Lifestyle

Daleko od luksuza, ali svako bi želeo ovakvu kuću van Beograda: Zavirite u vikendicu Gorice Popović na Srebrnom jezeru (FOTO)

Vikendica Gorice Popović prava je mala oaza mira

Daleko od luksuza, ali svako bi želeo ovakvu kuću van Beograda: Zavirite u vikendicu Gorice Popović na Srebrnom jezeru (FOTO)

Dramska umetnica Gorica Popović iza sebe ima karijeru na kojoj joj mnogi mogu pozavideti. Rođena kragujevčanka po završetku gimnazije preselila se u Beograd gde i sada živi, međutim još jedna adresa proslavljene glumice nalazi se na Srebrnom jezeru gde je smeštena vikendica Gorice Popović, njen takozvani letnji dom. Kad god joj to obaveze dozvole Gorica pakuje kofere i kreće put Srebrnog jezera gde pronalazi potreban mir i daje sebi oduška u prelepoj porodičnoj kući okruženoj prirodom. Uglavnom je to s prvim danima proleća, a glumica u svom parčetu raja uživa do kasne jeseni.

Pročitajte: Najtajanstveniji estradni brak - Niko ne zna da je OVAJ slavni muzičar suprug Gorice Popović (FOTO)

 

Vladimir Lukić

 

Na desnoj obali Dunava iza žive ograde i drvene kapije krije se prostrano dvorište i bajkovita kućica ušuškana u zelenilu, a svaki detalj ove sa puno ljubavi uređene vikendice svedoči o Goričinom neverovatnom talentu da savršeno uklopi staro i novo.

Pročitajte: Gorica Popović - U nekim trenucima zažalim što nisam postala majka

Vladimir Lukić

 

Baštenski ukrasi i fenjeri, oslikane grede kao i natpis na tremu "Vila Zaga" kriju posebnu priču koju je Gorica jednom prilikom ispričala:

- Otac mi je bio ribolovac i dolazio je na Srebrno jezero na pecanje. Zaljubio se u ovo mesto i jednog dana me je doveo ovde i rekao: "Ovde ćemo kupiti plac i sazidati kuću." Moja baka po mami dobila jen1981. godine premiju na lotou. U to vreme se za taj novac mogao kupiti stan, ali ona nam je dala novac za plac. Bila je to žena zmaj koja je othranila dve ćerke, pošto je krajem rata ostala udovica.Zvala se Zaga te zato danas stoji natpis sa njenim imenom na kući - kaže glumica.

Pročitajte: Ekskluzivno! Mašan Lekić i njegova nova izabranica Kristina samo za Story otvaraju vrata svog novog doma na Zlatiboru (VIDEO)

Vladimir Lukić

 

Kuća je sazidana kao zajednička imovina glumičinih roditelja i tetke. U svojoj polovini glumica uživa sa suprugom, džez saksofonistom Nenadom, a sve u kući i njenom okruženju govori o velikoj ljubavi prema starinama, etno detaljima i unikatnim komadima.

Pročitajte: Skriveno od pogleda - Pogledajte kako izgleda kuća Jovana Memedovića u prirodi, jedan detalj će vas oduševiti (FOTO)

Vladimir Lukić

 

Ograda na terasi je pozorišni dekor, dok je unutrašnjost kuće odraz Goričine ruke posebno vešte za oslikavanje drveta te su svi ormani i kredenci u kući oslikani, kao i ramovi za slike i ogledala.

Pročitajte: Parče raja daleko od Beograda - Ovo je magično mesto na kome su deca Danijele i Stefana Buzurovića najsrećnija (FOTO)

Vladimir Lukić

 

- Imam mnogo hobija, slikanje, muziku, šivenje. Vrata za stepenište oslikala sam u cveće, stari kredenac koga su mi predlagali da bacim, ofarbala sam u pastelno zelene boje sa cvetićima i udahnula im novu dušu. Volim cvetne motive koje uvek negde umećem u svoje kreacije.

Pročitajte: Fruškogorsko parče raja - Zavirite u vikendicu Jelene Bačić Alimpić, njenu kreativnu radionicu (FOTO)

Vladimir Lukić

 

Veliki trpezarijski sto i bračni krevet su dela njenog oca. Radio je kao slikar izvođač u kragujevačkom pozorištu. Dok se on zanimao predmetima od drveta, glumičina mama šila je i vezla prekrivače i jastučiće. Od oboje je nasledila kako talenat, tako i interesovanje za ručni rad, pa slika po drvenariji, oslikava razne upotrebne predmete od drveta, ali šije i veze košulje i suknje. 

Pročitajte: Potpuno neočekivano! Nataša Bekvalac baš za Božić donela važnu odluku! Ćerke Hana i Katja ne kriju iznenađenje

Vladimir Lukić

 

Vikendica Gorice Popović odiše duhom prošlih vremena kada je porodica bila daleko brojnija, a sve što je moglo da bude rukom napravljeno, tako je i unešeno u dom.

Pročitajte: Zavirite u zamak Dragane Mirković - U luksuznom domu, jedan kutak ima neprocenjivu vrednost (FOTO)

Vladimir Lukić

 

- U mojoj kući se sastalo više kuća, ovo je kuća svaštara. Ona me podseća navreme odrastanja i porodičnog okupljanja i zato je smatram svojim drugim domom - rekla je svojevremeno glumica koju, ako nije svojoj maloj oazi, možete videti na kupanju na jezeru kao i u šetnji psa.

Pročitajte: Danas uživa u svili i kadifi - EVO kako izgleda SKROMNA kuća u kojoj je nekada živela Aleksandra Prijović (FOTO)

Vladimir Lukić

 

Komentari (0)

Loading