Celebrity News

Slomljena i uplakana Jelena Dokić progovorila: Ovo ne sme da se desi više nijednoj ženi (FOTO)

Saopštenje Jelene Dokić nateraće vam suze na oči

Slomljena i uplakana Jelena Dokić progovorila: Ovo ne sme da se desi više nijednoj ženi (FOTO)

Ovo je potresno saopštenje Jelene Dokić.

Svima je već dobro poznata nimalo laka životna priča Jelene Dokić. Pre nekoliko godina borila se sa teškom depresijom o čemu je u javnosti otvoreno govorila.

Photo by Matt Blyth/Getty Images

 

 

U svojoj knjizi „Unbreakable“ detaljno je opisala dramatične životne trenutke kroz koje je prošla i koji su umnogome uticali na njeno fizičko i mentalno zdravlje, a sada se na "Instagramu" ponovo dotakla ove bolne teme obraćajući se onima koji imaju slične probleme.

Iako je pre samo godinu dana poželela da sebi oduzme život, nekadašnja teniserka hrabro je nastavila dalje i danas je zahvalna svima koji su joj pomogli da prebrodi najteže trenutke u životu.

Pročitajte: Tragične vesti iz Australije - Naša slavna teniserka Jelena Dokić pokušala da se ubije

Saopštenje Jelene Dokić koje je uz emotivnu fotografiju objavila, njen je način da apeluje na ljude da pokažu više razumevanja prema onima koji imaju problema sa mentalnim zdravljem.

 

 

- Sirovo, iskreno, ko treba da čuje ovo danas i uvek! Pre nego što počnem, samo da kažem da sam dobro. Ovo je iz jednog od onih ‘loših dana’ koje svi ponekad imamo, ali sam mislila da je važno razgovarati o tome u nadi da bi to moglo pomoći nekome ko možda prolazi kroz težak period. Znajte da je u redu da kažete da niste u redu i da sve to ispustite i plačete. Otvoreno - napisala je Jelena, pa nastavila:

- Ovo je za mene bio jedan od onih dana. Bila sam preplavljena i tužna. Mnogo sam plakala. I to je u redu, sve sam ispustila. Onda sam pozvala prijatelja i dobila pomoć.

 

 

- Dakle, ovo je moja poruka za vas ako se borite, lečite ili se nosite sa traumom. Nikada se ne stidite da se borite. Apsolutno nema sramote u lečenju vaše traume. Nema sramote u plakanju. Nije sramota početi iznova. Nije sramota tražiti pomoć, dobiti pomoć, imati svoju priču. Nije sramota priznati da vas boli i glasno reći da se borite. Nije sramota naporno raditi na prevazilaženju stvari.

Pročitajte: Taman je smršala, a sada... Prošla je kroz pakao zbog razvoda i depresije, pogledajte kako posle svega izgleda Jelena Dokić (FOTO)

- Emocionalni bol nije nešto što treba sakriti, gurnuti pod tepih i o čemu se nikada ne govori. U vašem bolu ima istine, rasta, isceljenja, snage, hrabrosti, ali samo ako se deli i iznese na videlo. Ne dozvolite da srce vrišti od bola u tišini.

- Pustite to, biće lakše i ogromna težina će vam se podići sa ramena ako to izgovorite naglas. Bez srama, stigme ili sramote. Samo čista iskrenost, sirovost i otvorenost. Patili smo nečujno, ali možemo i treba da lečimo glasno. Nema veće patnje od nošenja neispričane priče ili bola u sebi.

 

 

- Zato nemoj da se stidiš da podeliš svoju priču i progovoriš. To je tvoj put ka izlečenju i za to se nikada ne treba izvinjavati. Vi koji osuđujete ljude koji dele svoje priče - vas treba da bude sramota. Zato pustite to, podelite svoju priču sa svojim bliskim osobama i što je najvažnije potražite pomoć ako osećate da vam je potrebna.

- Razumem te i stojim uz tebe i pored tebe. Zajedno smo u ovome, zajedno jaki - glasilo je preemotivno saopštenje Jelene Dokić ispraćeno fotografijom koja slama i najtvrđa srca.

Komentari (0)

Loading