Lifestyle

Možemo li lako do lepih stopala? Lečenje i prevencija gljivičnih infekcija

Gljivična infekcija stopala je često oboljenje koje barem jednom u životu pogodi čak 70 odsto ljudi. Infekcija je uporna i prilično zarazna, ali se može brzo otkloniti ranim lečenjem.

Možemo li lako do lepih stopala? Lečenje i prevencija gljivičnih infekcija

Promo

Kada dođe leto i period nošenja otvorene obuće, kod većine ljudi javljaju se simptomi kao što su:

  • svrab i osećaj pečenja na prstima i stopalima,
  • koža se peruta i može biti veoma suva, ispucala i ljušti se,
  • ispucala, meka i bela koža između prstiju,
  • ispucala koža na peti,
  • plikovi,
  • neprijatan miris.

Šta je gljivična infekcija stopala?

Gljivična infekcija stopala (atletsko stopalo, u medicini poznato pod nazivom tinea pedis) naziv je za infekciju kože na stopalu i nožnim prstima, koju izazivaju gljivice koje se razvijaju u toplom i vlažnom okruženju, na primer, u svlačionicama, tuš kadama i kupatilima, u obući i čarapama i zato im vaša stopala veoma odgovaraju jer su uslovi slični. Gljivična infekcija se obično javlja između prstiju, ali se može javiti i na tabanima i na bočnim stranama stopala. Gljvice iz roda Candida i bakterije, mogu pogoršati postojeće i izazvati druge simptome, na primer neprijatan miris. Gljivična infekcija stopala je veoma zarazna i lako se širi kontaktom sa zaraženom kožom ili drugim zaraženim površinama i predmetima.

Lečenje gljivične infekcije stopala

Ukoliko znake gljivične infekcije stopala primetite rano i odmah počnete s lečenjem, infekciju brzo možete da izlečite.

Predlažemo korišćenje kolekcije za negu stopala sa jonima srebra i zeolitom: Foot sprej i Foot puder.

Foot sprej je multifunkcionalni, prirodni preparat za negu kože stopala, zahvaljujući moćnim, prirodnim sastojcima, omogućava efikasnu higijenu i negu kože stopala, što dovodi do momentalnog otklanjanja svraba, nestanka neprijatnog mirisa i smanjenog znojenja. Sastojci preparata hidriraju kožu, pružaju 24-časovnu zaštitu, neguju suvu i oštećenu kožu, čineći je glatkom i zdravom. Preporučuje se osobama sa atletskim stopalom i gljivičnim infekcijama stopala i noktiju, sportistima, rekreativcima i ostalima koji dosta vremena provode stojeći. Nežan je prema osetljivoj koži. Četvorokomponentna formula, kombinacijom zeolita, jona srebra i nanočestica srebra uništava gljivice i bakterije i sprečava neprijatne mirise stopala i obuće. Etarsko ulje eukaliptusa ima protivupalno, antibakterijsko i analgetsko dejstvo. Glicerin hidrira kožu, čineći je elastičnom i štiti od spoljnjih uticaja.

Promo

 

 

Foot Puder – Najnovija tehnološka inovacija, trokomponentna formula, kombinacijom zeolita i koloidnog srebra uništava gljivice i bakterije i sprečava neprijatne mirise stopala i obuće. Etarsko ulje eukaliptusa ima protivupalno, antibakterijsko i analgetsko dejstvo. Preparat deluje efikasno, sprečava pojavu i razvoj čestih i upornih gljivičnih infekcija stopala i noktiju.

Promo

 

 

Sprečavanje širenja infekcije i pojavljivanja nove

Zaštitite svoja stopala i sprečite širenje infekcije. Važno je da ne delite svoju odeću, obuću, peškire i posteljinu sa drugim osobama. Stopala obrišite drugim peškirom nego ostale delove tela i temeljno ih naprskajte Foot sprejom sa jonima srebra. Kada se sprej osuši stavite Foot puder sa jonima srebra na stopala i u obuću koju planirate da nosite. Foot kolekciju sa jonima srebra kompanije Koloid potražite u svim bolje snabdevenim apotekama.

Promo

 

 

Gljivičnu infekciju stopala možete izlečiti brzo ukoliko počnete s tretmanom odmah kada primetite prve znake. Lečenje uvek završite u skladu s uputstvima, čak i ako vaša koža na stopalu pokaže ranije znakove poboljšanja jer ćete samo tako osigurati da infekcija bude sasvim izlečena kako se ne bi uskoro ponovo pojavila.

 

Komentari (0)

Loading