Celebrity News

Prva žena Radeta Šerbedžije bila je ona: Cela Jugoslavija se divila njenoj lepoti, a niste znali da je rodila decu slavnom glumcu (FOTO)

Autor: | 02/08/2023

Prva žena Radeta Šerbedžije bila je njegova velika ljubav

Prva žena Radeta Šerbedžije bila je ona: Cela Jugoslavija se divila njenoj lepoti, a niste znali da je rodila decu slavnom glumcu (FOTO)

Profimedia

Istaknuti umetnik Rade Šerbedžija oduvek je važio za velikog zavodnika i pravog šarmera, pa ne čudi što je mnogim pripadnicama lepšeg pola slomlio srce kada je kao veoma mlad, sa samo 23 godine stao na ludi kamen.

Naime, prva žena Radeta Šerbedžije bila je Ivanka Cerovac iz Zagreba, njegova vršnjakinja koju je od milošte uvek zvao balerinom i koja je na prvi pogled ukrala njegovo srce.

 

Mirna Marković

 

 

Te 1969. godine, Rade je diplomirao na Akademiji, a Ivanka u Školi za ritmiku i ples. Bila je to prava, iskrena mladalačka ljubav, ali, mada su bili srodne duše, nije im bilo suđeno da njihov brak opstane.

Pročitajte: Nedugo posle 76. rođendana - Stižu loše vesti o zdravlju Radeta Šerbedžije, Lenka mu je najveća podrška

Prve godine obeležili su i njihovi prvi profesionalni uspesi. Šerbedžija je brzo dobio angažman u gradskom pozorištu “Gavella” u kojem je igrao Šekspirovog “Hamleta” i “Ričarda Trećeg”, a Ivanka je postala plesni koreograf u Zagrebačkom pozorištu mladih.

Dobili su dvoje dece, 1971. godine rodio im se sin Danilo, koji je ime dobio po Radetovom ocu, a dve godine kasnije i ćerka Lucija.

 

Facebook

 

 

 

Rade je već tada imao dosta glumačkog iskustva, no, kako je rasla njegova slava, tako je i brak sa Ivankom počinjao da se urušava.

Interesantna je činjenica da je Šerbedžija u svojoj pesmi u stihovima priznao svoju krivicu za krah braka. U pesmi "Hamlet mašina", koja je nastala 1992. godine, pisao je o "veš-mašini" koju je posle venčanja kupio svojoj voljenoj.

 

Mirna Marković

 

 

- Iskra ili Olimpija, tako se nekako zvala i uredno i vredno prala, zatim se već kod mojih prvih sitnih neverstava počela kvariti... - napisao je tada Rade.

Pročitajte: Sve se saznalo i bez mnogo reči - Snimak sa letovanja otkriva kakav zapravo odnos Rade Šerbedžija ima sa ćerkama

Prva žena Radeta Šerbedžije i glumac razveli su se 1987, a on je Ivanki posvetio i zbirku pesama u kojoj je napisao dirljive stihove: "od nas ništa nije ostalo osim dvoje odrasle dece koja nas svojim životima uveravaju da sve to nije bio tek san i privid".

Bivši supružnici ostali su prijatelji i posle razvoda i tako je ostalo sve do 2010. godine kad je Ivanka iznenada preminula od moždanog udara u 63. godini života,  a ova vest veoma je pogodila Radeta koji nikada neće zaboraviti uspomene iz mladosti.

 

Guliver Getty Images

 

 

Popularni glumac je danas oženjen Lenkom Udovički sa kojom ima troje dece - Ninu, Milicu Almu i Vanju.

 

Komentari (0)

Loading