Story Café

Džesika Alba: Samo je srećna i samopouzdana žena lepa

Džesika Alba: Samo je srećna i samopouzdana žena lepa

Glumica i predsednica kompanije “Honest” Džesika Alba otkriva da se od tinejdžerskih dana svakodnevno šminka, tvrdi da zahvaljujući organskim uljima ima besprekornu kožu lica i kaže da svoje ćerke uči da lepota dolazi iznutra

Holivudska glumica Džesika Alba (36) odavno je ušla u svet biznisa pa je već dugo predsednik kozmetičke kuće Honest u kojoj je i manjinski vlasnik. Ona je i majka troje dece – ćerki Onor (9) i Heven (6) i sina Hejsa (1). Između mnogobrojnih poslovnih i privatnih obaveza, supruga producenta Keša Vorena trudi se da što više vremena tokom dana izdvoji za sebe. Priznaje da ne stiže da vežba redovno, ali zbog toga nikada ne krivi sebe. Što se tiče make-upa, glumica objašnjava da se šminka od tinejdžerskih dana, ali je tokom godina menjala svoje navike.

Šta je za vas sinonim za žensku lepotu?

– Često sa svojim ćerkama razgovaram o tome i učim ih da lepota dolazi iznutra. Ono što jednu osobu čini lepom uglavnom nisu njene fizičke karakteristike, već samopouzdanje. Da biste stekli veru u sebe, prvo treba da prestanete da pričate ružno o sebi. Žene imaju tendenciju da posmatraju fotošopirane fotografije drugih žena i da na osnovu toga zaključe da nisu dovoljno lepe. Zbog toga učim svoju decu da nikada zbog nerealne slike koja ima za cilj da nešto proda ne smatraju da nisu dovoljno lepe.

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba) on Nov 27, 2017 at 11:22pm PST

Koje su najveće beauty greške koje ste pravili kao mladi?

– Prvenstveno to što sam konstantno nosila jak make-up. Od vremena kada sam bila tinejdžerka pa sve do sredine svojih dvadesetih godina, svakodnevno sam se šminkala kao za večernji izlazak. Tada još nisam shvatala da postoji šminka za dnevne prilike i da ne moram da provodim mnogo vremena pred ogledalom da bih izgledala lepo.

Bez kojih make-up proizvoda danas ne izlazite na ulicu?

– Između obaveza prema deci i posla koji radim ne preostaje mi mnogo vremena za šminkanje, ali nikada ne napuštam svoj dom bez make-upa. Na lice uvek prvo nanosim hidrirajuće ulje, a potom prajmer i korektor koji stavljam oko očiju, a njime prekrivam i nepravilnosti na licu. Svoje jagodice, bradu i čelo naglašavam hajlajterom, a na kraju stavljam maskaru. Za to mi je potrebno svega pet minuta, a ukoliko imam nešto više vremena, volim da nanesem i bronzer.

U čemu je tajna vaše besprekorne kože?

– U temeljnom čišćenju i pravilnoj hidrataciji. Da bih svake večeri bila sigurna da više nema nečistoća na mom licu, koristim elektronski uređaj sa četkom za čišćenje kože, a zatim nanosim organska ulja. Među ženama postoji velika zabluda da ulja nisu dobra ukoliko imate masnu ili mešovitu kožu. Pravilno odabrano ulje organskog porekla znatno je bolje od bilo koje kreme za hidrataciju.

Na čemu se bazira vaša ishrana?

– Trudim se da pijem mnogo vode i da jedem namirnice organskog porekla. Kada želim da izgubim kilograme, izbegavam gluten, mlečne proizvode i bilo šta prženo. Takođe, jedem hranu koja ne sadrži mnogo ugljenih hidrata i šećera već onu bogatu proteinima.

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba) on Jun 24, 2017 at 9:18pm PDT

Bez kojih namirnica ne možete da zamislite svoj dan?

– Prvenstveno bez kokosove vode. Potom bez kokica koje obožavam i verujem da podstiču moju koncentraciju, ali ni bez malo organske torte od jagode koja ne sadrži veštačke zaslađivače.

Da li redovno trenirate?

– Nemam vremena da treniram koliko bih želela i presrećna sam kada ugrabim tri sata nedeljno za odlazak na fitnes. Međutim, i kada ne stignem da vežbam, ne krivim sebe jer znam da za to postoje valjani razlozi. Najviše mi prijaju spining i joga, i često žrvujem san zarad vežbanja. Za mene, korist od vežbanja više se odnosi na psihu nego na telo. Nakon treninga osećam se srećnije i produktivnije.

Jeste li imali nekada beauty promašaje?

– Za mene lepota znači da imate smelost da se poigravate sa svojim izgledom i da eksperimentišete, stoga promašaji ne postoje. Ali, recimo da više nikada ne bih nosila plavi bob.

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba) on Mar 11, 2017 at 3:18pm PST

Postoji li eksperiment na koji se nikada niste usudili?

– Oduvek sam želela da imam piksi frizuru, ali nikada nisam bila dovoljno hrabra da se ošišam. Verovatno nikada neću ni imati hrabrosti za to.

Kako negujete kosu?

– Svakodnevno je perem šamponom brenda Honesty, a koristim i odgovarajuću masku posle pranja. Redovno odlazim kod frizera na šišanje i farbanje.

Najvažniji beauty savet koji dajete ćerkama.

– Da budu zdrave, srećne i samopouzdane. Jedino tako uvek će biti i lepe.