Lifestyle

5 večnih komada za stil s potpisom Grete Garbo

Autor: | 18/09/2017

5 večnih komada za stil s potpisom Grete Garbo

Jedna od najvećih holivudskih diva svih vremena Greta Garbo privatno nije volela glamurozan stil. Odevala se jednostavno, praktično i androgeno, a najvažnije joj je bilo da se u odeći oseća udobno.

Gretin prijatelj, umetnik Cecil Beton opisao je njen stil odevanja kao miks nečega što bi nosio ulični bandit, Robin Hud i neko iz drevne Grčke. Obožavala je da nosi velike gusarske šešire, bluze i kaiševi koji su joj davali stil romantičnog ženskog viteza.

Greta Garbo popularizovala je "dolčevitu", ali i još pet svevremenskih modnih komada koji nikad neće izaći iz mode.

1. Crne pantalone širokih nogavica

Greta Garbo među prvim je ženama koja je obukla pantalone u javnosti. Volela je da vežba i provodi vreme u prirodi i smatrala je da su pantalone idealan odevni predmet za takve situacije.

Објава коју дели Emily? (@cinephilexo) дана 17. Сеп 2017. у 9:35 PDT

- Verovatno sam najzadovoljnija time što sam se borila za pravo žena da nose pantalone. Za svaki dan i vreme provedeno u prirodi pantalone mogu biti zdrava alternativa - rekla je Garbo.

2. Bluza s mašnom

Uz pantalone je volela da kombinuje jednako udobne i jednostavne bluze, a celu kombinaciju podizala je mašna na bluzi zavezana ispod ili oko vrata.

Објава коју дели Leonardo Soares (@leo.soul) дана 17. Сеп 2017. у 8:02 PDT

3. Kišni mantil

Komad za čiju je popularnost Greta Garbo možda i najviše zaslužna je kišni mantil. Tokom hladnijih meseci volela je da ga nosi preko džempera.

Obavezno je morao biti stegnut kaišem oko struka, a kragna uglavnom podignuta.

4. Cipele "oksfordice"

Za štikle u ormaru Grete Garbo nije bilo mesta. Ona je nosila cipele s ravnom petom, a najviše klasične, fine, pomalo konzervativne 'oksfordice' na vezivanje.

- Nema ničeg privlačnog u mučeničkom izrazu lica devojke u cipelama koje joj nisu udobne - smatrala je Greta.

5. Šešir

Garbo je nosila zanimljive šešire u filmovima i u stvarnom životu.

Obožavala je velike piratske šešire, beretke, manje okrugle šešire... Nositi nešto na glavi za filmsku i modnu ikonu bio je apsolutni "must have".