Celebrity News

Napadnuta Olivera Balašević: Incident na promociji knjige u Hrvatskoj (FOTO)

Udovica Đorđa Balaševića imala je nedavno okršaj sa hrvatskim medijima

Napadnuta Olivera Balašević: Incident na promociji knjige u Hrvatskoj (FOTO)

Petar Đorđević

Dve i po godine nakon objavljivanja književnog prvenca "Planeta Dvorište" udovica Đorđa Balaševića, Olivera Savić Balašević održala je promociju na Filozofskom fakultetu u Osijeku, koja je, po pisanju tamošnjih medija, prerasla u skandal.

Pročitajte: Najlepše vesti iz porodice Balašević, Olivera plače od sreće: Verenica Alekse Balaševića trudna, otkriven i POL BEBE (FOTO)

 

 

Naime, Olivera je posetiocima i novinarskim ekipama zabranila svako snimanje scenskog dela programa, tačnije 45-minutnog monologa. Odmah po dolasku udovica Đorđa Balaševića, navodno je izložila svoje uslove uz pretnju da će, bude li čula foto-aparat, prekinuti promociju. Zatim je, kako Hrvati tvrde, odbila da pozira s knjigom u ruci, uz objašnjenje da joj je potrebna koncentracija za to, te da će svima izaći u susret na samom kraju. 

Pročitajte: Tamna i kratka kosa, žena ni nalik ovoj danas! Evo kako je Olivera izgledala kada se Đole zaljubio u nju (FOTO)

 

 

Kad je zvanični deo promocije bio okončan pa je počelo potpisivanje knjige za posetioce novopečena spisateljica ponovo je, ističu, odbila da se slika uz objašnjenje da hrvatski mediji pišu ružno o njoj. Iz revolta, nekoliko ekipa pokupilo je svoje stvari i demonstrativno napustilo ivent. 

Pročitajte: U susret godišnjici Đoletove smrti: Fotografije Olivere Balašević koje će podići prašinu

 

 

Koji je razlog ovakvog Oliverinog ponašanja, koji mnogi nazivaju posledicom tuge za suprugom i potpunim nervnim rastrojstvom, ostao je nepoznat. Veruje se, međutim, da udovica Đorđa Balaševića nije zadovoljna medijskim praćenjem njenih pravnih odluka vezanih za bogatu umetničku zaostavštinu muzičara. Naime, posle smrti panonskog mornara ona je krenula u akciju zaštite njegovog lika i dela i sve čini kako bi zaustavila neovlašćena korišćenja njegove muzike.

Pročitajte: Olja mu nije bila jedina inspiracija: Đorđe Balašević je svoj veliki hit posvetio ovoj poznatoj pevačici (foto)

Ata Images

 

Prisetimo se, za početak je s društvenih mreža obrisala sve fotografije na kojima je u društvu supruga. Pravnim putem zabranila je koncerte benda u čast Balaševiću, a navodno je i uklonila sa interneta sve snimke posvećene njegovoj umetnosti. Isto tako, neki mediji su preneli vest da je od vlasnika restorana Kućerda na lakat tražila novčanu odštetu jer je, po njenim tvrdnjama, reč o izrazu koji se prvi put pojavio u Balaševićevoj pesmi "Namćor".

Komentari (0)

Loading