
12/05/2025
1 dana
Da lepota ne mora da bude savršena da bi bila snažna, pokazao je još jedan u nizu događaja koji pomeraju granice – find your Beauty, koji je kompanija dm organizovala 10. maja u Hali 4 Beogradskog sajma.
Autor: Tamara Roksandić | 23/05/2020
Jela od mekane govedine pravi su izbor za nedeljni ručak. Isprobajte.
300 g lisnato testo
600 g govedine
500 g šampinjona
6 kriški kuvane šunke
crveni luk
2 žumanca
2 kašičice žlica senfa dižon
ulje suncokretovo
kašičica putera
so i biber
Dobro posolite i pobiberite meso. Na ugrejanom ulju propržite meso sa svih strana i premažite ga senfom pa ostavite da malo odstoji. Narežite luk i usitnite šampinjone pa ih prepržite u tiganju. Posolite i pobiberite pa posle jednog minuta dodajte malo putera.. Pržite dok ne ispari sva tečnost. Ostavite šampinjone sa strane da se ohlade. Razvaljajte testo u pravougaonik. Na njega stavite kriške šunke, pa preko pečurke usitnjene u mikseru. Na sredinu stavite biftek i obložite ga testom. Zamotajte u foliju i ostavite u frižideru pola sata. Premažite testo žumancima. Pecite oko 35 min na 200°c I poslužite s nekim povrćem.
1 kašičica šećera
600 g goveđeg mesa
so
100 g slanine
Kockica supe
2 šargarepe
2 čena belog luka
biber
2 kašike paradajz pirea
1 glavica crnog luka
250 ml tamnog piva
Isecite slaninu na trake, propržite je a masnoću koja je slanina ispustila tokom pečenja, ne bacajte, potrebna je prženje govedine. Prebacite proprženu slaninu u posudu koju ćete kasnije koristiti za kuvanje gulaša. Isecite goveđe meso na kockice, zatim propržite u istom tiganju koji ste koristili za prženje slanine. Pustite da voda iz mesa ispari, i pržite dok ne porumeni. Prebacite meso u posudu u koju ste prethodno prebacili slaninu. Sitno isecite crni luk, pa ga propržite dok ne postane mekan.
Povremeno dodajte malo vode ako je potrebno. Kada je crni luk ispržen, sitno iseckajte beli luk i propržite. Dodajte pivo, promešajte i kuvajte oko 5 minuta. Prebacite sve u posudu sa mesom, dodajte paradajz pire a onda isecite šargarepu I ubacite je u jelo. Potom ubacite kocku za supu, pospite sve s kašičicom šećera i začinite kašičicom majčine dušice. Sve promešajte i dolijte vode tek toliko da prekrije meso. Vodu dodajte povremeno tokom kuvanja. Gulaš ostavite da se krčka na blagoj vatri minimalno 2 sata.
12/05/2025
1 dana
Da lepota ne mora da bude savršena da bi bila snažna, pokazao je još jedan u nizu događaja koji pomeraju granice – find your Beauty, koji je kompanija dm organizovala 10. maja u Hali 4 Beogradskog sajma.
Zavirite u najlepše dvorište u Valjevu: Željkova i Sašina majka napravila baštensku oazu (FOTO)
10/05/2025
2 dana
Dvorište Joksimovića u Valjevu odiše toplinom
09/05/2025
3 dana
Talas originalnosti u srcu Beograda: uz ritam nove generacije otvorena je renovirana adidas radnja u Knezu
DAHLIA: Više od kozmetike – priča o lepoti, ženstvenosti i nezi
08/05/2025
5 dana
Brend koji već 101 godinu neguje žene i njihovu lepotu, Dahlia, i dalje nosi onu posebnu čar – onu koja nas vraća u detinjstvo, podseća na mamine i bakine rituale, ali i inspiriše da svakodnevno biramo sebe.
Goca Tržan Raši saopštila poslednju želju: Moj pepeo pospi ovde
13/05/2025
1h
Poslednja želja Goce Tržan saopštena Raši
Jednostavan modni trik Nataše Bekvalac zbog uvek izgleda savršeno
13/05/2025
23 min
Nataša Bekvalac ima specifičan stil koji joj idealno pristaje.
Senja prvi put u javnosti, ćerka Marije Kilibarde očarala sve FOTO
13/05/2025
2h
Ćerka Marije Kilibarde je preslatka
Komšije Rade Manojlović više neće da ćute: Zgranuti smo zbog onoga što je uradila
13/05/2025
3h
Komšije Rade Manojlović oplele po pevačici
Prelepe vesti iz doma Peđe Stojakovića, Kamila sve odmah otkrila
13/05/2025
4h
Žena Peđe Stojakovića je danas ponosna kao nikada ranije!
Komentari (0)