BIG porodični dani u BIG Novi Sad šoping centru
04/10/2024
20h
BIG porodični dani u BIG Novi Sad šoping centru
Autor: Andrea Netović | 28/11/2023
Ishrana Aleksandre Jeftanović poslednjih godina je vrlo rigorozna
Dugi niz godina ishrana Aleksandre Jeftanović nije bila prioritet voditeljke.
Posao koji je od nje zahtevao da uvek bude u pravo vreme, na pravom mestu nije joj pružao mogućnosti da razvrstava zdrave od nezdravih namirnica, ipak u neko doba i to se promenilo.
Aleksandra je prestala da radi kao novinar, posvetila se drugom biznisu - držala je igraonicu- u međuvremenu se udala za Aleksandra Švraku je čak dva puta ostala u drugom stanju, a kada su njeni naslednici Ana i Aleksa došli na svet, sve u njenom životu dobilo je drugi smisao, pa je čak i pomenuta ishrana znatno korigovana.
Otkako je postala mama prvo devojčice, potom i dečaka Jeftanovićeva je odlučila da prekine sa unosima nepotrebnih ugljenih hidrata.
Kako bi njeni mezimci zdravo rasli, na njenoj trpezi u domu više se nisu mogli naći šećeri, grickalice, beli hleb, prerađeni sokovi.
Jede se isključivo kuvana hrana puna povrća, tu je i voće, tek povremeno ona sebi i svojim ukućanima voli da ugodi i spremi ili kupi poslasticu.
Ishrana Aleksandre Jeftanović, strogo je regulisana, takođe voditeljka je vrlo aktivna u teretani, stoga nije čudo što svi hvale njen besprekoran izgled.
Doručak joj je glavni obrok u toku dana i navodno se sastoji iz ovsenih pahuljica, biljnog mleka, bobičastog voća ili pak integralnog hleba avokada i jajeta.
Sve je zdravo i ukusno skuvano ili pripremljeno na maslinovom ulju uz himalajsku so.
Kada Aleksandra ipak poželi da sebi da oduška, napravi mali iskorak i zanemari pravila voli u toku jutarnjih sati da pojede Amaretti, italijnski kolač od badema i popije šolju crne kafe.
Uglavnom to čini ujutru dok ukućani još spavaju te u miru degustira omiljeni kolač i napitak, a ovim podatkom pohvalila se na Instagramu.
Ako vam se dopalo kako sve izgleda i želite da okusite Aleksandrin omiljeni kolač u produžetku vam je način pripreme:
Sastojci:
1 jaje
1 kašičica ekstrakta badema
100 g Agavinog sirupa
130 g mlevenih badema (idealno prethodno blanširanih)
prstohvat soli
Priprema:
Jaje izmešajte sa sirupom, ekstraktom i solju. Dodajte mlevene bademe i izmešajte da se sve ujednači. Pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider na 30 minuta. Zatim, rernu uključite na 160 stepeni a pleh obložite papirom za pečenje.
Ohlađeno testo vadite kašičicom i dlanovima kratko formirajte kuglice. Testo je jako lepljivo, posle svakog drugog-trećeg keksića operite ruke da lakše radite. Dobićete ukupno 24 keksića.
Pecite 25 minuta maksimalno, u zagrejanoj rerni. Sa ovom minutažom ćete dobiti keksiće koji će biti skoro poptuno hrskavi osim u sredini gde će biti mekši. Ako želite da budu mekši, skratite vreme pečenja za 5 minuta. U oba slučaja će keksići tek izvađeni iz rerne biti mekani na dodir. Poslužite uz šoljice dobre kafe i uživajte
BIG porodični dani u BIG Novi Sad šoping centru
04/10/2024
20h
BIG porodični dani u BIG Novi Sad šoping centru
SKYMUSIC uvršten u top 100 organizatora događaja za 2024. godinu na globalnom nivou
03/10/2024
1 dana
SKYMUSIC uvršten u top 100 organizatora događaja za 2024. godinu na globalnom nivou
03/10/2024
1 dana
Saveti za uređenje enterijera po ugledu na one kojima su udobnost i praktičnost na prvom mestu
Mia Bjelogrlić spremna za novi životni korak: Drugarice su oko nje, a evo ko je kuma
05/10/2024
1h
Mia Bjelogrlić Instagram vrlo dozirano koristi
04/10/2024
14h
Supruga Nenada Manojlovića je prava lepotica, a evo u kakvim je odnosima sa zaovom
Posle 40 godina braka isplivala istina: Miroljub Aranđelović Kemiš besan, Zorica na teškom zadatku
04/10/2024
15h
Sukob Zorice Brunclik i Kemiša rešava se ovako
Komentari (0)