Celebrity News

SVI SU ZANEMELI: Uplakane kolege sa RTS-a i gledaoci se opraštaju od Jovana Memedovića (FOTO)

Odlazak Jovana Memedovića rastužio je naciju

SVI SU ZANEMELI: Uplakane kolege sa RTS-a i gledaoci se opraštaju od Jovana Memedovića (FOTO)

Instagram

Odlazak Jovana Memedovića niko nije mogao da nasluti.

Novinar i urednik Radio televizije Srbije Jovan Memedović i voditelj i autor emisije "Sasvim prirodno" kako prenose mediji, dao je otkaz posle više od 30 godina rada u ovoj kući.

rts printscreen

 

 

Odlazak Jovana Memedović, tačnije njegov otkaz, kako prenosi Telegraf.rs. usledio je pre nekoliko dana.

Naime, kako saznaje pomenuti list, Memedović je ušao u verbalni sukob sa predsednikom Upravnog odbora RTS-a, nakon čega je on odlučio da ode.

Ata Images

 

 

Zbog nagomilanih problema on je odlučuio da da otkaz posle više od tri decenije, koliko je uspešno radio kao novinar i urednik na Javnom servisu.

Sada se na ovu temu oglasio i predsednik Upravnog odbora RTS, Branko Klanšček koji je za Telegraf.rs objasnio šta se desilo između njega i Jovana Memedovića, nakon što je na sastanku odbora donet Etički kodeks po kojem voditelji zaposleni na RTS, među kojima je i Jovan, više neće moći da tamo primaju platu, a da pored toga dobijaju i honorar od produkcija koje Javni servis angažuje za snimanja emisija.

Pročitajte: Ponovo je vreme za PELENE i neprospavane noći - Jovan Memedović objavio fotografiju i ODUŠEVIO SVE, za bebu nikad nije kasno

To znači da više nije dozvoljeno da Jovan prima honorar od produkcijskih kuća Adrenalin i Montevideo, za emisije "Potera" i "Sasvim prirodno", pošto on prima platu od RTS-a, a Javni servis pomenutim produkcijama daje novac za snimanje.

- Tačno je da smo se sporečkali na hodniku i on je bio vrlo agresivan u tom razgovoru. Bilo je povišenih tonova ali nije nasrnuo na mene, toliko se iskontrolisao. Udario je pesnicom o zid kao neki njegov protest... - ispričao Branko Klanšček za Telegraf.rs.

Instagram

 

 

- Pitao me je "je l' ti i dalje nije jasno šta Memedović radi za platu na RTS-u?!" Nikada do tada nismo imali nikakav sukob. Sreli smo se početkom godine kada je izašlo sve to o izvršnim produkcijama.

Posle toga je došao kod mene i vrlo pristojno smo razgovarali. Rekao sam mu da ne može da se prima plata na RTS, a da radiš i u izvršnoj produkciji koju placa RTS - objašnjava Klanšček.

Podsećanja radi, Jovan Memedović je rođen je 22. aprila u Beogradu. Kao dete je bio nestašan, a u školi pravio šale i smicalice. U njemu su prepoznavali dar za imitaciju i glumu, a na majčino insistiranje završio je nižu muzičku školu. Sport nije bio na vrhu prioriteta njegovih roditelja, ali je ipak, posle njegovog dužeg insistiranja, u prvom razredu srednje škole počeo da trenira džudo, što se nastavilo i tokom fakulteta.

Pročitajte: Emocije više ne može da krije! Jovan Memedović se rasplakao pred svima - ONA je razlog (VIDEO)

Najviše od svega, Jovan je voleo odlaske na pecanje i to tokom letnjih raspusta koje je provodio kod familije na Durmitoru. Ostajo bi u planini i po 2 meseca dok su majka, otac i sestra obilazili rodbinu po primorju. Ti letnji raspusti, spuštanja niz kanjon da bi pecao i penjanje nazad, zmije, konji, vruć hleb i mleko, ostavili su neizbrisiv pečat na njegov karakter i ličnost.

ATA Images

 

 

Po završetku studija, prijavljuje se na biro i radi nekoliko različitih poslova na određeno vreme: kao profesor fizičkog vaspitanja u školi, spasilac na bazenu itd. U nedostatku posla, odlučuje se da upiše studije psihologije na kojima i završava prvu godinu. Slobodno vreme je uveliko provodio u prirodi sa šatorom i ribolovačkom opremom.

Pročitajte: Velika tuga u domu Jovana Memedovića! Ćerka Maša potresnom porukom objavila najtužnije vesti: Zauvek zbogom... (FOTO)

Te godine, kao i mnogo puta ranije, odlazi na biro da proveri stanje i slučajno kuca na pogrešna vrata. Ispostavlja se da je u toku bio konkurs i rekoše mu da kada je već nabasao, ostavi svoje papire. Ubrzo su ga pozvali na intervju i on se zapošljava na RTS-u kao honorarni saradnik.

Instagram

 

 

Radio je Jutarnji program, Beogradsku hroniku, čitao vesti u Dnevniku, da bi tek 1993. nakon nekoliko neuspešnih konkursa, ipak bio primljen za stalno. Onda je na red došao boks. Narednih nekoliko godina, pored ostalih zaduženja u sportskoj redakciji, najviše je prenosio bokserske mečeve. 

Komentari (0)

Loading