Celebrity News

Kontroverzni Vudi Alen: Svetu je delovalo da ću Sun Ji iskoristiti poput predatora!

Kontroverzni Vudi Alen: Svetu je delovalo da ću Sun Ji iskoristiti poput predatora!

Legendarni, priznati reditelj, kontroverzni Vudi Alen  govori o svojoj dve decenije dugoj ljubavi sa usvojenom ćerkom njegove bivše partnerke, glumice Mije Farou. Priznaje da je svestan kako njegova veza s Južnokorejkom mnogima deluje kao nenormalna...

Kontroverzni Vudi Alen - Reditelj čuvenih satiričnih ostvarenja, decenijama stvara inteligentne komedije u kojima su u fokusu zapravo njegovi pogledi na svet i život. U tim filmovima, prožetim tragikomičnim situacijama i dijalozima koji teraju na razmišljanje, nema ni traga njegovim autobiografskim momentima.

A kada bi snimio film o svom često osporavanom i kritikovanom, vrlo turbulentnom životu, ovaj Njujorčanin bi, sigurno, imao najveći blokbaster u rukama.

Alen je tokom života imao vrlo kontroverzne periode. Kad je imao 20 godina, oženio se studentkinjom filozofije, a potom je usledio trogodišnji brak s glumicom Luis Laser. Sledeća veza s glumicom Dajan Kiton nije se završila brakom, kao ni naredna, s njenom koleginicom Miom Farou.

U toku 12 godina duge veze s Miom par nikad nije živeo pod istim krovom, zajedno su snimili mnogo filmova i odgajili mnoštvo dece: glumica je iz braka s kompozitorom Andreom Previnom imala troje biološke i četvoro usvojene dece, od kojih je Južnokorejka Sun Ji Previn godinama kasnije postala svetski poznata po jednom od najvećih Alenovih javnih skandala.

U međuvremenu, Mia i Vudi dobili su biološko dete, sina Sačela, koji se danas zove Ronan Farou.

NE PROPUSTITE: Vudi Alen šokirao svet detaljima iz svoje autobiografije!

Kontroverzni Vudi Alen - Oslobodio sam se mnogih svojih neurotičnih poriva i strahova

Posle brojnih kontroverzi vezanih za Alenov odnos prema njihovoj deci, kao i biološkom sinu, Mia se konačno rastala s rediteljem tek kada je poslednja kap prelila čašu. Otkrila je suprugove fotografije njene nage usvojene ćerke iz prvog braka Sun Ji. Tada ga je čak optužila za njeno zlostavljanje, ali slučaj se nikad nije našao pred sudom. Prošlo je samo pet godina od javnog skandala, a Alen je javnost iznenadio novim: objavio je svetu da se oženio Sun Ji (49).

Danas, kada njihov brak broji 22 godine, umetnik ističe da ga je supruga potpuno promenila.

– Priznajem, ništa nije delovalo smisleno kada je moja veza sa Sun Ji počela. Spolja, delovali smo kao iracionalni par – mnogo sam stariji od nje i ona je bila usvojeno dete moje partnerke.

- Javnosti je delovalo kao da je u pitanju situacija u kojoj jedno drugo iskorišćavamo — ja nju kao stariji muškarac predator, ona mene kako god može. A to nikada nije bio slučaj s nama. U prošlosti sam se uvek zabavljao s glumicama, ali zbog nekih neobjašnjivih razloga, to nije uspevalo, a sa Sun Ji moja veza je uspela – iskreno je rekao režiser.

NE PROPUSTITE: Havijer Bardem stao u odbranu Vudija Alena: Apsolutno me nije sramota da radim sa njim

Sa Su Ji venčao 1997, i tokom braka usvojio dve ćerke, Beše (21) i Menzi (20).

– Smirio sam se čim smo se venčali. Oslobodio sam se mnogih svojih neurotičnih poriva i strahova, iako i dalje ne prolazim tunelima i ne podnosim male prostore niti liftove – priznaje Vudi i dodaje: 

Ona ne voli ni sport ni džez, a ja ne podnosim neke televizijske emisije koje ona gleda. Ali od suštinske važnosti je činjenica da se slažemo u ključnim životnim stvarima: kako da podižemo decu, gde da živimo, kako da se ophodimo jedno prema drugom. Usvojilo smo dve ćerke, i to što sam otac mi je vrlo važno. Mnogo se zabavljamo. Devojke su na koledžu, jedna je u Kaliforniji a druga u Nujorku – navodi Alen.

NE PROPUSTITE: Vudi Alen odbacuje optužbe za seksualno zlostavljanje

Kontroverzni Vudi Alen - Svestan sam da ću uvek biti predmet skandala

Na optužbe da je seksualno uznemiravao Dilan Farou, jednu od njegovih usvojenih ćerki s Miom, osvrnuo s neuobičajenim mirom u glasu:

– To je bila lažna optužba i velika priča za tabloide. Svestan sam da ću uvek biti predmet skandala, ali da ne mogu da dozvolim da me to remeti – objasnio je umetnik koji se krajem 2017. susreo s optužbama da je seksualno uznemiravao ćerku Dilan.

NE PROPUSTITE: Posrnuli producent Harvi Vajnstin optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje!

Ona je medijima poslala javno saopštenje u kom je otkrila da ju je reditelj zlostavljao u detinjstvu. Alen je sve negirao, a otpužnica nije podignuta, iako se u tužilaštvu pominjalo da postoje osnovi za kriminalni slučaj. Sve je to rezultiralo režiserovim memoarima koje je nedavno objavio, što je podiglo veliku prašinu u javnosti.

Iako ne odbija da prokomentariše "teške teme" iz prošlosti, ono o čemu sa žarom priča jeste njegova supruga. Vudi ističe da ga je promenila i da ga je pokrenula, te su sada društvena okupljanja i svakodnevni izlasci iz kuće postali njegova svakodnevica.

– Volim svoj život. Radim, sviram džez, pratim i gledam sport, viđam se s prijateljima. Ne osvrćem se na prošlost i ništa ne čitam. Okružio sam se ljudima koji me dugo znaju i svesni su šta je istina a šta laž – završava scenarista i dramski pisac.

Kontroverzni Vudi Alen - Loš otac!

Kada je Mia Farou želela s njim da dobije biološko dete, reditelj je na to pristao pod uslovom da ne mora da se brine o bebi.

Kada su dobili sina, bio je to početak njihovog kraja – Alen je priznao da su posle toga samo glumili u javnosti da su par.

NE PROPUSTITE: Sin Vudija Alena iskreno: Ne mogu više da ćutim. Optužuju ga za zločin koji nije počinio!

Komentari (0)

Loading