Celebrity News

Vudi Alen šokirao svet detaljima iz svoje autobiografije!

Vudi Alen šokirao svet detaljima iz svoje autobiografije!

Reditelj kultnih filmova kao što su "Eni Hol" i "Menhetn", Vudi Alen, posle problema sa izdavačima, napokon je objavio svoju autobiografiju u kojoj je otkrio mnoge šokantne detalje iz svog života

Dugoočekivana autobiografija "Apropos of Nothing" poznatog američkog reditelja Vudija Alena, napokon je objavljena početkom nedelje.

Naime, Alen je imao problem sa izdavačima. Zaposleni u "Hachette Book Group", izdavačkoj kući koja je planirala da objavi knjigu, nedavno su organizovali šetnju u znak protesta zbog optužbi na račun Alena za navodno seksualno zlostavljanje, posle čega je "Hachette" otkazala štampanje i vratila sva prava reditelju.

Sa jedne strane, mnogi su podržali ovakav potez izdavačke kuće, dok je bilo i onih koji su tvrdili da je reč o cenzuri.

Vudi Alen o seksualnom uznemiravanju: Trebalo bi da budem zaštitno lice #MeToo pokreta

Podsetimo, oskarovac se i dalje suočava sa optužbama pokreta #MeToo da je devedesetih godina seksualno iskorišćavao usvojenu ćerku Dilan Farou koja je tada imala sedam godina.

Poznati reditelj optužbe odbacuje, a odgovorne institucije su ga oslobodile optužbi koje je podigla njegova nekadašnja partnerka Mia Farou.

Nedoumice oko izdavanja Alenove knjige imalo je dosta izdavača, mnogi su hteli da ostanu anonimni i nisu ni želeli da pročitaju ponuđeno delo. Knjigu je, na kraju, objavila kuća "Arcade" i to dve nedelje pre nego što je bio bilo planirano. Za samo tri dana, Alenova autobiografija je već bila rasprodata putem sajtova na kojima je objavljena prodaja.

Vudi Alen odbacuje optužbe za seksualno zlostavljanje

"The New York Times" prenosi da Vudi Alen u "Apropos of Nothing" piše o svom životu koji seže od detinjstva u Bruklinu do karijere u sferi filma, muzike, pozorišta, stand up komedije, pa do otkrivanja odnosa sa ženama, uključujući i navode o zlostavljanju Dilan koja i danas ostaje pri tvrdi da ju je očuh iskorišćavao.

Ćerka ponovo optužila Vudija Alena: Seksualno me je zlostavljao na tavanu (video)

Reditelj kultnih filmova kao što su "Eni Hol" i "Menhetn" poznat je po turbulentom ljubavnom životu i velikom broju žena oko njega. Bio je u vezi i sa Stejsi Neklin, Dajanom Kiton, kao i Miom Farou. Ženio se tri puta. Prvi brak je bio sa Harlen Rozen, drugi sa Luiz Lejzer, a treći sa Sun Ji  Previn sa kojom je i danas u braku.

Vudi je nove memoare "Apropos of Nothing" posvetio upravo 49-godišnjoj Sun-Ji.

- Za najbolju Sun-Ji. Pustio sam je da mi jede iz ruke i tada sam primetio da mi ruka nedostaje - napisao je slavni 84-godišnjak na početku autobiografije.

Bio joj je očuh, a onda postao suprug: Žena Vudi Alena prvi put progovorila o velikoj izdaji!

Inače, par je vezu otpočeo 1991, u trenutku kada je ona imala 22 godine, a Alen u memoarima tvrdi da je ona uprkos godinama bila spremna da sazri, "jer joj je neko pokazao ljubav".

Podsetimo, Vudiju je Sun-Ji bila ćerka - on ju je usvojio zajedno sa glumicom Miom Farou dok su bili u vanbračnoj zajednici. Zbog specifičnih i šokantnih okolnosti u kojima se njihova veza razvila, oni su je jedno vreme prikrivali. Sve je izašlo na svetlost dana kada je Mia pronašla njihove erotske fotografije. Reditelj je u knjizi objasnio da su te slike nastale u ranoj fazi njihovog odnosa kada su bili obuzeti požudom.

- Nismo mogli da skinemo ruke jedno s drugog - objasnio je reditelj.

Kada je njihova veza postala javna, Alen i Previn su se venčali u decembru 1997. godine i kasnije usvojili dvoje dece.

Sin Vudija Alena iskreno: Ne mogu više da ćutim. Optužuju ga za zločin koji nije počinio!

Inače, Mia Farou i Vudi Alen su započeli vezu 1980. godine. Ona je sve do početka 1990-tih glumila u 13 njegovih filmova. Imala je troje biološke i četvoro usvojene dece kada su se upoznali. Godine 1987. su dobili sina, a u novim memoarima čuveni reditelj priznaje kako bi Ronan mogao da bude dete Mije i pevača Frenka Sinatre sa kojim je ona ostala u kontaktu sve do njegove smrti 1998. godine.

- Jednoga dana Mia mi je otkrila da je trudna. Prirodno sam zaključio da je dete moje, ali Mia mi je spomenula da bi to mogao biti i sin Frenka Sinatre. Ja i dalje mislim da je moj, iako nikada zaista neću biti siguran - napisao je Alen.

Reditelj je istakao da je Mia Farou i dalje imala odnose sa Sinatrom, iako se mnogo godina ranije rastala od njega, ali ne može biti siguran jer su živeli odvojeno u tom trenutku.