Celebrity News

Kad roditelj to doživi, MORA OVAKO DA POSTUPI: Ljubinka Klarić otkriva šta je učinila kad joj je sin postao zavisnik od igrica i kompjutera

Sin Ljubinke Klarić suočio se sa ozbiljnim problemom

Kad roditelj to doživi, MORA OVAKO DA POSTUPI: Ljubinka Klarić otkriva šta je učinila kad joj je sin postao zavisnik od igrica i kompjutera

Jelena Jovanov

Nezapamćena tragedija koja se dogodila u centru Beograda kada je učenik lišio života osmoro đaka i čuvara u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar" uznemirila je čitav Balkan, a brojne roditelje ostavila u šoku i nedoumicama kako o ovakvim događajima da pričaju sa decom. Tema zbog koje je čitava nacija pod utiskom navela nas je da se podsetimo priče poznate glumice koja je sa javnošću jednom prilikom podelila svoja iskustva u roditeljstvu i iskreno pričala o problemima sa kojima se suočavala u odgajanju naslednika. Naime, sin Ljubinke Klarić, borio se sa jednom zavisnošću modernog doba.

 Pročitajte: Drugačije od ostalih - Ovako je Ljubinka Klarić uredila svoj dom (FOTO)

Luka Šarac

 

Glumica je 2009. godine u braku sa Nebojšom Jovanovićem dobila sina Konstantina koji je majci zadavao glavobolje jer je, po njenim rečima, previše vremena provodio ispred računara. Ona nije krila da se susrela sa ozbiljnim problemima, te je zbog njegove zavisnosti od video igrica potražila pomoć psihologa.

Sin Ljubinke Klarić borio se sa zavisnošću od video igara

- Danas je teško odgajati dete. Kosta trenutno ide kod psihologa na odvikavanje od video-igrica. Provodio je više od osam sati dnevno pored kompjutera, najviše dok je bio na letnjim raspustima. Sve vreme je bio razdražljiv. Pomoću terapije je boravak ispred kompjutera sveo na dva sata i postao je drugačije dete! Veseo je, a sve njegove lepe osobine, za koje sam bila sigurna da ih ima, konačno su došle do izražaja. Šalimo se i zezamo svakog jutra i nema lepšeg osećaja od tog - ispričala je poznata glumica koja smatra da deca provode mnogo vremena ispred kompjutera jer tako beže od stvarnosti. Zato svim roditeljima koji imaju sličan problem savetuje da obavezno potraže pomoć.

Pročitajte: Ofarbala se u crveno - Ljubinka Klarić više nije ista žena, ne biste je prepoznali na ulici (FOTO)

Instagram

 

- Igrice su posledica, a ne uzrok. Na primer, kad dete nešto što mu je potrebno ne dobija u stvarnom životu, onda pobegne u virtuelni svet. Kod Koste je uzrok za beg u svet igrica bio taj što nije imao dovoljno prijatelja, pa ih je sticao pomoću interneta. To mu je odgovaralo jer su sve neprijatne situacije rešavali tako što bi se isključili s kompjutera i otišli, dok u stvarnom životu to ne ide baš tako - objasnila je Ljubinka.

Komentari (0)

Loading