Gulaš po receptu Ane Bekute kakav do sada niste probali: Toliko je ukusan da ćete ga praviti svakog vikenda
Ivan Vučićević
Ana Bekuta nije samo jedna od najvećih diva narodne muzike, već i sjajna domaćica.
Da se sjajno snalazi pored šporeta i da joj kuvanje pričinjava pravo zadovoljstvo, pevačica je više puta dokazala, a svoje kulinarske veštine pokazala je i u popularnoj emisiji "Praktična žena".
Pročitajte: Košta samo 500 dinara i traje tri dana: Ana Bekuta otkrila jednostavan recept za ukusan i zdrav ručak
U jednom od gostovanja otkrila je recept za italijanski gulaš koji je oduševio sve koji su ga probali.
Iako vodi računa o ishrani, Ana priznaje da ovom jelu ne može da odoli. Kaže da je italijanski gulaš postao omiljeni specijalitet u njenom domu i da ga često sprema za porodicu i prijatelje.
Razlog je jednostavan - miris i pun, bogat ukus koji osvaja na prvi zalogaj.
GrandOnline youtube printscreen
Sastojci:
• 1 kg crnog luka
• 2 šargarepe
• ½ kg svinjskog mesa od buta
• 300 g mlevenog junećeg mesa
• 2 kocke za supu
• 500 ml paradajz sosa
• 1 kašika brašna
• 1 šoljica mleka
• malo bibera
• seckani peršun
• malo ulja za dinstanje
Na malo ulja propržite sitno seckani luk, dodajte svinjsko meso i dinstajte dok ne omekša. Ubacite biber i kocku za supu razmućenu u vodi. U drugoj šerpi prodinstajte mlevenu junetinu sa drugom kockom za supu, dodajte paradajz sos i brašno razmućeno u mleku.
Kada se sve lepo sjedini, spojite sadržaj obe šerpe, dodajte šargarepu i kuvajte dok meso ne postane mekano, a sos gust i aromatičan.
Praktična žena printscreen
Na kraju pospite peršunom i poslužite uz testeninu, pire krompir ili pirinač.
Ovaj italijanski gulaš po receptu Ane Bekute toliko je ukusan da će se sigurno naći na listi vaših omiljenih jela.
Komentari (0)