Lifestyle

Kad Nina Seničar napravi gibanicu ceo Los Anđeles zamiriše! Recept joj je od pokojne majke, čak i mlade kuvarice mogu da je naprave

Recept Nine Seničar za gibanicu zavolećete odmah

Kad Nina Seničar napravi gibanicu ceo Los Anđeles zamiriše! Recept joj je od pokojne majke, čak i mlade kuvarice mogu da je naprave

Amy Sussman/Getty Images

Recept Nine Seničar za gibanicu poseban je iz razloga što je voditeljka sve što od jela ume da pripremi naučila od pokojne majke.

Podsećanja radi, Ninina majka preminula je u avgustu 2021. godine od kancera na reproduktivnom organu.

Iako kao zmija noge skriva svoju intimu, iz edukativnih razloga podelila je ovaj podatak sa pratiocima na Instagramu.

Pročitajte: Baš NEPRIJATNO! Nina Seničar i Džejla Ramović istog dana u istoj garderobi! Kojoj bolje stoji? ANKETA

- Prošle nedelje, posle velike sedmomesečne borbe preminula je moja mama. Moja Slavica lavica. Borila se kao što je i živela, sa dostojanstvom i hrabrošću. Rak je jednu naizgled savršeno zdravu ženu od 61 godine odneo za svega nekoliko meseci - kazala je Nina, a zatim pojasnila:

Instagram/Nina Senicar

 

- Rešila sam da ovo podelim sa vama samo iz jednog razloga. Uzmite vašu mamu/baku/tetku/komšinicu/drugaricu za ruku i odvedite je na pregled materice i grudi.

- Jedna u 5 žena dobije tumor na materici, jedna u 3 tumor na grudima. Tumor može da raste godinama bez ikakvih simptoma, a kada krenu simptomi, može biti previše kasno.

- Ukoliko ovim “spasem” jednu ženu, za mene će smrt osobe koju volim najviše na svetu možda imati malo više smisla - poručila je Nina pratiocima, a zatim poslala dirljivu poruku i majci:

-  Počivaj u miru, mamice, nedostajaćeš nam zauvek. Volim te.

instagram/ninasenicar

 

Nina ni za Slavičinog života nije krila kolika joj je ona podrška bila. Nije krila da je u njoj uvek pronalazila utehu i savet, takođe se dičila činjenicom da je bila najdivnija majka i baka na svetu.

Unučica Nora obožavala je da provodi vreme sa bakom, uživala je u njenoj kuhinji, a sada to mama nastoji da nastavi.

Danas je Nina napravila gibanicu pa se pohvalila:

- Kada ja napravim gibanicu, zamiriše ceo LA.

Pročitajte: Dok Nina Seničar u Srbiji snima "Popadiju", pogledajte sa kim se LJUBI njen muž u Americi - Fotografije PRELJUBE upravo obilaze svet

Našalila se malo voditeljka, a zapravo jedina prava istina bi bila da, kada ona napravi gibanicu, zamiriše čak do Novog Sada.

Kako tačno glasi recept Nine Seničar za gibanicu ona nije otkrila, pokazala je samo sliku, ali mi vam u produžetku nudimo jedan jednostavan primer.

Gibanica

Sastojci: 


- 500 g gotovih kora
- 500 g sitnog sira
- 3-5 jaja
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja kisele vode (obična voda sa dve kašičice praška za pecivo)
- 1/2 šolje ulja
- 1 kašičica soli

Profimedia

 

Priprema: 

Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusovih i obložitite pleh hartijom za pečenje.

Pripremite preliv:
Promešajte jaja, jogurt, vodu, ulje i so u jednoličnu masu. Prvo malo izmutite jaja, pa onda dodajte ostalo.

Stavi se jedna kora na radni sto i poprska se ravnomerno sa malo sitnog sira. Preko ove se stavi druga kora i opet se poprska sa malo sitnog sira, pa treća i sve tako dok se kore i sir ne potroše. Znači, sve kore jedna preko druge.

instagram/ninasenicar

 

Onda se uviju u rolat i podele malim zasecima na deset jednakih delova. Oštrim nožem iseku se parčići i ređaju u pleh, stranu gde je sir stavite prema dole. Poređajte sve u dva reda, ako je pleh dugačak. Ako je okrugli, onda ređajte naokolo i zavšite u sredini.

Pažljivo prelijte rolatiće prelivom, tako da svaki dobije istu količinu preliva, da bi posle bilo jednako sočno.

Pecite oko 40 minuta ili dok gibanica dobro ne porumeni.

Komentari (0)

Loading