Celebrity News

Umrla kraljica Elizabeta: Evo šta je bio uzrok smrti najslavnije svetske kraljice

Umrla kraljica Elizabeta Druga javljeno je sa britanskog dvora

Umrla kraljica Elizabeta: Evo šta je bio uzrok smrti najslavnije svetske kraljice

Bakingemska palata potvrdila je da je u 96. godini umrla kraljica Elizabeta Druga, koja je već neko vreme bila jako bolesna i pod strogim medicinskim nadozorom. Poslednje dane provela je u Škotskoj, a čim je u London javljeno da joj se zdravstveno stanje dodatno pogoršalo princ Čarls i princ Vilijam odmah su se tamo zaputili kako bi poslednje sate proveli kraj njenog uzglavlja.

Pročitajte: NAJBOLNIJA TAČKA kraljice Elizabete! OVO je žena sa kojom ju je muž Filip GODINAMA varao (FOTO)

Guliver Getty Images

 
 

Njih dvojica u prvoj su liniji nasleđivanja krune, prvenstvo zapravo ima princ Čarls, koji će odmah stupiti na presto, a nakon sahrane kraljice sazvan će biti savet za pristupanje u Palati Svetog Džejmsa, gde će Čarls formalno biti proglašen kraljem. Od njega će se tražiti da se pred Većem zakune na lojalnost Parlamentu i Engleskoj crkvi. Zauzvrat će se tražiti od domova Parlamenta da mu se, takođe, zakunu na vernost.

Pročitajte: Rukavicama skriva istinu: Otkriveno od koje stravične bolesti boluje Elizabeta, boja njenih ruku sve govori (foto)

Guliver Getty Images

 

Elizabeta Aleksandra Meri rođena je u Londonu 21. aprila 1926. godine. Po dužini vladavine prestigla je svoju čukun-čukun baku Viktoriju. Tačnije, nadživela je praktično sve svoje savremenike i proslavila 70 godina na tronu. Bila je prvi britanski monarh čije su krunisanje 1953. godine snimale televizijske kamere, a doživela je i uspon televizije u boji, mobilnih telefona i interneta, kojim je vrlo vešto baratala. Po najnovijim saznanjima biće sahranjena u Kapeli Svetog DŽordža u dvorcu Vindzor, gde joj počivaju roditelji.  

Getty Images

 

 

Komentari (0)

Loading