Iskusite čari odmora u luksuznom resortu - Doživite lepotu Istre
26/04/2024
16h
Odmor u luksuznom resortu od sada tokom cele godine
Autor: Andrea Netović | 15/04/2023
Ishrana Mirke Vasiljević izuzetno je rigorozna
Da se ishrana Mirke Vasiljević znatno s godinama korigovala glumica i mama sada već četvoro dece nije skrivala od svojih fanova. Na početku dvadesetih dramska umetnica koja se proslavila ulogom u filmu “Mi nismo anđeli 2” još uvek je trenirala folklor, što joj je omogućavalo da bez problema održava manekensku figuru. U tom periodu, s obzirom na to da je jako puno i radila, Mirka nije morala posebno da vodi računa o kalorijama, na njenu sreću kilogrami i nezdravi zalogaji joj se nisu “lepili”.
S rođenjem prvog deteta, pak ishrana Mirke Vasiljević dobila je drugačiju formu. Od toga trena spisak onoga što će se naći na njenoj trpezi sastojao se iz ribe, povrća, belog mesa, ponajmanje ugljenih hidrata, a po rođenju drugog i trećeg naslednika zdrave namirnice dobile su tu vodeću ulogu. Dolaskom četvrte mezimice mladoj glumici jasno je stavljeno do znanja šta nikako ne bi smela da konzumira, naravno ukoliko je voljna da devojačku kilažu što pre vrati na staro, istovremeno jednodnevni trening u teretani postao je važan deo njene rutine. Zarad višeg ciilja odrekla se Mirka nezdravih navika, ipak nije tajila da u susret praznicima voli da da sebi oduška. Desert s malinama njen je omiljeni kolač. Tačnije svi njeni ukućani ga obožavaju te je odlučila da ga i ove godine pripremi.
Detalje je predstavila u emisiji “Praktična žena”. Za početak našalila se da bi Kolač s malinama mogao komotno da ponese naziv Vujadinov kolač pošto njen emotivni partner dan ne može da zamisli bez njega.
Kolač s malinama
Sastojci:
* 200 ml mleka
* 2 pakovanja piškota
* 125 g šećera u prahu
* kesica vanilin šećera
* 3 čaše kisele pavlake
* 500 g malina
* 300 g šlaga
Priprema:
Mleko zagrejati na tihoj vatri a potom jednu po jednu piškotu njime natapati, ne mnogo jer će upiti i fil. Tako napola omekšale piškote poređajte u posudu ili poslužavnik, zgodnije bi bilo ako imate kalup.
Naredni korak je sjedinjavanje pavlake, šećera u prahu i vanilin šećera. Sve se radi ručno, bez miksera. Kratko sve izmešajte a zatim kašikom smesu podelite na dva dela i prvu polovinu ravnometno rasporedite po piškotama.
Odozgo pospite 250 g malina, a zatim ceo postupak ponovite još jednom.
Za sam kraj kolač dekorišite prethodno umućenim šlagom sa vodom ili mlekom, po želji. Odozgo je ukrasite voćem, čokoladom, plazmom, proizvoljno je. Priprema traje 10 minuta, a ukus je fantastičan.
Ovo je jedna od onih poslastica koju je neophodno napraviti veče pred kako bi mogla da odstoji u frižideru, a Mirka preporučuje i da se stavi u friz jer će se tada dobiti nešto približno sladoledu.
Prijatno!
Iskusite čari odmora u luksuznom resortu - Doživite lepotu Istre
26/04/2024
16h
Odmor u luksuznom resortu od sada tokom cele godine
Ko je izgubio opkladu? Evo koliko je to koštalo…
26/04/2024
19h
Više od decenije Džordž Kluni je ambasador brenda Nespresso, pionira kafe u kapsulama
Dekorišite jaja uz pomoć tetovaža! Vruća voda jedini je dodatak, sve je gotovo za tili čas (FOTO)
25/04/2024
1 dana
Tetoviranje jaja najednostavniji je vid dekorisanja
Isprobajte recept Nataše Pavlović i poslužite ukućanima prženice kakve dosad nisu probali
23/04/2024
3 dana
Prženice na tri načina po receptu Nataše Pavlović
Sin Viki Miljković napustio Srbiju, majčina podrška nije izostala
26/04/2024
13h
Sin Viki Miljković napustio Srbiju
Horoskop za 27. april: Strelčevima neophodan odmor, a šta očekuje Lavove i Vodolije
26/04/2024
12h
Horoskop za 27. april 2024. godine
Ovo je nečuveno! Danica Ristovski suočena sa devojkom Lazara Ristovskog, sin morao da reaguje
26/04/2024
14h
Danica Ristovski i Anica Lazić u zajedničkom projektu
Komentari (0)