Lepota

Greška koju prave sve žene kada koriste masku za lice

Greška kod nege kože koju prave sve žene

Greška koju prave sve žene kada koriste masku za lice

shutterstock

Ako koristite maske za lice a ne primetite nikakav efekat, možda bi vredelo proveriti da li sve radite kako treba... Кozmetolozi i dermatolozi su otkrili koju grešku kod nege kože prave sve žene.

Za žene koje brinu o lepoti svoje kože maske su sastavni deo njihove rutine lepote. One mogu da dubinski očiste pore, velikodušno hidriraju i koži daju zdrav sjaj.  Ali često ne dobijemo željeni rezultat. Stručnjaci su otkrili zašto ovi pomoćnici lepote ponekad ne ispunjavaju naša očekivanja.

Pročitajte:Jedna promena na licu prva odaje godine: Čak je i muškarci odmah primete

Često kada nanesemo masku za lice, želimo da je ostavimo duže. Čini se da će korisni sastojci sigurno delovati na ovaj način. Međutim, ovo je velika greška.

 - Кada se maska osuši, ona zapravo počinje da usisava vlagu i hranljive materije iz kože -  objasnila je dermatološkinja Sara Čepman.

 Pored toga, prekoračenje trajanja sesije lepote može da izazove iritacije i osip.

Antonika Chanel/Unsplash

 

 

Dermatološkinja potvrđuje da je važno pratiti uputstva na pakovanju, jer maska radi sve dok je vlažna. Savetuje da proizvod prvo isprobate na ruci da biste saznali koliko minuta je potrebno da se potpuno osuši. Tek posle toga možete da nanesete masku na lice. Prema njenim rečima, glavni sastojci koji isušuju kožu su ugalj, biljni ekstrati i kiseline.

 

 

Komentari (0)

Loading