Celebrity News

Ceca Bojković i Dara Džokić godinama volele istog muškarca: Evo o kome je reč (FOTO)

Ceca Bojković i Dara Džokić izvrsne su dramske umetnice o čijem radu najbolje svedoče nagrade

Ceca Bojković i Dara Džokić godinama volele istog muškarca: Evo o kome je reč (FOTO)

Ata Images

Svima je dobro poznata priča da su Ceca Bojković i Dara Džokić bile u užem izboru za ulogu Emilije Popadić u seriji "Bolji život".

Pročitajte: Gorko sam se pokajala - Ceca Bojković priznala da je uradila estetsku intervenciju na licu i da žali, promena je očigledna (FOTO)

Posle kratkog odlučivanja teg je prevagnuo na Darinu stranu, ali je ona ulogu odbila, što je Svetlani obezbedilo slavu.

ATA Images

 

Ova koincidencija, međutim, nije zavadila koleginice, niti stvorila dozu ljubomore i konkurencije.

Naprotiv, često posle toga one su ukrštale glumački talenat, najčešće u pozorištu, manje na filmu i u serijama, a za to je bio zaslužan niko drugi do jedan poseban muškarac koga su obe izrazito cenile i volele.

Reč je o Cecinom pokojnom suprugu, reditelju Ljubiši Draškiću Muciju.

Ata Images

 

Svega 14 godina slavna glumica provela je kraj reditelja, koji je ostavio veliki profesionalni trag i postao legenda o kojoj se i danas među pozorišnim zidinama govori.

Pročitajte: Možete li da verujete da u ovakvom stanu živi Ceca Bojković? Zavirite u njen umetnički kutak koji odiše otmenošču i toplinom (FOTO)

Dok ga je Ceca volela kao svog drugog supruga i najboljeg očuha svoje mezimice Kaje, Dara i drugi glumci cenili su ga kao profesionalca i nekoga ko je uvek davao najbolje rešenje za sve, a poneko među njima doživljavao ga je i kao pozorišnog oca.

- Muci me je uzeo za ruku i poveo na veće i sve veće, pa onda do najvećeg zadatka. Nekako ga stvarno doživljavam kao nekog pozorišnog tatu i velikog prijatelja. Oseća se njegov nedostatak. Kad je otišao,, a tek onda smo shvatili i osetili koliko nedostaje. 

Ata Images

 

- Ne samo kao reditelj i prijatelj, već i kao neko ko bi bio kontrolno oko. On je bio fantastičan kao neko ko, kad radiš pa dođeš pred premijeru, svi reditelji, a naročito glumci, voleli su da kažu: "Jao, Muci, dođi molim te, da pogledaš".

Pročitajte: Gledali ste ga u vestima, a niste znali ko je - Ovaj poznati gospodin je treći i poslednji suprug Cece Bojković (FOTO)

- Uvek je pogledao i u dve-tri rečenice uspevao da spasava kojekakve propasti, da okrene predstavu u poslednjem trenutku. Bio je veliki pozorišni znalac, a nije se šepurio time. Bio je zapravo vrlo skroman i zatvoren i sva ta njegova moć rediteljska, ta magija i to znanje, on je to poklanjao glumcima - kazala je nedavno u jednom podkastu Dara, prisećajući se kroz osmeh svog učitelja i profesionalnog vodiča. 

 

 

Njena kratka priča najbolje svedoči tome da su se Ceca Bojković i Dara Džokić godinama oslanjale na istog muškarca, jedna u profesionalnom, druga u emotivnom smislu, što ih je u neku ruku i povezalo kao koleginice i prijateljice.

 

 

Povezala ih je i tuga. Darin suprug, novinar Bogdan Tirnanić takođe je preminuo, što je nju i ćerku potpuno slomilo, ali zahvaljujući pozorištu i prijateljima obe su uspele da se izdignu i nastave dalje.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading