Lifestyle

Aleksandra Jeftanović za doručak jede obavezno OVU NAMIRNICU: Kilogrami se tope kao ludi (FOTO)

Ishrana Aleksandre Jeftanović poslednjih godina je vrlo rigorozna

Aleksandra Jeftanović za doručak jede obavezno OVU NAMIRNICU: Kilogrami se tope kao ludi (FOTO)

Ata Images

Dugi niz godina ishrana Aleksandre Jeftanović nije bila prioritet voditeljke. 

Posao koji je od nje zahtevao da uvek bude u pravo vreme, na pravom mestu nije joj pružao mogućnosti da razvrstava zdrave od nezdravih namirnica, ipak u neko doba i to se promenilo.

Pročitajte: Razveo se od Aleksandre Jeftanović, pa zavoleo njenu koleginicu- Sportista važio za velikog zavodnika, danas živi povučenim životom (FOTO)

Aleksandra je prestala da radi kao novinar, posvetila se drugom biznisu - držala je igraonicu- u međuvremenu se udala za Aleksandra Švraku je čak dva puta ostala u drugom stanju, a kada su njeni naslednici Ana i Aleksa došli na svet,  sve u njenom životu dobilo je drugi smisao, pa je čak i pomenuta ishrana znatno korigovana.

Otkako je postala mama prvo devojčice, potom i dečaka Jeftanovićeva je odlučila da prekine sa unosima nepotrebnih ugljenih hidrata.

 

 

Kako bi njeni mezimci zdravo rasli, na njenoj trpezi u domu više se nisu mogli naći šećeri, grickalice, beli hleb, prerađeni sokovi.

Jede se isključivo kuvana hrana puna povrća, tu je i voće, tek povremeno ona sebi i svojim ukućanima voli da ugodi i spremi ili kupi poslasticu.

 

 

Ishrana Aleksandre Jeftanović, strogo je regulisana, takođe voditeljka je vrlo aktivna u teretani, stoga nije čudo što svi hvale njen besprekoran izgled.

Doručak joj je glavni obrok u toku dana i navodno se sastoji iz ovsenih pahuljica, biljnog mleka, bobičastog voća ili pak integralnog hleba avokada i jajeta.

 

 

Sve je zdravo i ukusno skuvano ili pripremljeno na maslinovom ulju uz himalajsku so.

Kada Aleksandra ipak poželi da sebi da oduška, napravi mali iskorak i zanemari pravila voli u toku jutarnjih sati da pojede Amaretti, italijnski kolač od badema i popije šolju crne kafe.

Instagram

 

Uglavnom to čini ujutru dok ukućani još spavaju te u miru degustira omiljeni kolač i napitak, a ovim podatkom pohvalila se na Instagramu.

Pročitajte: Istina o svađi najpopularnijeg televizijskog dvojca- Boško Jakovljević otkriva sve detalje odnosa sa Aleksandrom Jeftanović

Ako vam se dopalo kako sve izgleda i želite da okusite Aleksandrin omiljeni kolač u produžetku vam je način pripreme:

Sastojci:

1 jaje
1 kašičica ekstrakta badema
100 g Agavinog sirupa
130 g mlevenih badema (idealno prethodno blanširanih)
prstohvat soli
 

Priprema:

Jaje izmešajte sa sirupom, ekstraktom i solju. Dodajte mlevene bademe i izmešajte da se sve ujednači. Pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider na 30 minuta. Zatim, rernu uključite na 160 stepeni a pleh obložite papirom za pečenje.

Ohlađeno testo vadite kašičicom i dlanovima kratko formirajte kuglice. Testo je jako lepljivo, posle svakog drugog-trećeg keksića operite ruke da lakše radite.  Dobićete ukupno 24 keksića.

Pecite 25 minuta maksimalno, u zagrejanoj rerni. Sa ovom minutažom ćete dobiti keksiće koji će biti skoro poptuno hrskavi osim u sredini gde će biti mekši. Ako želite da budu mekši, skratite vreme pečenja za 5 minuta. U oba slučaja će keksići tek izvađeni iz rerne biti mekani na dodir. Poslužite uz šoljice dobre kafe i uživajte

 

 

 

Komentari (0)

Loading