Gastro

Neodoljivi brancin: Predlažemo dva jednostavna i brza recepta uz koje će meso ostati sočno!

Neodoljivi brancin: Predlažemo dva jednostavna i brza recepta uz koje će meso ostati sočno!

story

Morska riba bogata mineralima idealan je izbor za sve koji vode računa o zdravlju i kilogramima, a ne žele da se liše ukusne hrane. Predlažemo vam dva jednostavna i brza recepta uz koje će meso ostati sočno...

ZAPEČENI BRANCIN

Za 2 osobe

PRIPREMA: 20 minuta

SASTOJCI:

- 6 tanko isečenih fileta brancina

- 4 čeri paradajza srednje veličine

- 4  čena belog luka

- 1 limun

- veza kapara

- maslinovo ulje

- so

- biber

PRIPREMA:

Za početak izmešajte sitno iseckani beli luk, kapar, kašiku maslinovog ulja, prstohvat soli i bibera. U tepsiju položite filete brancina, pa po njima pospite  pripremljenu smesu. Posolite ih po želji i pecite 15 minuta u prethodno dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Za kraj gotovo jelo ukrasite čeri paradajzom i kriškom limuna.

Na narednoj strani pogledajte još jedan sjajn recept...

BRANCIN U SOSU OD BADEMA

 Za 2 osobe

PRIPREMA: 45 minuta

SASTOJCI:

- 350 g brancina (fileti)

- 100 g brokolija

- 100 g karfiola

- 100 g svežeg spanaća

- 200 g pečenog badema (listići)

- 250 ml neutralne pavlake za kuvanje

- maslinovo ulje

- so

- biber

PRIPREMA:

Karfiol i brokoli isecite na kriške i propržite kratko u čistom tiganju sa malo soli. Kada omekša izvadite ga u činiju, a tiganju dodajte maslinovo ulje i prethodno začinjene filete brancina. Pecite ih dok ne dobiju braon boju, a potom izvadite na tanjir za serviranje. U duboljoj šerpi prepecite 200 g listića badema, nakon 10 minuta prelijte ih neutralnom pavlakom i kuvajte 15 minuta uz povremeno mešanje. Sos sipajte preko ribe i ukrasite prethodno pripremljenim povrćem, svežim spanaćem i ostatkom listića badema.