Celebrity News

Presrećna i preponosna: Prva dama Tamara Vučić objavila PREDIVNE VESTI na Instagramu, čestitke pljušte (FOTO)

Govor Tamare Vučić odzvanja Amerikom

Presrećna i preponosna: Prva dama Tamara Vučić objavila PREDIVNE VESTI na Instagramu, čestitke pljušte (FOTO)

Miloš Nadaždin

Sredinom oktobra prošle godine zvanično je otvorena nova zgrada srpske ambasade u Vašingtonu, i tako je posle decenija rada u iznajmljenim prostorima, prvi put od raspada bivše Jugoslavije ambasada Srbije dobila svoj stalni dom, u sopstvenom vlasništvu, na 16. ulici – u istorijskoj zgradi koja je svojevremeno bila kuća američkog državnog sekretara i dobitnika Nobelove nagrade za mir Elihjua Ruta, na manje od kilometar od Bele kuće. Brojnu delegaciju iz Srbije predvodila je supruga predsednika Srbije koja se na pomenutoj svečanosti obratila zvanicama, a govor Tamare Vučić na perfektnom engleskom jeziku iznenadilo je i oduševilo sve prisutne.

Pročitajte: Vatreno crvena haljina prve dame zbog koje su se sinoć svi okrenuli - Pogledajte novo izdanje Tamare Vučić o kome se priča (FOTO)

linkedin printscreen

 

Prva dama Srbije je tom prilikom podsetila da su u stvaranju i razvoju SAD učestvovali i danas učestvuju brojni ugledni Srbi, tako da se može govoriti i o srpskom doprinosu izgradnji američkog sna. Prema njenim rečima, Srbija i SAD su kroz istoriju bili zajedno, deleći iste ideale i vrednosti, i to nas danas obavezuje da na tim temeljima gradimo čvršću građevinu buduće saradnje.

- Neka nova zgrada Ambasade Srbije u SAD bude mesto gde će novi mostovi naše saradnje biti izgrađeni, produbljujući srpsko-američke istorijske veze - rekla je ona tada između ostalog, a govor Tamare Vučić ovim povodom, kako je podelila sa svojim pratiocima danas na Instagramu, uvršten je u monografiju ,,140 godina srpsko-američkih diplomatskih odnosa".

Pročitajte: Da li je se sećate kad je vodila Pink jutarnji program? Tamara Vučić nam je godinama bila pred očima, evo kako je tada izgledala (FOTO)

- Diplomatija se često posmatra kao posao država i državnika, ali ne treba zaboraviti da iznad svega, diplomatija poseduje ljudski lik. Ona je satkana od ljudi koje srećemo, sa kojima razgovaramo, gradimo poverenje i zajednički radimo kako bismo kreirali osnove boljeg uzajamnog razumevanja. - navela je prva dama Srbije u opisu snimka koji je postavila, te pobrala mnoštvo pohvalnih komentara kao i reči da je ona jedna od onih dama koje našu zemlju u svetu predstavljaju na dostojan način.

Komentari (0)

Loading