Celebrity News

Koliko je samo propala bivša prva dama Dragica: Evo šta se desilo sa suprugom Tomislava Nikolića i kako danas izgleda (FOTO)

Autor: | 14/05/2023

Supruga Tomislava Nikolića dugo se ne pojavljuje u javnosti

Koliko je samo propala bivša prva dama Dragica: Evo šta se desilo sa suprugom Tomislava Nikolića i kako danas izgleda (FOTO)

Profimedia

Porodica nekadašnjeg predsednika Srbije oduvek se trudila da svoju privatnost sačuva daleko od medija, a posebno je to slučaj otkako nije na najvišoj državnoj funkciji, pa bi se reklo da se i supruga Tomislava Nikolića danas čuva od pogleda javnosti, posebno zato što joj ista ta javnost nikada nije bila preterano naklonjena. 

Dragica Nikolić, u vreme njegovog mandata bila je i te kako upečatljiva. Svog supruga pratila je u stopu, redovno se pojavljivala na svim značajnijim događajima, a danas se mnogi se pitaju gde je i šta radi prethodna prva dama koja je svojevremeno neprestano bila pod lupom javnosti.

Pred vama je poslednja fotografija Dragice Nikolić snimljena na jednom koncertu: 

Pročitajte: Kad je ušla sa crvenim karminom svi su se okrenuli - Prva dama Tamara Vučić posle tri meseca u javnosti, pogledajte kako sada izgleda (FOTO)

Ata Images

 

Dragica je posebnu pažnju privlačila i svojim odevnim izdanjima, neretko skupocenim koje je na sebi svojstven način uklapala i često izazivala podeljena mišljenja, a i te kako je bio zapažen i njen navodni humanitarni rad koji, prema pisanju medija u poslednje vreme beleži slabije rezultate.

Naime, fondacija Dragice Nikolić, koju i dalje vodi supruga Tomislava Nikolića, kao piše "Kurir", u 2021. godini ostvarila je zanemarljiv prihod od svega 5,7 miliona dinara, što je, kako pokazuje najnoviji finansijski izveštaj, za sedam miliona manje nego godinu ranije i najmanje donacija otkad fondacija postoji. Broj donatora i iznos donacija iz godine u godinu se smanjuje što je po rečima stručnjaka očekivano i logično jer oslikava nivo uticaja njenog supruga i nje i mogućnost da uzvrate uslugu za ta dobročinstva. 

Pročitajte: Tajne prve dame Srbije - Kako je izgledala i čime se bavila Tamara Vučić pre udaje za predsednika 

Profimedia

 

 

Žena nekadašnjeg predsednika, inače, rođena je u Kragujеvcu u skromnoj, patrijahalnoj porodici Ninković, a za Tomislava se udala 1975. godinе u Trеbinju i u braku su dobili sinovе Radomira i Branislava.

Od 1975. do 2003. godinе radila je u kragujеvačkoj “Zastavi”, a 2005. godinе se presеlila u Bеograd, gdе i danas živi. Ostaće upamćena kao prva dama Srbije sa najviše negativnih tekstova u medijima, možda čak i više od Mirjane Marković, supruge Slobodana MIloševića. Novinari su joj zamerali da njena fondacija posluje netransparentno, ali ona se o tim tekstovima baš nikada nije oglašavala i uporno je terala svoje. 

 

Komentari (2)

Loading
Zvezdana

05:09 15.05.2023

Jao, pa nemojte molim vas da uporedjujete Dragicu Nikolić i Mirjanu Marković ! M. Marković je bila profesor na fakultetu, a Dragica nije znala dve prosto-proširene rečenice da izgovori. Ni jednu ni drugu nisam volela, ali su one za neuporedjivati.

Vodolija

09:23 15.05.2023

Kakva ruralna faca😵‍💫😵‍💫😵‍💫