Lifestyle

Recept Vere Čukić za punjene paprike zlata je vredan: Ćerka Ivana ga obožava (FOTO)

Recept Vere Čukić će vas oduševiti

Recept Vere Čukić za punjene paprike zlata je vredan: Ćerka Ivana ga obožava (FOTO)

Arhiva Hello!

Bar jednom nedeljno kulinarski recept Vere Čukić oduševi korisnike društvenih mreža, za šta je uglavnom zaslužna ćerka dramske umetnice.

Ivana Mihić voli sa instagramerima da podeli specijalitete majčine trpeze i to koliko je zaljubljena u sve što glumica spremi.

Pročitajte: Vera Čukić u javnosti prvi put posle smrti supruga! Smeši se, ali govor tela govori nešto sasvim drugo - Da li biste je prepoznali (FOTO)

Često se tako na njenom profilu mogu naći fotografije Verinih pita, kolača, torti, dok su danas u fokus javnosti putem Ivaninog Instagrama dospele punjene paprike.

Instagram

 

– Moja majčica pravi ukusne, sočne, neodoljive, lagane ali ljutkaste punjene paprike. Obožavamo ih –napisala je Ivana ispod posta, a komentari fanova potvrdili su da nije jedina koja čezne za kuhinjom svoje majke, ali isto tako da nije jedina koja voli domaću i začinjenu hranu.

Svi se pitaju da li je reč samo o nekakvoj vrsti nostalgije, budući da majka i ćerka više od decenije ne žive pod istim krovom ili je recept Vere Čukić zaista neprikosnoven.

Gloria

 

Dok Ivana tačne sastojke ne objavi na Instagramu, što ima običaj da radi, mi vam u produžetku nudimo jedan primer kako možete brzo da spremite vrlo ukusne, ali i zdrave punjene paprike, pogodne za one na dijeti i dijabetičare.

Pročitajte: Izgled Ivane Mihić zabrinuo fanove - Od one plavokose lepotice koju pamtimo iz serija ništa nije ostalo, pogledajte kako sad izgleda (FOTO)

Punjene paprike

Sastojci:

- 300 g junećeg mlevenog mesa

- 15 crvenih paprika srednje veličine

- kafena šolja integralnog pirinča

- 1 veća tikvica

- 1 veća glavica luka

- 2 kašičice mlevene paprike

- 1 veći krompir

- biber, so, mirođija

- sok od paradajza (bez šećera i dodatih sastojaka, samo so i paradajz)

- maslinovo ulje ili ulje od koštica grožđa

 

 

 

Priprema:

Na ulju propržiti luk, a potom i mleveno meso samo koliko da dobiju boju. Dodati so, biber, mirođiju, mlevenu papriku, sok od paradajza pa sve promešati i skloniti sa vatre, a potom izmešati sa tikvicama iseckanim na sitne kocke.

Prethodno operite i očistite paprike, izdubite ih. Nauljite posudu u kojoj ćete ih peći, napunite ih smesom, pa pokrijte krugovima krompira.

Popunjene paprike poređajte u tepsiju ili šerpu namenjenu pečenju u rerni i pokrijte alu-folijom.

Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

Nakon toga sklonite foliju i ostavite još desetak minuta da se paprike zapeku.

Komentari (0)

Loading