
Suzana Jovanović razočarana u Bosanca: Nisam to očekivala od njega...
01/08/2025
6h
Suzana Jovanović nije očekivala da će Bosanac tako brzo napustiti Zvezde Granda
Autor: Tamara Roksandić | 23/04/2020
Predstavljamo vam dva specijaliteta u kojima će uživati sva vaša čula, a za njih vam ne treba ni mnogo namirnica ni vremena za spremanje. Kineska brza jela dobitna su kombinacija!
- 350 g nudli
- ulje od susama
- glavica crvenog luka
- 2 čena belog luka
- 200 g šampinjona
- 200 g šitake pečuraka
- 100 g kupusa
- 100 g bambusa
- so i biber
- 2 kašike soja sosa
- slatko-ljuti sos
- ulje
Propržite luk na malo susamovog i običnog ulja, a kad porumeni dodajte povrće, jedno po jedno, zatim soja sos, a potom i nudle. Prelijte sve vrelom vodom i krčkajte oko 10 minuta dok nudle ne omekšaju. Servirajte s malo soja sosa preko jela.
- 50 g susama
Pileće belo meso isecite na štapiće i posolite. Pirinač obarite u slanoj vodi. Sjedinite beli luk i mlevenu papriku. Posle toga pomešajte gustin i susam. Meso uvaljajte prvo u mešavinu luka i paprike, zatim u mešavinu gustina sa susamom, pa pržite na vrelom ulju. Piletinu stavite preko pirinča i poslužite prelivenu soja sosom.
Evo šta je potrebno za švarcvald tortu iz čaše!
2 pakovanja kompota od višanja (od po 720 g) ili zaleđenih višanja
1 pakovanje pudinga od vanile
190 g šećera
50 g iseckanih badema
300 maskarpone sira
500 g svežeg sira sa niskim procentom masnoće
2 dl pavlake za šlag
50 g čokolade za kuvanje
300 g biskvita za tortu (gotovi proizvod)
po 150 ml espreso kafe
Procedite višnje da dobijete oko 700 ml soka. Pomešajte prašak za puding, 40 g šećera i 5 kašika soka od višanja. Zakuvajte preostali sok od višanja. Dodajte razmućeni puding i kuvajte neprestano mešajući oko minut.
Zatim dodajte i višnje. Propržite bademe bez dodavanja masnoće.Onda pomešajte maskarpone, sveži sir, preostali šećer i sok. Stavite pavlaku u šlag i pomešajte u smesu od sira zajedno sa bademima i čokoladom.
Izlomite biskvit na komade. Naslažite slažite slojevito po čašama. Nakapajte mešavinom espresa i Baileysa. Na to stavite kompot i krem. Sve to ponovite 1-2 puta. Ukrasite višnjama i stavite u frižider do posluživanja, piše Stil Kurir.
Suzana Jovanović razočarana u Bosanca: Nisam to očekivala od njega...
01/08/2025
6h
Suzana Jovanović nije očekivala da će Bosanac tako brzo napustiti Zvezde Granda
Kaća je danas krstila sina, a evo gde je i šta radi njena velika ljubav Bane Janković
01/08/2025
7h
Bane Janković danas izgleda i živi ovako
Deca Nevene Božović u trenu postala zvezde Instagrama: Pogledajte samo tu ljubav između seke i bate
01/08/2025
9h
Deca Nevene Božović osvojila Instagram i raznežila mnoge
Bol koja ne prolazi: Ćerka Siniše Mihajlovića podelila uspomenu sa ocem FOTO
01/08/2025
10h
Viktorija Mihajlović objavila dirljivu fotografiju
Komentari (0)