Celebrity News

Ona je zaista kao princeza: Svi detalji glamuroznog venčanja Danice i Filipa Karađorđevića (FOTO)

Venčanje princeze Danice i princa Filipa Karađorđevića, te 2017. godine, bilo je događaj decenije...

Ona je zaista kao princeza: Svi detalji glamuroznog venčanja Danice i Filipa Karađorđevića (FOTO)

Venčanje princeze Danice i princa Filipa Karađorđevića, odigralo se 7. oktobra 2017. godine, a na njemu bile su brojne uticajne zvanice, kao i članovi kraljevske porodice. Na večnu ljubav princu Filipu Karađorđeviću, u Sabornoj crkvi u Beogradu, zaklela se, Danica, tada Marinković, ćerka slikara Milana Cileta Marinkovića.

Pročitajte: MUK NA DVORU - Princeza Danica i princ Filip Karađorđević ne mogu da dođu k sebi, crno bela fotografija otkriva kakav gubitak su doživeli

Ata Images

 

Na istom mestu čak skoro 100 godine ranije, sklopili su brak kralj Aleksandar i kraljica Marija, tačnije 1922. godine. Drugi sin prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića i grafička dizajnerka i vizuelna umetnica, izgovorili su sudbonosno da i krunisali svoju ljubav, posle proslave veridbe u Londonu, koja se odigrala ranije tog leta.

Pročitajte: OTKRIVAMO - Zašto princ Filip nije u dobrim odnosima sa ocem Aleksandrom Karađorđevićem i kako je protekao njihov prvi susret posle sukoba

Ata Images

 

Prinčevski par venčao je poglavar SPC, patrijarh Irinej, a brojne zvanice doputovale su sa različitih delova sveta. Kuma na venčanju bila prestolonaslednica Švedske, princeza Viktorija od Švedske, a kum je princ Petar. Tada se, takođe, veliki broj građana okupio ispred crkve, te su mnogi okarakterisali venčanje princeze Danice i princa Filipa Karađorđevića, kao događaj decenije.

Pročitajte: Danica Karađorđević donela odluku o sinu Stefanu koja se nikako ne očekuje od kraljevske porodice! Ovo su detalji!

Ata Images

 

Venčani par dočekala su ispred crkve i deca u narodnoj nošnji, što je još jedan pokazatelj da se od tracidije nije odstupalo, a potom je organizovano i građansko venčanje, kao i prijem gostiju na Belom dvoru, na Dedinju.

Pročitajte: Princ Filip i princeza Danica Karađorđević za "Story" - Na usluzi smo svom narodu

Ata Images

 

Sudeći po fotografijama, elegantna princeza Danica plenila je harizmom i odmerenošću, te je izgledala baš kao što i njena titula govori - kao prava princeza, a haljinu koju je nosila, potpisuje naša svetski poznata dizajnerka Roksandra Ilinčić.

Pročitajte: Najmlađi član porodice Karađorđević predstavljen javnosti (foto)

Ata Images

 

- Prilikom prvog susreta na Belom dvoru u Beogradu Filip i ja osetili smo magičnu bliskost. Tokom razgovora zaključili smo da imamo mnogo zajedničkih interesovanja poput umetnosti, muzike, literature, putovanja. Nove teme rađale su se iz minuta u minut, a vreme koje smo provodili zajedno prolazilo je brzinom svetlosti. Sasvim prirodna želja za ponovnim susretom učinila je da ceo svet preraste u mape i ulice koje bismo prelazili lagano do sledećeg viđenja. Venecija, Pariz, Sevilja, London samo su neke od stanica na kojima smo negovali one najlepše emocije koje i danas gajimo - govorila je princeza Danica Karađorđević za "Gloriju" o njihovom sudbinskom susretu.

Pročitajte: Princeza Danica i princ Filip Karađorđević - Biramo ime za naslednika

 

Komentari (0)

Loading