Lifestyle

Ove tri stvari i lepoticu pretvore u staricu - Kralj elegancije upozorava: sve žene moraju strogo da ih izbegavaju

Navike koje štete lepoti moramo strogo da izbegavamo

Ove tri stvari i lepoticu pretvore u staricu - Kralj elegancije upozorava: sve žene moraju strogo da ih izbegavaju

unsplash/Go to Nate Johnston's profile Nate Johnston

I oni koje je majka priroda obdarila lepotom moraju da čuvaju darove koje su dobili rođenjem. Životni stil umnogome utiče na to kako izgledamo u određenom životnom dobu. Navike koje štete lepoti moramo strogo da izbegavamo, a na njih ukazuje kralj elegancije Đorđo Armani.

Neodgovarajuća nega

Redovna i pravilna hidratacija kože lica i tela je od presudnog značaja za lep i negovan izgled. Važno je da se zaštitimo od štetnih uticaja – zagađenja i sunčevih zraka. Redovni pilinzi su jako važni, a možete da ih radite i u kućnoj radinosti.

Neadekvatna garderoba

Odeća je način na koji izražavamo svoju posebnost zato je važno da svoj stil ne menjate, već ga pustite da se razvija. Ako žena nosi garderobu koja nije moderna, može da ostavi utisak da ne može da se prilagodi trendovima.

Pročitajte: Ovakve obrve nose samo provincijalke - Kozmetičari tvrde da je ovo potpuni antitrend

Takođe, neke žene nose suviše mladalačku garderobu u nadi da će smanjiti godine. Ipak, efekat je potpuno suprotan – to govori da imate problem prihvatanja svojih godina. Žene greše kada misle da modu čini samo odeća, tu su i frizura, cipele i torba. Važno je da pronađete pravi balans i ravnotežu.

unsplash/Go to Nate Johnston's profile Nate Johnston

 

 

Manjak fizičke aktivnosti

„Kažu da izgledam 20 godina mlađe od svojih godina. Pitaju me koja je moja tajna. Delom je genetika. Moja majka je umrla u 90. godini i tada je izgledala kao da ima 65. S druge strane, radi se o samodisciplini: nemojte  da pušite i previše pijete. Ne ostajte budni do kasno.Takođe, nedostak fizičke aktivnosti može zrelu ženu da pretovori u staricu. Kada niste fizički aktivni, nemate kondicije i lošijeg ste zdravlja. Takođe je važno da imate pozitivan stav prema životu, jer se unutrašnja energija ocrtava i na licu”.

 

Komentari (0)

Loading