02/11/2025
19 min
Komšije Duška Tošića iz rodnog Orlovata otkrile su kakav je poznati fudbaler van terena. Iako godinama živi u Beogradu, Duško često posećuje svoje selo, a meštani za njega imaju samo reči hvale
Kako je većina nas trenutno tokom dobrog dela dana ’zarobljena’ u kući, ne preostaje nam ništa drugo nego da se odmorimo od užurbane svakodnevice. Neko se opredelio za boravak ispred malih ekrana, neko, napokon ima vremena za nagomilanu biblioteku nepročitanih knjiga. Mada… priznajte, kuhinja je postala omiljeno mesto. Sami ili sa ukućanima u izolaciji, ne možemo da odolimo čudesnoj spravi zvanoj frižider, a ni drugoj - šporetu.
Internet i društvene mreže su usijani od deljenja raznih recepata, a ovo je prilika da i slavne ličnosti pokažu svoje kulinarske veštine. Neko sa više, neko sa manje uspeha.
Tako smo mogli da vidimo šta sprema najmlađa milijarderka na svetu, Kajli Džener. Bila je to supica sa nudlama.
Čuvena američka glumica, Gvinet Paltrou, podelila je nedavno na društvenim mrežama recept iz njene kulinarske knjige. Reč je o laganoj salati za ručak.
Ni poznate ličnosti sa domaće estrade su sledile ovaj trend. Tako se, između ostalih, i Nikola Rokvić pohvalio kulinarskim umećem. Kako je napisao u opisu slike, spremao je ramen supicu. Šta god to bilo. Recept nismo saznali.
View this post on Instagram
A post shared by Nikola Rokvic (@nikolarokvic) on Mar 6, 2020 at 11:09am PST
Kako možemo da primetimo, poznati brinu o svoj liniji i zdravoj ishrani. To i nama savetuju, budući da smo ovih dana pred velikim izazovima, zvanim frižider i šporet.
Tako ćemo i mi iskoristiti priliku za nešto zdravo, vegansko, a pri tom vrlo ukusno. Pošto se reč ’slatko’ često izbegava u poslednje vreme, odlučili smo se da podelimo sa vama recept za jedan mali, slatki greh.
MAFINI OD BANANE
Sastojci:
3 zrele banane
60 gr puter
100 gr šećera
250 gr brašna
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica soli
150 gr usitnjenih oraha, badema, lešnika, suvog grožđa (opciono)
Priprema: Ugrejte rernu na 180 C. U kalup za mafine stavite papirne korpice. Izgnječite 3 banane, pa dodajte istopljen puter i šećer (preporučujemo žuti ili od šećerne trske). Posebno pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa mešavinu dodajte bananama. Lagano promešajte sastojke da se sjedine. Ukoliko želite, dodajte izmrvljene orašaste plodove ili suvo grožđe, pa promešajte još jednom. Rasporedite smesu u kalupe, na dve trećine dubine i pecite oko 25 minuta.
Dodatno:
U smesu možete dodati i malo muskatnog orašćića.
Prijatno i Srećan Uskrs!
02/11/2025
19 min
Komšije Duška Tošića iz rodnog Orlovata otkrile su kakav je poznati fudbaler van terena. Iako godinama živi u Beogradu, Duško često posećuje svoje selo, a meštani za njega imaju samo reči hvale
Kulinarski trik Dragane Katić: Punjene paprike kakve do sada niste probali spremne za tili čas
02/11/2025
2h
Recept Dragane Katić za punjene paprike oduševio domaćice
Kasno sam srela čoveka s kojim sam želela dete: Dirljiva ispovest Isidore Minić
01/11/2025
14h
Poznata glumica otvorila je dušu i iskreno progovorila o majčinstvu, ali i o odnosu sa svojom majkom koji ju je snažno oblikovao. U emotivnoj ispovesti priznala je da joj je žao što nema decu, ali da zbog toga ne smatra da joj je život promašen.
Vatra progutala uspomene, živela u domovima za izbeglice: Težak životni put lepe voditeljke
01/11/2025
17h
Život Jelene Simić nije bio lak
Komentari (0)