Celebrity News

Šta će Amerikanka morati da uradi pre svadbe: Otkriveno kada će biti venčanje princa Harija i Megan Markl

Šta će Amerikanka morati da uradi pre svadbe: Otkriveno kada će biti venčanje princa Harija i Megan Markl

Kako glasi saopštenje iz kraljevske rezidencije Kensington, princ Hari i Megan Markl venčaće se u kapeli Svetog Đorđa u zamku Vindzor sledećeg maja.

Zanimljivo je što budući plemićki par želi da na neki način uključi i javnost u njihovu svečanu ceremoniju, ali će o tome biti odlučeno naknadno.

- Biće to trenutak sreće i radosti koji će odraziti karaktere mlade i mladoženje - naveo je portparol britanske kraljevske porodice koja će platiti troškove venčanja, uključujući crkvenu ceremoniju, muziku, cveće i prijem, dok će ostali troškovi, kao što je bezbednosne, biti pokriveni iz državne kase.

Kapela Svetog Đorđa ima mesta za 800 ljudi u poređenju sa 2.000 mesta u Vestministerskoj opatiji, gde su se 2011. godine venčali princ Vilijam i Kejt Midlton. Očekuje se da će ovom svečanom događaju prisustvovati veliki broj poznatih ličnosti.

Do maja će buduća suprugar princa Harija, Megan Markl koja je Amerikanka, morati da dobije britansko državljanstvo i da bude krštena i prihvaćena u Crkvu Engleske.