Isprobajte recept Nataše Pavlović i poslužite ukućanima prženice kakve dosad nisu probali
23/04/2024
4h
Prženice na tri načina po receptu Nataše Pavlović
Kako je većina nas trenutno tokom dobrog dela dana ’zarobljena’ u kući, ne preostaje nam ništa drugo nego da se odmorimo od užurbane svakodnevice. Neko se opredelio za boravak ispred malih ekrana, neko, napokon ima vremena za nagomilanu biblioteku nepročitanih knjiga. Mada… priznajte, kuhinja je postala omiljeno mesto. Sami ili sa ukućanima u izolaciji, ne možemo da odolimo čudesnoj spravi zvanoj frižider, a ni drugoj - šporetu.
Internet i društvene mreže su usijani od deljenja raznih recepata, a ovo je prilika da i slavne ličnosti pokažu svoje kulinarske veštine. Neko sa više, neko sa manje uspeha.
Tako smo mogli da vidimo šta sprema najmlađa milijarderka na svetu, Kajli Džener. Bila je to supica sa nudlama.
Čuvena američka glumica, Gvinet Paltrou, podelila je nedavno na društvenim mrežama recept iz njene kulinarske knjige. Reč je o laganoj salati za ručak.
Ni poznate ličnosti sa domaće estrade su sledile ovaj trend. Tako se, između ostalih, i Nikola Rokvić pohvalio kulinarskim umećem. Kako je napisao u opisu slike, spremao je ramen supicu. Šta god to bilo. Recept nismo saznali.
View this post on Instagram
A post shared by Nikola Rokvic (@nikolarokvic) on Mar 6, 2020 at 11:09am PST
Kako možemo da primetimo, poznati brinu o svoj liniji i zdravoj ishrani. To i nama savetuju, budući da smo ovih dana pred velikim izazovima, zvanim frižider i šporet.
Tako ćemo i mi iskoristiti priliku za nešto zdravo, vegansko, a pri tom vrlo ukusno. Pošto se reč ’slatko’ često izbegava u poslednje vreme, odlučili smo se da podelimo sa vama recept za jedan mali, slatki greh.
MAFINI OD BANANE
Sastojci:
3 zrele banane
60 gr puter
100 gr šećera
250 gr brašna
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica soli
150 gr usitnjenih oraha, badema, lešnika, suvog grožđa (opciono)
Priprema: Ugrejte rernu na 180 C. U kalup za mafine stavite papirne korpice. Izgnječite 3 banane, pa dodajte istopljen puter i šećer (preporučujemo žuti ili od šećerne trske). Posebno pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa mešavinu dodajte bananama. Lagano promešajte sastojke da se sjedine. Ukoliko želite, dodajte izmrvljene orašaste plodove ili suvo grožđe, pa promešajte još jednom. Rasporedite smesu u kalupe, na dve trećine dubine i pecite oko 25 minuta.
Dodatno:
U smesu možete dodati i malo muskatnog orašćića.
Prijatno i Srećan Uskrs!
Isprobajte recept Nataše Pavlović i poslužite ukućanima prženice kakve dosad nisu probali
23/04/2024
4h
Prženice na tri načina po receptu Nataše Pavlović
Nova era zdrave ishrane: U Walter stigli Vege ćevapi!
22/04/2024
1 dana
Sa novim vegetarijanskim obrocima možete uživati u ukusnim, a manje kaloričnim jelima. Ova čarobna kombinacija zdravlja i gastronomskog zadovoljstva čini svaki obrok pravim užitkom
Isprobajte i uverite se u kvalitet Miele uređaja u novootvorenom Experience centru u Novom Sadu
19/04/2024
3 dana
Otvoren ekskluzivni Miele Experience Centar u Novom Sadu
Počivaj u miru sa anđelima: Bivša verenica Pavla Mensura slomljena zbog njegovog odlaska
23/04/2024
1h
Nastasija Stošić tužna zbog njegove smrti
Haris mi je bio bebisiter: Sarajevski muzičar otkrio veliku Džinovićevu tajnu
23/04/2024
1h
Prošlost Harisa Džinovića za mnoge je nepoznanica
Evo kako je podeljeno bogatstvo Marinka Rokvića: Za sve je kriva supruga Slavica
23/04/2024
2h
Testament Marinka Rokvića tema je interesantna svima
Nadežda Biljić iskreno o bolesti: Čitav život mi se okrenuo naglavačke
23/04/2024
3h
Zdravlje Nadežde Biljić ugroženo
Đokovići na crvenom tepihu: Sve oči uprte u Jelenu, da li je ovog puta nadmašila sebe (FOTO)
22/04/2024
15h
Novak i Jelena Đoković na crvenom tepihu
Komentari (0)