Celebrity News

RUNDEKOVO „LETO SA ZVEZDAMA“ Nezaboravna svirka na šetalištu kralja Nikole.

RUNDEKOVO „LETO SA ZVEZDAMA“ Nezaboravna svirka na šetalištu kralja Nikole.

Legendarni hrvatski muzičar, Darko Rundek, kog publika prati od prvih dana karijere u zagrebačkom bendu Haustor, a potom i tokom solističke karijere 09. avgusta ponovo će se vratiti Baru – mestu koje je, kako nam je rekao, još davno dobro upoznao. Naime, on će sa ekipom nastupiti 09. avgusta na poznatoj tradicionalnoj zabavno-muzičkoj manifestaciji „Leto sa zvezdama u Baru“, u organizaciji Turističke organizacije Bara. Rundek i ekipa, najavljuju, napraviće nezaboravnu svirku na šetalištu kralja Nikole.

Leto sa zvezdama“ je koja se svake godine u Baru realizuje tokom jula i avgusta. Besplatni se održavaju petkom u barskoj marini, odnosno na Šetalištu kralja Nikole, u organizaciji Turističke organizacije Bara. I ove sezone, kao i prethodnih, manifestacija okuplja najveće regionalne muzičke zvezde, poput: Električnog orgazma, Dženana Lončarevića, Tropico benda, Nataše Bekvalac, Ane Kokić, Jelene Rozge, Mirze Selimovića i dr.

Već više od četiri decenije uspešno opstajete na muzičkoj sceni. Kako sagledavate godine koje su tek pred vama?

Produžio se radni staž do penzije. Fali mi još koja godinica.

Da li se sećate svog prvog nastupa i koliko se on razlikuje od poslednjeg koji ste održali?

Prvi je bio sa combo-bandom, koji je svirao šlagere u Društvenom domu termoelertrane Jertovec kad mi je bilo 4 godine. Svirao sam zvečke. Sećanje je bledo, ali fotografije su oštre. Poslednji je bio u Budvi na trgu. Na njemu nisam svirao zvečke. Pevao sam glasom angažiranog i iskusnog pevača. Razlika se čini velika.

A kako se razlikuje Rundekov zvuk danas od onog prvobitnog koji vam je bio svojstven na početku, u Haustoru?

Udaljavanje je teklo prirodno, kao što je prirodno eksperimentisati. Ali i zvuk Haustora se menjao od albuma do albuma.

Da li za sebe možete reći da ste sanjar i koliko je sanjarima danas teško da stvaraju?

Zašto bi sanjarima bilo teško da sanjaju? Danas ili bilo kad? Svi smo mi sanjari, samo sanjamo različite snove. Ja recimo sanjam da se jednog dana probudim i vidim svet kakav stvarno jeste.

Smatrate li za sebe da ste komplikovana osoba?

Ja jesam komplikovana osoba i te komplikacije nažalost uzimaju puno previše dragocenog vremena. Ali tu nema pomoći. Jedina nada je u prihvaćtanju i življenju s tim. Možda se čvorovi malo otpuste kad ne navlačiš krajeve...

Na koji način se odmarate od radnih obaveza i kako se distancirate od gužve i pritiska svakodnevice?

Moja je svakodnevica nesvakidašnja. Ako mi je pisanje i sviranje radna obaveza, onda nogu reći da je to ujedno i moje najslobodnije vreme. Kad to ne radim je prenapučeno raznim logistikama i aktivnostima oko muzike kao što su naprimer intervjui...

Kada ste poslednji put boravili u Baru i kakve utiske nosite iz ovog crnogorskom grada?

Bilo je to jako davno. Još pre potresa. Jedna od moje dve najbolje prijateljice iz gimnazije, Renata Demirović je iz Bara. Dovela me da upoznam ljude i kraj iz kojeg je potekla. Bilo je vrlo bogato i uzbudljivo. Sećam se velikog dvorišta sa krošnjatim Ii hladovitim stablima, velike salate od ukusnog povrća sa hladnim kiselim mlekom. Velikog gostoprimstva i prvih krigli Nikšićkog piva, domaćeg duvana od kojeg nikad nisam bolji pušio...

Kakvi su Vaši planovi za budućnost, na čemu trenutno radite i šta novo publika može očekivati u narednom periodu?

Trenutno miksam sedam pesama koje smo nedavno snimili za album sa Ekipom, eksperimentišem i pitam se kako sklopiti album kao celinu.