
Zavirite u najlepše dvorište u Valjevu: Željkova i Sašina majka napravila baštensku oazu (FOTO)
10/05/2025
1 dana
Dvorište Joksimovića u Valjevu odiše toplinom
Za 4 osobe
PRIPREMA 5 SATI I 15 MINUTA
SASTOJCI:
3 kg svinjskog buta ili plećke
5 kašika ulja
2 kašike sirćeta
2 kašike soli
4 šargarepe srednje veličine
2 grančice ruzmarina
PRIPREMA:
Meso dobro operite, osušite papirnim ubrusom i posolite sa svih strana. Stavite ga u prethodno nauljenu posudu, tako da kožica bude okrenuta nagore, pa je prelijte sirćetom. Kiselina će tokom pečenja pokrenuti razgradnju masnoće i dobićete divno hrskavu kožicu, a sirće se neće osetiti. Oko svinjetine sipajte šolju-dve hladne vode i posudu ubacite u rernu zagrejanu na 250 stepeni. Posle par minuta temperaturu smanjite na 160 stepeni i pecite pet sati. Kada sve bude gotovo, jelo dekorišite šargarepom i ruzmarinom.
Za 4 osobe
PRIPREMA 45 MINUTA
SASTOJCI:
PRIPREMA GUŠČIJE PAŠTETE:
Čašicu francuskog konjaka, vina, belog luka i peršuna izmešajte. U dobijenu marinadu ubacite guščiju džigericu, preklopite folijom i ostavite preko noći da odstoji. Teleću džigericu, slaninu i svinjsko meso iseckajte na kocke i propržite. Ohladite, izmešajte sa začinima iz marinade, a zatim dodajte guščiju džigericu, mirođiju i majčinu dušicu. Posolite, pobiberite po želji, pa sve sameljite u mašini za meso dok ne dobijete paštetu.
PRIPREMA SOSA OD BRUSNICE:
U dublju šerpu stavite 300 g brusnica, šećer, med i malo vode. Nakon 15 minuta kuvanja na srednjoj vatri dodajte čašu vode, puter, sok od limuna, đumbir i ruzmarin pa sve dobro promešajte.
PRIPREMA ŽELATINA:
U posudi pomešajte želatin sa četiri kašike hladne vode. Ostavite 10 minuta da nabubri, a potom ga lagano zagrejte, uz stalno mešanje. Nekoliko minuta kasnije dodajte mu 100 g brusnica i kuvajte dok smesa ne postane kašasta. Sipajte u dublji pleh i ostavite u frižideru da se ohladi.
DEKORISANJE KANAPEA:
Kriške hleba za početak tostirajte, a potom opsecite i nožem kako biste dobili pravilne krugove. Isto uradite i sa želatinom, a zatim ređajte red hleba, red želatina i opet hleba. Guščiju paštetu stavite u špric i njome dekorišite gornji deo kanapea. Odozgo pospite sos od brusnica i stavite list peršuna.
Zavirite u najlepše dvorište u Valjevu: Željkova i Sašina majka napravila baštensku oazu (FOTO)
10/05/2025
1 dana
Dvorište Joksimovića u Valjevu odiše toplinom
09/05/2025
2 dana
Talas originalnosti u srcu Beograda: uz ritam nove generacije otvorena je renovirana adidas radnja u Knezu
DAHLIA: Više od kozmetike – priča o lepoti, ženstvenosti i nezi
08/05/2025
3 dana
Brend koji već 101 godinu neguje žene i njihovu lepotu, Dahlia, i dalje nosi onu posebnu čar – onu koja nas vraća u detinjstvo, podseća na mamine i bakine rituale, ali i inspiriše da svakodnevno biramo sebe.
La Terra – novi brend koji udobnost i stil donosi u vašu svakodnevicu
05/05/2025
6 dana
Postoje dani kada se osećate puni energije, a nekada su to mirniji trenuci, koje provodite u krugu porodice, na kafi sa prijateljicama ili u kratkoj šetnji gradom. U svakom od tih trenutaka, ono što nosite ima jedan zadatak – da vas ne sputava, već podrži.
Ni od oca, ni od majke: Veljko je najdragoceniju lekciju naučio od svog tasta Bogdana
12/05/2025
1h
Tast Veljka Ražnatovića dao mu najveću lekciju
Čestitamo! Mlađa Mitrovićeva ćerka ne krije lepe vesti FOTO
11/05/2025
11h
Mlađa ćerka Milice i Željka Mitrovića podelila prelepe vesti
Goca Šaulić u najpopularnijim cipelama sezone, boja pun pogodak FOTO
11/05/2025
11h
Cipele Goce Šaulić - najnosivije cipele sezone
Ćao, ćao Sevilja: Ražnatovići stigli u Beograd, Bogdana blista
11/05/2025
12h
Ražnatovići stigli u Beograd