Celebrity News

"Čudak" ih je sve pobedio: Luke Black predstavlja Srbiju na Evroviziji, evo ko je on i o čemu zaista peva u svojoj pesmi

Pobednik pesme za Evroviziju 2023. je izabran

"Čudak" ih je sve pobedio: Luke Black predstavlja Srbiju na Evroviziji, evo ko je on i o čemu zaista peva u svojoj pesmi

Ata Images

Nakon tri takmičarske večeri u organizaciji Javnog servisa konačno je odabran pobednik pesme za Evroviziju 2023 . Luke Black mladi kantautor i izvođač izglasan je od strane publike kraj malih ekrana i eminentnog žirija u kom su između ostalog sedele Lena Kovačević i Nevena Božović, za najboljeg interpretatora a njegova kompozicija "Samo mi se spava" za najadekvatniju da našu zemlju ove godine predstavlja na Eurosongu. 

Pročitajte:SAMO NJOJ JE USPELO! Pobednik Evrovizije je samo OVU PEVAČICU posle takmičenja zapratio na Instagramu! (FOTO)

Ata Images

 

Muzičar rodom iz Čačka sa podužim životnim stažom u Velikoj Britaniji u trenutku preglasavanja, gde se ljuta borba vodila između njega i umetnika pod pseudonimom Princ od Vranja kao i pevačice Nađe Ordagić, naprosto je zanemeo, a bez mnogo reči i u šoku izašao je po četvrti put na veliku scenu, gde je primio cveće i nagradu.

-Kada se utisci slegnu biću rečitiji. Sada mogu samo da kažem hvala - rekao je pobednik pesme za Evroviziju 2023. Luke Black o kojem se do skoro nije mnogo znalo, ali kako je od prvog trena bio jedan od favorita prenosimo vam pojedinosti o mladom izvođaču kojeg čeka svetla budućnost, za početak Evrovizijsko takmičenje u Liverpulu.

Pročitajte: Jugoslavija je ludela za njom: Evo kako danas izgleda čuvena Tajči (FOTO)

Ata Images

 

Luke Black je rođen u Čačku pod imenom Luka Ivanović. Autorskom muzikom bavi se od 2005. godine. Sa 12 godina počeo je da piše tekstove, a sa 16 da komponuje i piše aranžmane. U tom razdoblju snimio je 6 albuma, a danas je jedini solo izvođač iz Srbije sa ekskluzivnim ugovorom za Universal Music Group i do sada je objavio 4 EP izdanja. Završio je osnovne studije književnosti u Srbiji i muzičku akademiju u Britaniji, a može se pohvaliti i master diplomom.

Pročitajte: Ko je Princ od Vranje: Završio je norveški, ima crni pojas u karateu i ludo je zaljubljen u ovu lepoticu FOTO

Ata Images

 

Luku su tokom perioda takmičenja pojedini mediji nazvali čudakom jer svuda sa sobom nosi plastičnog jastoga sa kojim razgovara, istovremeno na pitanje šta znači umetničko ime Luke Black objasnio je da je Luke njegovo ime na engleskom dok je Black crni period od 40 dana kojim je žalio domaću muzičku scenu, tačnije period kada je napravio pobedničku pesmu.

-Ono što je glavna tema ove nove pesme jeste letargija društva na svakakve unutrašnje i spoljašnje okolnosti. Same stvari koje se dešavaju su loše i pogrešne, ali i naša svesnost o tim stvarima na svakodnevnom nivou. Mislim da je nekako prirodno kada krene taj haos da se dešava, ljudi žele da pobegnu u nešto što im je lepo, čisto i sigurno – kao što je san. Ali, da li bi trebalo samo da spavamo? Pa ne znam, meni se trenutno jako spava i stvarno mi se samo spava. Da li treba da se probudim? Da. Da li svako treba da se probudi? Da. OK je i utopiti se u neki komfor, nije to baš toliko strašno -  objasnio je Luka.

 

 

Komentari (0)

Loading