Celebrity News

Može i u 47. godini, Darija je dokaz! Ministarka Kisić obradovala naciju PRELEPIM VESTIMA! Dečko sija od sreće i ponosa (FOTO)

Ministarka Darija Kisić Tepavčević nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Može i u 47. godini, Darija je dokaz! Ministarka Kisić obradovala naciju PRELEPIM VESTIMA! Dečko sija od sreće i ponosa (FOTO)

Luka Šarac

Jedino lepo što smo u jeku pandemije koronavirusa na malim ekranima mogli da vidimo jeste doktorka, današnja ministarka Darija Kisić Tepavčević koja od svog prvog pojavljivanja u javnosti nije mogla ostati neprimećena. Preko noći ona je zavredela pažnju i ljubav čitave nacije i pored toga što su svi pričali o njenoj lepoti, ženstvenosti i istančanom smislu za modu, svojim stavom, širokim obrazovanjem, velikom trudu i posvećenosti u svemu što radi, stekla je ogromno poštovanje, ali i nastavila da niže profesionalne uspehe. Nakon što je u prethodnom mandatu vodila resor za rad, zapošljavanje i boračka pitanja, ona se pred kraj prošle godine preusmerila na ministarstvo za brigu o porodici i demografiju i u tom segmentu pokazala se odlično. Svoju ulogu u Vladi i te kako je ozbiljno shvatila i sa problemima ove vrste ona se sa lakoćom hvata u koštac, a sada je na sebe preuzela još jednu odgovornost čime je ponovo privukla veliku pažnju u javnosti.

Naime, ministarka Darija Kisić Tepavčević sada je izabrana u zvanje redovne profesorke Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, za užu naučnu oblast epidemiologija.

Pročitajte: Vreme je za BEBE! Predivne vesti stižu od ministarke Darije Kisić - Pogledajte fotografiju koja je otopila ceo Instagram

ATA Images

 

Ona je juče promovisana u redovnu profesorku na sednici Senata Univerziteta u Beogradu, a na sajtu Vlade Srbije, navodi se da je završila Medicinski fakultet u Beogradu 2001. godine, obavezni lekarski staž obavila je tokom 2001. i 2002. godine na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, a stručni ispit je položila u septembru 2002, prenosi "Danas".

Magistarski rad odbranila je 2006. godine, doktorsku disertaciju pod nazivom „Prediktivna vrednost kvaliteta života u proceni ishoda bolesti kod bolesnika sa multiple sklerozom” odbranila je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 2010. godine. Specijalizaciju iz epidemiologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu završila je 2008. godine, a supspecijalizaciju iz epidemiologije nezaraznih bolesti – 2017.

Pročitajte: Sako Darije Kisić ne bi obukla svaka ministarka! Pink je definitivno njena boja, a da li biste se vi usudile da ga nosite? (FOTO)

Instagram

 

U maju 2007. je izabrana u zvanje asistentkinje na Institutu za epidemiologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u februaru 2011. godine u zvanje docentkinje.

Od juna 2017. godine bila je vanredna profesorka za užu naučnu oblast epidemiologija, od februara 2019. godine drži nastavu iz oblasti epidemiologije i na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, a u januaru ove godine izabrana je za redovnu profesorku. Koautorka je šest knjiga iz oblasti medicine. Ukupan broj objavljenih naučnih radova sa SCI liste je 122.

Darija Kisić se razvela od supruga sa kojim ima ćerku, a trenutno je u vezi sa glavnim i odgovornim urednikom televizije B92 Draganom Karadžićem koji joj je velika podrška u profesionalnim podvizima. 

Kako izgleda ćerka Darije Kisić možete pogledati OVDE.

Komentari (0)

Loading