Celebrity News

Zorica Brunclik pre deset godina ostala bez penzije! Čak i da je dobije, njome neće moći da kupi ni umetak za kosu (FOTO)

Penzija Zorice Brunclik nije velika

Zorica Brunclik pre deset godina ostala bez penzije! Čak i da je dobije, njome neće moći da kupi ni umetak za kosu (FOTO)

A.H./ATA Images

Nacionalna penzija Zorice Brunclik izmakla je 2013. godine folk zvezdi.

Dodela pomenutog novčanog priznanja istaknutim umetnicima iste godine potpuno je ukinuta i to na predlog ministra kulture Ivana Tasovca, ali je pre dve i po godine po inicijativi Maje Gojković ponovo uspostavljena.

Pročitajte: Varala me sa kućnim prijateljem, a upirala prst u Zoricu - Kemiš u otvorenom pismu potkačio Vesnu Zmijanac

Priznanje za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi, poznato kao nacionalna penzija, trebalo bi do kraja ove godine najkasnije da bude dodeljeno, a na listi predloga koju su komisiji dostavili Savez estradnih umetnika Srbije i Udruženje scenskih umetnika Srbije, pored Vide Ognjenović, Dragana Velikića, Svetozara Cvetkovića, Gorice Popović, stoji i Zoričino ime.

A.H./ATAImages

 

Po svemu sudeći, starosna penzija Zorice Brunclik u susret njenom 69. rođendanu biće uvećana za iznos nacionalne, a veruje se da će pevačica sa suprugom, harmonikašem Miroljubom Aranđelovićem Kemišem, i četvoro dece to proslaviti kako dolikuje.

Reč je o iznosu koji bi većini penzionera u našoj zemlji i te kako značio, za Zoricu to, međutim, tek je tamo neki iznos koji ona daje na nedeljnom nivou stilisti ili frizeru.

Instagram/zoricabrunclik_official

 

Ipak, za nju on ima posebnu, višu vrednost, koja ukazuje na poštovanje njenog lika i dela i zahvalnost za dobrinos kulturi.

Ako je verovati onima koji su imali prilike da se okite ovim priznanjem, nacionalna penzija dodeljuje se u visini jedne prosečne zarade bez poreza i doprinosa, što je u proseku kod umetnika 73.114 dinara.

Boško Karanović

 

Nagađa se da će Zorica novac verovatno darovati u humanitarne svrhe jer je, hvala bogu, glas i zdravlje još uvek služe te puneći koncertne hale, stadione, na kraju krajeva pevajući po proslavama, ona zaradi desetostruko.

Da živi samo od penzije, verovatno ne bi imala ni za hlor u svom luksuznom bazenu u čijem dnu stoji ZK, prva slova njenog i suprugovog imena.

Pročitajte: Navodno se lepo slažu, pa zašto onda najstarije ćerke Zorice Brunclik nema na porodičnim slikama i slavljima? (FOTO)

Cela vila i imanje za svaku su pohvalu, sve je besprekorno uređeno i sa ukusom dekorisano, ali najpre praktično i namenjeno kako odraslima tako i deci, tačnije unucima pevačice i harmonikaša.

Boško Karanović

 

Onakav dom mora se održavati, stalno su neka ulaganja, na kraju krajeva Zorica i dalje ima karijeru u koju i te kako ulaže.

 

Komentari (1)

Loading
Glirija

09:01 08.04.2024

A sta ce joj penzija,zar nije bogata?Koliko je uplacivalabu penzioni fond Srbije,toliko ce i dobiti.Dosta vise kuknjave pevaljki.