Celebrity News

PODMUKLA BOLEST počela je da bude vidljiva na fotografijama: NAJTEŽI DANI u porodici Dejana Tomaševića, prizor KIDA DUŠU (FOTO)

Supruga Dejana Tomaševića suočila se sa ozbiljnim zdravstvenim problemom

PODMUKLA BOLEST počela je da bude vidljiva na fotografijama: NAJTEŽI DANI u porodici Dejana Tomaševića, prizor KIDA DUŠU (FOTO)

Luka Šarac

Košarkaško umeće učinilo ga je jednim od naših najuspešnijih sportista i o njegovim profesionalnim podvizima dosta toga se zna, a ipak njegov najveći uspeh jeste velika i skladna porodica u kojoj centralno mesto zauzima supruga Dejana Tomaševića. Supružnici u braku uživaju skoro dvadesetpet godina, međutim njihovu idilu u jednom periodu narušilo je saznanje da Jelena boluje od autoimune bolesti, koja se kod nje javila nakon rođenja četvrtog deteta, što je za celu porodicu bio težak udarac.

U pitanju je lupus, neumoljiva bolest za koju zvanična medicina nema leka, te je usledila Jelenina dugogodišnja borba, a kako je ispričala u emisiji RTS Ordinacija, na samom početku bolesti simptomi nisu delovali strašno i bili su bezazleni. Štaviše, prvi put je čula za lupus kada je dobila tu tešku dijagnozu.

Pročitajte: Moja žena živi sa STRAŠNIM BOLOVIMA i prolazi kroz PATNJU! Tužna ispovest Dejana Tomaševića o bolesti supruge Jelene

Luka Šarac

 

- Primetila sam mesec dana nakon četvrtog porođaja da mi otiče jedan prst, pa sutradan drugi. Obratili smo se lekarima koji su uradili sve potrebne analize i otkrili su da imam lupus. Tada sam i prvi put saznala da postoji oboljenje pod tim imenom - rekla je supruga Dejana Tomaševića.

U to vreme, porodica Dejana Tomaševića živela je u Španiji, a zatim su se preselili u Grčku, gde je Jelena zatražila drugo mišljenje. međutim dijagnoza je samo potvrđena.

- Doktor mi je objasnio da bez obzira na to što imam 36 godina, moje telo je staro 75. Na moju štetu su otkrili i da sam uz lupus dobila i jednu prateću bolest koja se zove reumatoidni artritis - prisetila se žena lavica koja je istakla i da je sve počelo naizgled bezazleno - temperaturom i oticanjem.

Pročitajte: Supruga Dejana Tomaševića za "Story" OTKRIVA - Moj prvenac se verio! (foto)

Instagram

 

- Prvo je počela temperatura, koju su pratili otoci. Na primer, otekne mi deo ruke, bude užasno zategnuto, zacrveni se, ne može ruka da se pomera ni u jednom pravcu. Posle 5-7 dana otok splasne, koža se vrati u poravnjanje da možemo nešto da uradimo. Kad kažemo da ne možemo ništa da radimo, to znači da niste u stanju da se umijete, da se obučete, okupate, a pogotovo ako imate bebu u kući - ne možete da je zagrlite, da se igrate sa njom... To je mnogo bolnije. Tada više ne boli telo, tada bole um i duh. Najviše duša - istakla je ona.

Supruga Dejana Tomaševića, kako je ispričala, prolazila je kroz periode ljutnje zbog toga što joj je život priredio ovakvu borbu, a usledili su i starahovi da neće biti uz decu u njihovim najvažnijim životnim trenucima.

Pročitajte: Jelena i Dejan Tomašević - Zajednička pobeda nad teškom bolešću

Antonio Ahel/ATA Images

 

- Počinjem da razmišljam šta se dešava, šta će biti... Raste bes. Zato što možda neću biti tu na Manjinoj svadbi. Možda neću biti živa kad Matija pođe u školu, neću biti sa Kićom kad završi fakultet. Prosto, samo se te negativne energije lepe, dolaze... Samo su mi one prividno tu. A onda kada usledi taj plač, taj zagrljaj, kad osetiš tu ljubav onda kažeš sebi: "Ma, možeš ti to". Imaš sa kim i imaš zbog koga - zaključila je Jelena koja je sada dobro.

Pored zvanične terapije okrenula se i duhovnom isceljenju, što joj je uz ogromnu ljubav i podršku porodice pomoglo da prebrodi ovaj krizni period, a rešenje je pronašla u zdravom načinu ishrane, te rezultati nisu izostali.

- Prestala sam da jedem meso i gotovo potpuno izbacila proizvode životinjskog porekla. Danas ponekad pojedem malo sira. Konzumiranjem sveže ceđenih sokova od celih namirnica, sa svim enzimima koje sadrže voće i povrće, uspela sam da potpuno oporavim organizam i izlečim lupus, koji je zvanično neizlečiv. Sopstvenim primerom mogu da svedočim o efikasnosti terapije hranom i o rezultatima koje takav način života daje

Komentari (0)

Loading