Lifestyle

Zbog čokoladnog kolača Nataše Pavlović poći će vam voda na usta! Ima posebno ime i pravi se za tili čas, a ukus... (FOTO)

Lava kolač Nataše Pavlović će vas oduševiti

Zbog čokoladnog kolača Nataše Pavlović poći će vam voda na usta! Ima posebno ime i pravi se za tili čas, a ukus... (FOTO)

instagram/printscreen video

Recept za lava kolač Nataše Pavlović domaćice su već uvrstile u svoju kulinarsku listu za predstojeće državne i verske praznike.

Poseban je po načinu pripreme, ali i konzumaciji, nije težak za pripremu, a voditeljkini naslednici Oleg i Jan ne mogu da odvoje oči i prste od njega.

Pročitajte: Odlučili smo da se rastanemo - Miloš Biković se oglasio u ponoć, podrška sa svih strana

Čim se spremi, puna tepsija u domu "Praktične žene" nestane. Iako je kaloričan, čitava porodica ga obožava, a Nataša voli da ga u miru degustira uz šolju kafe i dobar film.

instagram/printscreen video

 

S obzirom na to da je reč o njenoj omiljenoj poslastici koju će zasigurno za sebe i supruga pripremiti 14. februara, ili za "Dan zaljubljenih", voditeljka, bivša manekenka, odlučila je da recept podeli sa brojnim pratiocima na Instagramu.

Za lava kolač Nataše Pavlović potrebno vam je sledeće: 


- 200 g maslaca
- 220 g crne čokolade
- 3 žumanca
- 3 cela jaja
- 120 g šećera
- malo soli
- kašičica vanile
- 120 g brašna

Priprema: Nataša Pavlović ima dva recepta za rusku salatu! Prvi je ukusniji, drugi se brže priprema

Uključite rernu na 220 stepeni Celyijusovih.
Maslac i čokoladu istopite zajedno da se sjedine, nema potrebe na pari, kao što uglavnom navode.
U drugoj posudi umutite jaja, šećer, so i vanilu, ali NE previše. Nema potrebe da bude gusto penasto.

Dodajte čokoladu i maslac pa promešajte. Dodajte brašno i sjedinite lagano, bez upotrebe miksera.
Kalup / modlice dobro podmažite maslacem i pospite kakao-prahom ili brašnom, sipajte smesu i pecite u zagrejanoj rerni između sedam i 11 minuta, zavisi od rerne i veličine modlica.

instagram/printscreen video

 

- Ja sam moje pekla devet minuta. Po iskustvu, veće modlice se peku deset do 11 minuta, srednje osam do devet, a manje oko sedam minuta.

Lava kolač je najbolji kad se jede vruć, sam ili posut šećerom u prahu, koji je tu zapravo samo zbog dekoracije, sa malinama, sladoledom… Ne brinite za višak, odličan je i kad se ohladi, kao sočni mafini.

 

Komentari (0)

Loading