Celebrity News

Skarlet Johanson ponovo razbesnela javnost

Skarlet Johanson ponovo razbesnela javnost

Glumica Skarlet Johanson opet je na meti kritika zbog "oduzimanja" uloge, prenose holivudski mediji.

Pre nekoliko godina, Skarlet je na sebe navukla bes javnosti ulogom u filmu Ghost in the shell, kada je tumačila rolu namenjenu ženi azijskog porekla.

Sada se Johansonova udružila sa istim režiserom, i igraće ulogu transrodnog muškarca, što je izazvalo bes LGBTQ zajednice.

"Ako već snimate film o transrodnoj osobi, DAJTE ULOGU transrodnoj osobi", "Do kada će transrodne osobe biti zanemarivane, a njihove važne uloge dodeljivane 'cis' ljudima," samo su neki od komentara Internet zajednice koja je oštro osudila Skarlet. "Cis" je izraz koji označava ljude čiji je osećaj pola i identiteta u skladu sa njihovim polom po rođenju.

U pitanju je film Rub and tug o Danteu "Teksu" Gilu, transrodnom muškarcu koji je držao salon za masažu na andergraund sceni "zabave za odrasle" sedamdesetih godina.

Skarlet je kratko saopštila da svi koji je kritikuju mogu da se obrate "Džefriju Tamboru, Džeredu Letou i Felisiti Hafman".

Tambor je u seriji Transparent igrao transrodnu ženu, Leto dobio Oskara za ulogu žene u filmu Dallas Buyers club, a Hafmanova se pored "Očajnih domaćica" proslavila ulogom transrodne žene u filmu Transamerica.