 
            31/10/2025
12 min
Ispovest Igora Lazića Niggora o stravičnoj sudbini grupe Montinigers
Autor: Tamara Kovacevic | 19/12/2020
 
                            Redovnim unosom ukusnog tropskog ploda možemo da regulišemo višak kilograma, sprečimo pojavu malignih oboljenja, ali i znatno korigujemo izgled kože i kose. Osim što je dobar za organizam, njegov ukus prija nepcima, posebno u kombinaciji s aromatičnim namirnicama i začinima...
Salata od avokada
Za jednu osobu
                                                                            
                                        
                                        
                                        
                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        Priprema: 15 minuta
                                                                                                                                                    
                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        
Sastojci:
- 1 zreo avokado
                                                                            
                                        
                                        
                                        
                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        - 150 g kinoe
                                                                                                                                                                                                         - pola glavice ljubičastog luka
                                                                                                                                                                                                        - naseckan čeri tomato
                                                                                                                                                                                                        - 200 g kukuruza šećerca 
                                                                                                                                                                                                        - so, biber
                                                                                                                                                                                                        - maslinovo ulje
                                                                                                                                                                                                        - sok od pola limuna 
                                                                                                                                                                                                        - korijander
                                                                                                                                                    
                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        
Priprema:  Photo by Alex Green from Pexels
                                                                                                                                                    
                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                        
                                        
                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        Kinou i kukuruz skuvajte. Sve sastojke isecite na kockice, zatim ih pomešajte s kuvanim šećercem i kinoom. Začinite jelo solju, biberom, maslinovim uljem i sokom od pola limuna, pa pospite korijanderom. Imaćete zdrav i hranjiv obrok za nekoliko minuta. Poslužite je u teglici.
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        Beli luk i tomato konfit - Savršeni uz sendviče i bruskete! (recept)
                                                                                                                                                    
                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                
                                     
                                                                                                                                                                    
Poširana jaja s avokadom
Za dve osobe
                                                                            
                                        
                                        
                                        
                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        Vreme pripreme 30 minuta
                                                                                                                                                    
                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        
Sastojci:
- 4 jajeta
                                                                            
                                        
                                        
                                        
                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        - 4 kriške tost hleba
                                                                                                                                                                                                        - avokado
                                                                                                                                                                                                        - kašika sirćeta
                                                                                                                                                                                                        - kašika soli
                                                                                                                                                                                                        - kašika paradajz-soka
                                                                                                                                                                                                        - kašičica limunovog soka
                                                                                                                                                                                                        - pola praziluka
                                                                                                                                                                                                        - pola krastavca
                                                                                                                                                                                                        - so, biber
                                                                                                                                                                                                        - suva ljuta paprika
                                                                                                                                                                                                        - maslinovo ulje
                                                                                                                                                    
                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        
Priprema:
Stavite vodu da vri. Dok ne provri, isecite avokado i začinite ga limunovim sokom, biberom, usitnjenom ljutom paprikom, kašikom maslinovog ulja, sirćeta i paradajz-soka. Sve to dobro izmešajte i na kraju izgnječite tako da se dobije gusti namaz. U kipeću vodu razbijte četiri jajeta i ostavite ih da se kuvaju tri-četiri minuta kako biste dobili poširana. Prvo na tost nanesite avokado, potom iseckano sveže povrće, poput krastavca, a zatim oprezno spustite jaje preko, da se ne bi razlilo. Pospite seckanim prazilukom.
Tajna je u začinima: Pikantne arome ovih jela postaće redovne na vašoj trpezi
                                                                            
                                        
                                        
                                        
                                                                                                                        
                                                                                                                                                    
                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                
                                     Photo by Foodie Factor from Pexels
                                                                                                                                                    
                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                         
                                                                                                                                                                    
Tikvice s avokadom
Za dve osobe
                                                                            
                                        
                                        
                                        
                                                                                                                                                                    
Sastojci: 
                                                                            
                                        
                                        
                                        
                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        - 2 tikvice
                                                                                                                                                                                                        - 1 zreo avokado
                                                                                                                                                                                                        - pola limuna 
                                                                                                                                                                                                        - glavica crnog luka
                                                                                                                                                                                                        - 2 čena belog luka
                                                                                                                                                                                                        - so, biber
                                                                                                                                                                                                        - bosiljak
                                                                                                                                                                                                        - maslinovo ulje
                                                                                                                                                                                                        - žuti i crveni čeri paradajz
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        Priprema: 
                                                                                                                                                    
                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        
Tikvice isecite na tanke trake da liče na špagete. Ubacite ih u dublji tiganj i propržite, a potom dodajte vodu, pa ih barite oko četiri minuta. Pri kraju dodajte čeri paradajze. Posle toga spremite sos: avokado prepolovite, izvadite košticu i izdubite ga kašikom. Ubacite ga u blender ili secko i miksajte "meso" iz avokada. Dodajte beli luk, crni luk, limun, so i bosiljak. Tikvice procedite, u njih dodajte sos od avokada, a potom preko jela stavite prodinstan čeri paradajz.
Testo na trpezi: Nećete odoleti pitama bogatog nadeva i punog ukusa
                                                                                                                                                    
                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                
                                     Photo by Daria Shevtsova from Pexels
                                                                                                                                                    
                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                         
                                                                                                                                                                    
 
            31/10/2025
12 min
Ispovest Igora Lazića Niggora o stravičnoj sudbini grupe Montinigers
 
             
             
            Voja Nedeljković: Žene iz javnog sveta ne idu na pijacu, ne kuvaju tri ručka
31/10/2025
5h
Brak Voje Nedeljkovića traje 22 godine
 
            Odluka je doneta! Vujadin Savić započinje novo životno poglavlje
31/10/2025
8h
Vujadin Savić, bivši fudbaler Crvene zvezde, započinje novu životnu i profesionalnu fazu – karijeru fudbalskog trenera. Nakon pažljivo sprovedenog procesa selekcije, Fudbalski savez Srbije uvrstio ga je na listu kandidata za UEFA kurs, čime je Savić zvanično postao deo nove generacije budućih trenera domaćeg fudbala.
Komentari (0)