
Slađa Alegro priznala: Kod Cece više ne idem, za to imam dva dobra razloga
16/09/2025
1h
Sukob Cece i Slađe Alegro tema o kojoj se šuška u domaćoj javnosti
Autor: Andrea Netović | 28/11/2023
Ata Images
Dugi niz godina ishrana Aleksandre Jeftanović nije bila prioritet voditeljke.
Posao koji je od nje zahtevao da uvek bude u pravo vreme, na pravom mestu nije joj pružao mogućnosti da razvrstava zdrave od nezdravih namirnica, ipak u neko doba i to se promenilo.
Aleksandra je prestala da radi kao novinar, posvetila se drugom biznisu - držala je igraonicu- u međuvremenu se udala za Aleksandra Švraku je čak dva puta ostala u drugom stanju, a kada su njeni naslednici Ana i Aleksa došli na svet, sve u njenom životu dobilo je drugi smisao, pa je čak i pomenuta ishrana znatno korigovana.
Otkako je postala mama prvo devojčice, potom i dečaka Jeftanovićeva je odlučila da prekine sa unosima nepotrebnih ugljenih hidrata.
Kako bi njeni mezimci zdravo rasli, na njenoj trpezi u domu više se nisu mogli naći šećeri, grickalice, beli hleb, prerađeni sokovi.
Jede se isključivo kuvana hrana puna povrća, tu je i voće, tek povremeno ona sebi i svojim ukućanima voli da ugodi i spremi ili kupi poslasticu.
Ishrana Aleksandre Jeftanović, strogo je regulisana, takođe voditeljka je vrlo aktivna u teretani, stoga nije čudo što svi hvale njen besprekoran izgled.
Doručak joj je glavni obrok u toku dana i navodno se sastoji iz ovsenih pahuljica, biljnog mleka, bobičastog voća ili pak integralnog hleba avokada i jajeta.
Sve je zdravo i ukusno skuvano ili pripremljeno na maslinovom ulju uz himalajsku so.
Kada Aleksandra ipak poželi da sebi da oduška, napravi mali iskorak i zanemari pravila voli u toku jutarnjih sati da pojede Amaretti, italijnski kolač od badema i popije šolju crne kafe.
Instagram
Uglavnom to čini ujutru dok ukućani još spavaju te u miru degustira omiljeni kolač i napitak, a ovim podatkom pohvalila se na Instagramu.
Ako vam se dopalo kako sve izgleda i želite da okusite Aleksandrin omiljeni kolač u produžetku vam je način pripreme:
Sastojci:
1 jaje
1 kašičica ekstrakta badema
100 g Agavinog sirupa
130 g mlevenih badema (idealno prethodno blanširanih)
prstohvat soli
Priprema:
Jaje izmešajte sa sirupom, ekstraktom i solju. Dodajte mlevene bademe i izmešajte da se sve ujednači. Pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider na 30 minuta. Zatim, rernu uključite na 160 stepeni a pleh obložite papirom za pečenje.
Ohlađeno testo vadite kašičicom i dlanovima kratko formirajte kuglice. Testo je jako lepljivo, posle svakog drugog-trećeg keksića operite ruke da lakše radite. Dobićete ukupno 24 keksića.
Pecite 25 minuta maksimalno, u zagrejanoj rerni. Sa ovom minutažom ćete dobiti keksiće koji će biti skoro poptuno hrskavi osim u sredini gde će biti mekši. Ako želite da budu mekši, skratite vreme pečenja za 5 minuta. U oba slučaja će keksići tek izvađeni iz rerne biti mekani na dodir. Poslužite uz šoljice dobre kafe i uživajte
Slađa Alegro priznala: Kod Cece više ne idem, za to imam dva dobra razloga
16/09/2025
1h
Sukob Cece i Slađe Alegro tema o kojoj se šuška u domaćoj javnosti
Volele godinama istog muškarca: Evo šta je Nataša Bekvalac rekla o Maji Ognjenović
16/09/2025
3h
Nataša Bekvalac o Maji Ognjenović govoriola samo jednom
Radikalan potez Maje Ognjenović: Koju tajnu krije poslednja fotografija sa Danilom
16/09/2025
4h
Maja Ognjenović i Danilo Dača Ikodinović razveli se nakon devet godina braka
Ekskluzivno za Story Nevena Božović: Upoznajte mog sina Viktora
16/09/2025
5h
Pevačica koja se porodila pre četiri meseca i ćerki Anki podarila brata kaže da spada u roditelje koji bi voleli da uspore vreme provedeno s bebom, da je ona oba puta vrlo svesno prošla kroz prve mesece s novorođenčem i da se teški momenti brzo zaborave
Pukao brak posle 9 godina! Majka Maje Ognjenović o Dači: Pazite kakva je to sudbina...
16/09/2025
4h
Majka Maje Ognjenović o Dači govorila bez ustručavanja
Komentari (0)