Celebrity News

Supruga Maja strahuje, dijagnoza je konačna: Željku Samardžiću ugroženo zdravlje

Bolest Željka Samardžića navela ga je da život promeni iz korena

Supruga Maja strahuje, dijagnoza je konačna: Željku Samardžiću ugroženo zdravlje

Ata Images

Porodica pevača zabrinula se, kada je bolest Željka Samardžića promenila njegov život. Reč je o Hašimoto sindromu, autoimunoj bolesti, koja je godinama uticala na sve sfere njegovog života. 

Danas, kada je uspeo da svoju bolest drži pod kontrolom, pevač se trudi da svojim primerom mnogima bude inspiracija, kako bi se izborili sa svim poteškoćama, koje ovo autoimuno oboljenje sa sobom nosi.

Pročitajte: Svi na okupu - Ovo je jedina porodična fotografija Željka Samardžića sa ćerkama, jedna ima LJUBIČASTU kosu! Da li vam liče na njega?

Bolest Željka Samardžića zasniva se na sledećem problemu, imuni sistem u jednom trenutku napadne tiroidu (malu žlezdu u vratu), koja je smeštena odmah ispod Adamove jabučice. Ova žlezda zaslužna je za proizvodnju hormona značajnih za mnoge funkcije u telu, pa je osoba koje je obolela od Hašimoto sindroma, vrlo često umorna, dobija na kilaži, a uočljive su i promene na koži i kosi.

ATA Images

 

Kako bi sve bilo pod kontrolom, Željko je morao iz korena da promeni životne navike, kao i da redovno uzima terapiju, zbog koje se oseća znatno bolje.

Bolest Željka Samardžića promenila mu život iz korena

- To je jedna autoimuna bolest štitne žlezde koja stvara povremene probleme. Čim sam krenuo sa redovnim terapijama, sve je bilo u redu. Svako jutro popijem po jednu tableticu i to je to. 

- Žene uglavnom obolevaju od te bolesti, ali eto, mene je zadesilo i nosim se sa tim kako znam i umem. Kasnije sam saznao da dosta mojih prijatelja ima Hašimoto sindrom, a ja sam ga imao dugo a da to nisam ni znao - rekao je pevač koji je zbog ovog obolenja iz korena promenio svoj stil života.

- Od momenta kada mi se desio Hašimoto kao da mi se srušio svet, nisam znao šta mi je. Sada sam nastavio normalan život jer redovno uzimam terapije. Na tri meseca idem na kontrolu i vadim krv.

Instagram

 

- Mene je bolest promenila iz korena. Ja sam ranije uzimao čašicu rakije ili vina više, a sada to ne mogu zato što moram da čuvam glasne žice. Kada mi to funkcioniše, sve je okej.

Željko je ispričao i kako je otkrio da ima ovu, čestu bolest:

Pročitajte: Lepša od svake mlađe ljubavnice - Supruga Željka Samardžića posle dugo vremena u javnosti, jedan detalj posebno privlači pažnju (FOTO)

- Otkrio sam tu bolest kad sam išao na operaciju nerva simpatikusa da se ne bih znojio, da bi se posle izvesnog vremena ispostavilo da se radi o Hašimotu, smanjenoj funkciji štitne žlezde - otkrio je Željko svojevremeno.

Kroz ceo višegodišnji proces oporavka najveća Željkova podrška bila je supruga Maja, koja je o svemu vodila računa.

Komentari (0)

Loading