučili smo se da podelimo sa vama recept za jedan mali, slatki greh.

MAFINI OD BANANE

Sastojci:

3 zrele banane

60 gr puter

100 gr šećera

250 gr brašna

1 kašičica sode bikarbone

1 kašičica soli

150 gr usitnjenih oraha, badema, lešnika, suvog grožđa (opciono)

Priprema: Ugrejte rernu na 180 C. U kalup za mafine stavite papirne korpice. Izgnječite 3 banane, pa dodajte istopljen puter i šećer (preporučujemo žuti ili od šećerne trske). Posebno pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa mešavinu dodajte bananama. Lagano promešajte sastojke da se sjedine. Ukoliko želite, dodajte izmrvljene orašaste plodove ili suvo grožđe, pa promešajte još jednom. Rasporedite smesu u kalupe, na dve trećine dubine i pecite oko 25 minuta.

Dodatno:

U smesu možete dodati i malo muskatnog orašćića.

Prijatno i Srećan Uskrs!

Komentari (0)

Loading