Celebrity News

Ćutali su 30 godina! Brena i Boba otkrili veliku tajnu, ovo je Jelena Živojinović

Autor: | 30/03/2023

Tajna Lepe Brene izašla na videlo

Ćutali su 30 godina! Brena i Boba otkrili veliku tajnu, ovo je Jelena Živojinović

Boško Karanović

Jedna od najvećih muzičkih zvezda na našim prostorima, Lepa Brena, rođena je kao Fahreta Jahić, a svoj čuveni nadimak dobila je davne 1975. godine, još u srednjoškolskim danima. Za sve je kriv njen košarkaški trener, što je pevačica ispričala u svom dokumentarnom filmu "Lepa Brena - godine Slatkog greha", međutim tajna Lepe Brene da ima još jedno ime, tačnije ta informacija tek nedavno doznala se u javnosti.

- Na košarkaškom terenu je i nastao moj današnji nadimak Brena. Nadimak mi je dao moj tadašnji košarkaški trener, Vlada Bajer. Treneru je bilo komplikovano da me doziva: “Fahreta, Fahreta!” Igrala sam centra ili beka. Moje koleginice bile su Mila, Kata… Sve neka kratka imena. I kaže on meni: “Ja ću tebe zvati Brena”. Ja kažem: “Ko je ta Brena?!” Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su mogla biti lepša - otkrila je pevačica jednom prilikom i dodala:

Pročitajte: INCIDENT na aerodromu snimile kamere - Konačno imamo dokaz, ovako se Lepa Brena ponaša prema snaji Prijovićki

Ata Images

 

- Kada me je kasnije Saša Popović pitao imam li neki nadimak, setila sam se tog događaja, i tako postala Brena - ispričala je folk diva kojoj je 1981. godine pokojni Milovan Ilić Minimaks ispred Brena dodao i Lepa, pa je tako nastao nadimak pod kojim se pevačica proslavila.

Pročitajte: Kad su dve osobe svesne DA NE MOGU... Brena se oglasila na Instagramu i slomila svima srce objavom o braku sa Bobom (FOTO)

Andreja Damnjanović

 

- Nisam volela to Lepa jer nisam mislila da sam lepa na taj način - istakla je ona, međutim tajna Lepe Brene jeste da ima i jedno srpsko ime koje je dobila na krštenju.  

Ona je, naime, jedna od mnogih javnih ličnosti sa domaće scene koja je promenila veru. Iz Islama pevačica je prešla u pravoslavlje, a na krštenju je dobila ime Jelena, kako su istakli mnogi domaći mediji. Brena nikada nije pričala o razlozima koji su je naveli na ovaj potez, ali se pridžava svih pravoslavnih pravila i zajedno sa porodicom slavi Svetog arhangela Mihaila.

Komentari (0)

Loading