 
            Redovnim unosom ukusnog tropskog ploda možemo da regulišemo višak kilograma, sprečimo pojavu malignih oboljenja, ali i znatno korigujemo izgled kože i kose. Osim što je dobar za organizam, njegov ukus prija nepcima, posebno u kombinaciji s aromatičnim namirnicama i začinima...
Salata od avokada
Za jednu osobu
                                                                            
                                        
                                        
                                        
                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        Priprema: 15 minuta
                                                                                                                                                    
                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        
Sastojci:
- 1 zreo avokado
                                                                            
                                        
                                        
                                        
                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        - 150 g kinoe
                                                                                                                                                                                                         - pola glavice ljubičastog luka
                                                                                                                                                                                                        - naseckan čeri tomato
                                                                                                                                                                                                        - 200 g kukuruza šećerca 
                                                                                                                                                                                                        - so, biber
                                                                                                                                                                                                        - maslinovo ulje
                                                                                                                                                                                                        - sok od pola limuna 
                                                                                                                                                                                                        - korijander
                                                                                                                                                    
                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        
Priprema:  Photo by Alex Green from Pexels
                                                                                                                                                    
                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                        
                                        
                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        Kinou i kukuruz skuvajte. Sve sastojke isecite na kockice, zatim ih pomešajte s kuvanim šećercem i kinoom. Začinite jelo solju, biberom, maslinovim uljem i sokom od pola limuna, pa pospite korijanderom. Imaćete zdrav i hranjiv obrok za nekoliko minuta. Poslužite je u teglici.
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        Beli luk i tomato konfit - Savršeni uz sendviče i bruskete! (recept)
                                                                                                                                                    
                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                
                                     
                                                                                                                                                                    
Poširana jaja s avokadom
Za dve osobe
                                                                            
                                        
                                        
                                        
                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        Vreme pripreme 30 minuta
                                                                                                                                                    
                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        
Sastojci:
- 4 jajeta
                                                                            
                                        
                                        
                                        
                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        - 4 kriške tost hleba
                                                                                                                                                                                                        - avokado
                                                                                                                                                                                                        - kašika sirćeta
                                                                                                                                                                                                        - kašika soli
                                                                                                                                                                                                        - kašika paradajz-soka
                                                                                                                                                                                                        - kašičica limunovog soka
                                                                                                                                                                                                        - pola praziluka
                                                                                                                                                                                                        - pola krastavca
                                                                                                                                                                                                        - so, biber
                                                                                                                                                                                                        - suva ljuta paprika
                                                                                                                                                                                                        - maslinovo ulje
                                                                                                                                                    
                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        
Priprema:
Stavite vodu da vri. Dok ne provri, isecite avokado i začinite ga limunovim sokom, biberom, usitnjenom ljutom paprikom, kašikom maslinovog ulja, sirćeta i paradajz-soka. Sve to dobro izmešajte i na kraju izgnječite tako da se dobije gusti namaz. U kipeću vodu razbijte četiri jajeta i ostavite ih da se kuvaju tri-četiri minuta kako biste dobili poširana. Prvo na tost nanesite avokado, potom iseckano sveže povrće, poput krastavca, a zatim oprezno spustite jaje preko, da se ne bi razlilo. Pospite seckanim prazilukom.
Tajna je u začinima: Pikantne arome ovih jela postaće redovne na vašoj trpezi
                                                                            
                                        
                                        
                                        
                                                                                                                        
                                                                                                                                                    
                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                
                                     Photo by Foodie Factor from Pexels
                                                                                                                                                    
                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                         
                                                                                                                                                                    
Tikvice s avokadom
Za dve osobe
                                                                            
                                        
                                        
                                        
                                                                                                                                                                    
Sastojci: 
                                                                            
                                        
                                        
                                        
                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        - 2 tikvice
                                                                                                                                                                                                        - 1 zreo avokado
                                                                                                                                                                                                        - pola limuna 
                                                                                                                                                                                                        - glavica crnog luka
                                                                                                                                                                                                        - 2 čena belog luka
                                                                                                                                                                                                        - so, biber
                                                                                                                                                                                                        - bosiljak
                                                                                                                                                                                                        - maslinovo ulje
                                                                                                                                                                                                        - žuti i crveni čeri paradajz
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        Priprema: 
                                                                                                                                                    
                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        
Tikvice isecite na tanke trake da liče na špagete. Ubacite ih u dublji tiganj i propržite, a potom dodajte vodu, pa ih barite oko četiri minuta. Pri kraju dodajte čeri paradajze. Posle toga spremite sos: avokado prepolovite, izvadite košticu i izdubite ga kašikom. Ubacite ga u blender ili secko i miksajte "meso" iz avokada. Dodajte beli luk, crni luk, limun, so i bosiljak. Tikvice procedite, u njih dodajte sos od avokada, a potom preko jela stavite prodinstan čeri paradajz.
Testo na trpezi: Nećete odoleti pitama bogatog nadeva i punog ukusa
                                                                                                                                                    
                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                
                                     Photo by Daria Shevtsova from Pexels
                                                                                                                                                    
                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                         
                                                                                                                                                                    
 
                             
             
             
             
            
Komentari (0)