Celebrity News

LOŠE VESTI stigle o Novaku, Dijana u suzama: Jelena je uz njega, daće sve od sebe da ovo preguraju

Autor: | 14/02/2023

Problemi Novaka Đokovića ne daju mu mira

LOŠE VESTI stigle o Novaku, Dijana u suzama: Jelena je uz njega, daće sve od sebe da ovo preguraju

Profimedia

Novak Đoković nedavno je pokorio Melburn osvojivši Australijan open 2023. kada je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa i time na dva načina ušao u istoriju tenisa, pored toga što je opet prvi na ATP listi. On je postao prvi igrač sa deset titula na pomenutom turniru, a ujedno je stigao do 22. grend slem trofeja, po čemu se izjednačio sa dosad vodećim Rafaelom Nadalom. Međutim, ako mu se ne odobri ulazak u SAD za šta je uredno predao svu dokumentaciju, usledili bi problemi Novaka Đokovića, koji bi u tom slučaju mogao ostati bez zvanja prvoplasiranog tenisera sveta.

Iako je praktično zaseo na tu poziciju na kojoj trenutno ima 7.070 bodova, što je za 340 više od Karlosa Alkarasa, koji ima 6.730, vrlo lako može da se desi da Novak nakon američke turneje ostane bez prvog mesta, ukoliko mu vlasti ne odobre ulazak u SAD.

Pročitajte: Uslikani u blizini njegovih teniskih terena - Evo pored koga je Nole proveo vikend dok je Jelena bila u Beču (FOTO)

Clive Brunskill / Getty Images

 

Stav organizatora turnira, posebno u Indijan Velsu, jeste da bi želeli da se Nole takmiči, međutim čini se da su njegove šanse da zaigra na ovom Mastersu, kao i onom u Majamiju, izuzetno male. Ukoliko ne bude učestvovao, problemi Novaka Đokovića će biti ogromni jer se čak trojica igrača nalaze u redu da ga svrgnu sa prvog mesta.

Prvi je Karlos Alkaras koji će nastupiti u Buenos Airesu, gde može da osvoji 250 bodova, što mu neće doneti pomeranje na listi. Ipak, čak i da Đoković učestvuje na turniru u Dubaiju, na koji je trenutno prijavljen, Španac će vrlo lako moći da pretekne Đokovića, ukoliko bude dobro igrao u Americi. Alkaras brani 500 bodova u Riju, ali posle toga samo 360 u Akapulku i Indijan Velsu, pa je jasno da će dobrim nastupima na tim turnirima Alkaras biti u velikoj šansi da postane prvi igrač sveta.

Pročitajte: Prepreka koju nisu mogli da savladaju - Novak i Jelena se usaglasili da je došao KRAJ, ovako više ne ide

Clive Brunskill / Getty Images

 

Šansu će imati i Stefanos Cicipas, koji trenutno kasni 875 bodova za Đokovićem. Grk će igrati u Roterdamu, gde brani 255 poena, a zatim će i on igrati u Akapulku, odnosno Indijan Velsu, pa se i on nada prvom mestu. Za tako nešto će mu trebati dobri nastupi na ovim turnirima, a priliku ima i Norvežanin Kasper Rud, koji je trenutno 4. na svetu. On isto brani mali broj bodova, ali će mu trebati vrhunski nastupi u Meksiku i Americi, odnosno da Đoković ozbiljno podbaci u Dubaiju, kako bi mogao da se nada liderskoj poziciji.

Bilo kako bilo, problemi Novaka Đokovića na koje on ne može preterano da utiče, nadamo se, neće ga pokolebati da nastavi sa  dobrim igrama, a što se tiče prvog mesta na ATP listi, ono je zasigurno njegovo ukoliko bude igrao na US openu.

Poklon fotografije venčanja Novaka i Jelene Đoković

Komentari (0)

Loading