Lifestyle

Savršen uskršnji kolač po receptu Mirke Vasiljević za samo 10 minuta: Obogatite svoju prazničnu trpezu ovom poslasticom

Ishrana Mirke Vasiljević izuzetno je rigorozna

Savršen uskršnji kolač po receptu Mirke Vasiljević za samo 10 minuta: Obogatite svoju prazničnu trpezu ovom poslasticom

Da se ishrana Mirke Vasiljević znatno s godinama korigovala glumica i mama sada već četvoro dece nije skrivala od svojih fanova. Na početku dvadesetih dramska umetnica koja se proslavila ulogom u filmu “Mi nismo anđeli 2” još uvek je trenirala folklor, što joj je omogućavalo da bez problema održava manekensku figuru. U tom periodu, s obzirom na to da je jako puno i radila, Mirka nije morala posebno da vodi računa o kalorijama, na njenu sreću kilogrami i nezdravi zalogaji joj se nisu “lepili”.

Pročitajte: Nagovorili su je da ide na zahvat! Mirka Vasiljević promenila lični opis: Pogledajte kako sada izgleda (FOTO)

S rođenjem prvog deteta, pak ishrana Mirke Vasiljević dobila je drugačiju formu. Od toga trena spisak onoga što će se naći na njenoj trpezi sastojao se iz ribe, povrća, belog mesa, ponajmanje ugljenih hidrata, a po rođenju drugog i trećeg naslednika zdrave namirnice dobile su tu vodeću ulogu. Dolaskom četvrte mezimice mladoj glumici jasno je stavljeno do znanja šta nikako ne bi smela da konzumira, naravno ukoliko je voljna da devojačku kilažu što pre vrati na staro, istovremeno jednodnevni trening u teretani postao je važan deo njene rutine. Zarad višeg ciilja odrekla se Mirka nezdravih navika, ipak nije tajila da u susret praznicima voli da da sebi oduška. Desert s malinama njen je omiljeni kolač. Tačnije svi njeni ukućani ga obožavaju te je odlučila da ga i ove godine pripremi. 

Pročitajte: Bol o kojoj nikad ne govori: On je bio otac Mirke Vasiljević, sudbina ih je prerano razdvojila

Detalje je predstavila u emisiji “Praktična žena”. Za početak našalila se da bi Kolač s malinama mogao komotno da ponese naziv Vujadinov kolač pošto njen emotivni partner dan ne može da zamisli bez njega.

Kolač s malinama

Sastojci:

* 200 ml mleka

* 2 pakovanja piškota

* 125 g šećera u prahu

* kesica vanilin šećera

* 3 čaše kisele pavlake

* 500 g malina

* 300 g šlaga

Priprema: 

Mleko zagrejati na tihoj vatri a potom jednu po jednu piškotu njime natapati, ne mnogo jer će upiti i fil. Tako napola omekšale piškote poređajte u posudu ili poslužavnik, zgodnije bi bilo ako imate kalup.

youtube printscreen

 

youtube printscreen

 

Naredni korak je sjedinjavanje pavlake, šećera u prahu i vanilin šećera. Sve se radi ručno, bez miksera. Kratko sve izmešajte a zatim kašikom smesu podelite na dva dela i prvu polovinu ravnometno rasporedite po piškotama.

youtube printscreen

 

Odozgo pospite 250 g malina, a zatim ceo postupak ponovite još jednom.

youtube printscreen

 

Za sam kraj kolač dekorišite prethodno umućenim šlagom sa vodom ili mlekom, po želji. Odozgo je ukrasite voćem, čokoladom, plazmom, proizvoljno je. Priprema traje 10 minuta, a ukus je fantastičan.

youtube printscreen

 

Ovo je jedna od onih poslastica koju je neophodno napraviti veče pred kako bi mogla da odstoji u frižideru, a Mirka preporučuje i da se stavi u friz jer će se tada dobiti nešto približno sladoledu.

Prijatno!

Komentari (0)

Loading