Celebrity News

Malo pred 94. rođendan: Tužne vesti stigle o glumačkoj legendi Miri Banjac

Zdravstveno stanje Mire Banjac zabrinulo mnoge

Malo pred 94. rođendan: Tužne vesti stigle o glumačkoj legendi Miri Banjac

Dalibor Danilović

Legenda srpskog glumišta i najdugovečnija dama naše javne scene u poslednje vreme živi dosta povučenijim životom, a razlog je loše zdravstveno stanje Mire Banjac zbog kojeg je mesecima bila prikovana za krevet. Glumica koja ove godine u novembru puni 94 godine, radila je aktivno sve vreme, ali je zbog bola u kolenima i sepse bila primorana da se dugo leči i da odbije mnogobrojne poslovne ponude.

Pročitajte: Jako sam uznemirena - Oglasila se Mira Banjac nakon teškog UDESA koji je doživela

Dalibor Danilović

 

- Danima ne izlazim iz kuće i mada su me mnogi zvali da nešto snimamo, odbila sam sve poslovne ponude. Ne dajem ni intervjue, u suštini, sve sam po ko zna koliko puta ispričala. Ali pratite šta se dešava, možda bude nekog povoda da razgovaramo. Ko zna, možda još nešto uradim - ispričala je nedavno Mira za "Alo".

Iako narušeno zdravstveno stanje Mire Banjac, slavnoj glumici zadaje mnogo muka, te se povukla u četiri zida i trudi se da što više odmara, kako je i sama priznala na pojedine festivale mora da ode, pa makar se srušila na sceni. 

Pročitajte: Sin Mire Banjac teško je podneo odlazak iz Beograda - Evo gde sada živi sa glumicom i kako su uredili dom (FOTO)

Dalibor Danilović

 

- Sve imam, samo snage nemam. Teško se krećem, ne izlazim nigde. Ne prihvatam nove uloge i ništa se ne događa, ali nisam sama, dolaze prijatelji koji donose sve što mi je potrebno - rekla je glumica i osvrnula se na festival u Jagodini koji je pored ogromnog bola u nozi ipak otišla da otvori.

- Otvorila sam 49. pozorišni festival Dani komedije u Jagodini. Kazala sam sebi da ovo ne mogu da propustim, iz mnogo razloga. Volim Jagodinu, oni ovde nisu tri godine imali festival. Zato sam odlučila da na njihovu svečanost idem, pa šta bude da bude. Neka se srušim na sceni, ali taj užitak, susret sa publikom, pružiću i sebi i njima - dodala je glumica.

Pročitajte: Mlada, ozarena i u belom! Evo kako je Mira Banjac izgledala na svom venčanju, a tek da joj vidite muža...(FOTO)

Aleksandar Krstović

 

Inače, čuvena Mirjana T. Banjac, kako glasi njeno puno ime i prezime, rođena je u Sremu, u Erdeviku 1929. Lik i delo velike heroine koja na glumačkoj sceni blista više od 70 godina, inspiracija je kako njenim kolegama, tako i mladim generacijama koje tek treba da kroče na scenu. U 21. godini zavšila je tadašnju Pozorišnu školu u Novom Sadu, a sa 41 se preselila u Beograd i postala članica Ateljea 212. Ostvarila je nekoliko stotina pozorišnih i televizijskih uloga koje je uvek maestralno prenosila publici, a zbog neposrednosti i predanosti poslu bila je i ostala u vrhu jugoslovenske i srpske kinematografije. 

Komentari (0)

Loading