Celebrity News

Šta je razlog: Rada Đurić odlazi sa RTS-a posle više od 20 godina?

Šta je razlog: Rada Đurić odlazi sa RTS-a posle više od 20 godina?

Dugogodišnja novinarka i voditeljka RTS-a, Rada Đurić, napustila je ovu medijsku kuću i prešla na TV Nova S

Rada Đurić, jedno od najprepoznatljivijih lica Javnog servisa Srbije napustila je RTS posle više od 20 godina provedenih u ovoj kući.

Dugogodišnja novinarka i voditeljka prelazi na TV Nova S gde ćemo imati priliku da je gledamo u popodnevnom programu "Među nama", pošto je Nataša Miljković pristala da pomogne kolegama sa informativnog kanala N1.

- Hvala mojim dragim kolegama sa RTS-a a pre svega gledaocima koji veruju u mene svih ovih godina. Trudiću se da na Novoj ostanem stara, zato što verujem, možda kao nikad do sada, da je tako malo važno gde smo ako ne znamo ko smo. Jer, ako ne zaboravimo ko smo, onda smo uvek tamo gde i treba da budemo. Ostanimo pametni, pristojni i kod kuće. Vidimo se uskoro - poručila je Rada će se, zbog poštovanja mera propisane samoizolacije po dolasku iz inostranstva, u naredne dve nedelje uključivati preko video linka.

- Uvek je zadovoljstvo objaviti kada se našem timu pridružuju novi, kvalitetni ljudi, novinari koji su godinama gradili svoju karijeru i ime i koji sada vide da je Nova pravo mesto za njih. Rada je izuzetan novinar, ima neverovatnu harizmu, ljudi je vole zbog njene spontanosti i energičnosti. Drago nam je što će svojim znanjem i iskustvom doprineti u proizvodnji još kvalitetnijeg programa kojim ćemo u ovim zahtevnim vremenima odgovoriti na potrebe gledalaca i opravdati poverenje koje nam ukazuju - rekla je izvršna direktorka kompanije United Media Aleksandra Subotić.

Kolege na TV Nova su je srdačno dočekale, a dobrodošlicu joj je poželela i Nataša Miljković, koleginica sa kojom je godinama radila na RTS-u.

Vesna Dedić napustila RTS: Ako me nijedna televizija ne bude htela, biću taksita!

Evo kako je Olivera Kovačević prokomentarisala odlazak Vesne Dedić sa RTS televizije

Povodom ovog medijskog transfera, Javni servis je poslao zvanično saopštenje u kojem Radi Đurić žele svu sreću u daljem radu.

- Rada Đurić, na svoju inicijativu, više nije deo RTS tima. Kao poznato TV lice, ostavila je trag u radu RTS-a. Naša kuća joj želi mnogo uspeha u daljoj karijeri - stoji u saopštenju.

Rada Đurić: U životu bih promenila samo posao

Rada Đurić prvi put o ponudi da pređe na drugu televiziju

Radmila Rada Đurić je novinarka i TV voditeljka, poznata kao zaštitno lice emisije „Beogradska hronika“ i autorka i urednica emisije „A sada Rada“ koje su se emitovale na programu Radio Televizije Srbije.

Karijeru je započela ranih 90-ih godina na Radio Lazarevcu, a od 1993. radi na RTS-u. Prvo je radila kao novinar Jutarnjeg programa, a potom dobila priliku da vodi „Beogradsku hroniku“.

Odrasla je u Lazarevcu. Od 2014. godine živi u Beogradu. Sa bivšim suprugom Goranom Đurićem ima dvoje dece, ćerku Veru i sina Despota.