Moda

Tamara Vučić u intervjuu za francuski magazin otkrila šta predsednik Vučić misli o njenom stilu: Rečenica će vas nasmejati do suza

Modni izbori Tamare Vučić ostavljaju utisak gde god da se prva dama Srbije pojavi

Tamara Vučić u intervjuu za francuski magazin otkrila šta predsednik Vučić misli o njenom stilu: Rečenica će vas nasmejati do suza

Miomir Milić

Modni izbori Tamare Vučić bez greške su, što ne primećuju samo domaći modni stručnjaci već i inostrani kreatori, stilisti i dizajneri, pa i urednici modnih magazina te su uglavnom prilikom međunarodnih poseta sve oči uprte u našu prvu damu.

Osim smislom za modu Tamara obiluje neverovatnom lepotom, harizmatičnom pojavom, vrlo je angažovana i na propagiranju domaće kulture i naše zemlje u globalu te je jasno zašto je jedna od najpoželjnijih sagovornica inostranih medija.

Pročitajte:Naša prva dama objavila fotografiju sa Šonom Penom- Slavni glumac pao u senku od Tamarinog stajlinga (FOTO)

Donedavno je veće intervjue odbijala, međutim, pre par dana napravila je ustupak, što je danas objavila na svom Instagramu.

Miomir Milić/L'Officiel

 

O srpskom glamuru, Srbiji, Nemanjićima pričala je za „L'Officiel“, a u neko doba i modni izbori Tamare Vučić našli su se kao tema. Prenosimo vam delić intervjua koji se može naći na sajtu pomenutog magazina.

Miomir Milić/L'Officiel

 

 

Na pitanje novinara šta je srpski glamur Tamara je odgovorila: 

- Lepo pitanje i ne bih znala šta prvo da podelim sa vama: prisustvo, prošlost ili budućnost. Za mene je glamur sve ono što ima za cilj retkost i podiže njegovu vrednost, i čini ga dragocenim. Pozitivan stav prema životu i svetu je glamurozan, kao i gostoprimstvo po kojem su Srbi toliko poznati.

Miomir Milić/L'Officiel

 

 

-Grad koji živi 24/7 je glamurozan, a to je Beograd. Srpski glamur je, takođe, deo naše istorije koji govori o periodu vladavine dinastije Nemanjića ( od 12. do 14. veka), kada su srpski dvorovi bili preplavljeni veličanstvenošću i vladarskim glamurom. Srpski kraljevi i carevi, ali i plemići, bili su ne samo vešti državnici, komandanti i diplomate, već i graditelji, pesnici, pisci…. patrona u svim oblicima.

Pročitajte: Tamara Vučić pokazala šta doručkuje- Ne košta više od 300 dinara, a pomaže joj da ostane vitka! Ovo je savet prve dame (FOTO)

- Dakle, u ovim vremenima dvora, posle toliko vekova, srpska srednjovekovna kultura blista u svoj svojoj lepoti, autentičnosti i glamuru.ili kada su naše prabake i bake učili lepom ponašanju i različitim veštinama pohađanjem Škole za žene u Beču, Budimpešti, Minhenu, Parizu.

Na pitanje da li je „zavisnica od cipela“, kaže da ne bi to rekla za sebe, ali da se njen muž verovatno ne bi složio.

- Na početku našeg braka mi je rekao – ‘nisam znao da sam oženio stonogu’. Naravno, treba napraviti razliku između muškog i ženskog pogleda na tu temu. Što se tiče cipela, moj izbor su uvek štikle – elegantne, šik i savršene, rekla je.

 

Miomir Milić/L'Officiel

 

 

- Govorim o periodu posle Prvog svetskog rata ili Velikog rata, u kome je stradalo skoro 50% muške populacije. Možda govorim preozbiljno, ali znanje je i danas glamur. Glamur je Expo 2027 kojem će Srbija biti ponosan i dobar domaćin - poručila je prva dama i ovim kratkim ali svakako lepim odgovorom objasnila značaj naše istorije na nova pokolenja, kulturu, obrazovanje, veru pa i modu, koja je s godinama postala njena velika ljubav.

Miomir Milić/L'Officiel

 

Tamara u editorijalu za francuski L'Officiel nosi kreacije Stefana Đokovića, a u srpskoj rezidenciji u Parizu fotografisao ju je naš fotograf Miomir Milić.

 

 

 

Komentari (0)

Loading