Celebrity News

Poslednji intervju Gorice Nešović za STORY o bolesti para srce: Evo šta je rekla o svojoj borbi i čemu se nadala

Intervju Gorice Nešović detaljno otkriva stanje u kojem se nalazila

Poslednji intervju Gorice Nešović za STORY o bolesti para srce: Evo šta je rekla o svojoj borbi i čemu se nadala

Dva dana nakon vesti da je preminula poznata novinarka i radio voditeljka Gorica Nešović mnogi još uvek nisu spremni da u nju poveruju. Sahrana je najavljena za ponedeljak, komemoracija za utorak, ali ovih dana mnogi mediji se prisećaju i brojnih mudrosti koje je Gorica u njima izjavljivala. Poslednji intervju Gorice Nešović koji je dala za magazin "Story" desio se samo nekoliko meseci pre njene smrti, a u njemu je detaljno opisivala stanje u kojem se nalazila i koje je najverovatnije dovelo do najgoreg ishoda.

Mirko Tabašević

 

- Odjednom su počele da mi otiču noge, jedva sam hodala i otišla sam u laboratoriju da mi urade krvnu sliku. Rekoše mi “Gospođo, morate hitno u bolnicu, vama je šećer skoro 30”. Onda ide sve po redu, ispitivanje od glave do pete, dve nedelje. Moja divna i stroga doktorka Šumarac me je bukvalno spasila. Šećer je podmuklo napravio dosta štete na bubrezima, ali sve se da držati pod kontrolom. Upozorili su me da krvni sudovi u očima takođe pate i da mora često da se proverava njihovo stanje - prisetila se voditeljka kako je sve počelo, a intervju Gorice Nešović zatim je otkrio i da je pogoršanje dovelo do slepila.

Aleksandar Krstović

 

- Bukvalno ništa videla nisam, samo svetlo i tamu, a onda u jednom periodu ni to. Svašta prolazi kroz glavu, hiljadu pitanja, neverica, pa onda samu sebe bodrim, kako to nije konačno i kako ću sigurno progledati, da mora da postoji neki lek. Na svu sreću, svi znamo napamet gde nam se u kući nalaze stvari, ali nisam mogla da znam šta oblačim, onda mi sestra izvuče iz ormana stvari pa stavi na krevet pa opiše šta gde stoji. Nemoć je mnogo gadna, ali nisam htela da joj se prepustim. Napipavala sam stvari... Najgore je bilo kad treba da jedem. Kažu mi šta je u tanjiru i gde se šta nalazi, samo viljuška ili kašika - pričala nam je voditeljka ali intervju Gorice Nešović ipak je zračio optimizmom kao i svaki put kada bi Gorica negde govorila.

Pročitajte: Šta je ubilo tako mladu ženu: Otkriven uzrok smrti Gorice Nešović

Mirko Tabašević

 

- Pokušavaju da lome razna životna iskustva, ali meni je ovo dalo posebnu vrstu snage da se ne predajem, da verujem da će da mi bude bolje i da to sve zavisi najviše od mene. Nema čarobne pilule, ni štapića koji može da promeni stvari. Upoznaj svog neprijatelja da znaš sa kim imaš posla. Nije lako, ali je moguće. Imala sam i neviđenu podršku od svih iz mog okruženja. Najbolje je zezati se na sopstveni račun, pa me je Dragan Ilić odmah prozvao Vidosava. I, naravno, otvoreno pričati sa sobom i sa drugima. Kod nas kao da je sramota da ti nešto fali, da si bolestan. Onda ljudi kriju, ćute i pate. Podrška je mnogo važna  - rekla je tada Gorica.

Komentari (0)

Loading