Celebrity News

Ekskluzivno za STORY! Emina Jahović prvi put otvoreno o Mustafi, razvodu i suđenju: Moraće da snosi odgovornost

Razvod Emine Jahović i Mustafe Sandala i danas intrigira javnost, a muzička diva u razgovoru za Story konačno otkriva dokle je stigao sudski spor

Ekskluzivno za STORY! Emina Jahović prvi put otvoreno o Mustafi, razvodu i suđenju: Moraće da snosi odgovornost

Razvod Emine Jahović i Mustafe Sandala i danas je tema čaršijskih priča, a pop zvezda odlučila je da o svojoj komplikovanoj porodičnoj situaciji govori za Story.

Blistava muzička zvezda Emina Jahović (40) poznata je po svom osmehu, koji s njenog lica ne nestaje ni kada proživljava najburnije životne oluje. Ekipi magazina „Story“ delila ga je na odmoru u crnogorskom mestu Portonovi tokom zajedničkog boravka u ovom prelepom delu crnogorske obale, iako je trenutno muče mnoge brige. Najviše zbog aktuelnog sudskog spora koji vodi s turskim pevačem Mustafom Sandalom, ocem njenih sinova i bivšim suprugom, koji se nedavno ponovo oženio. Vlasnica bjuti brenda i muzičarka provela je bezbrižne dane u rizortu Portonovi, ispunjene smehom i brojnim zabavnim sadržajima, što joj je pomoglo da, barem nakratko, zaboravi na životne probleme.

Dušan Petrović

 

U iskrenoj ispovesti nam je ispričala sve o turbulencijama otkako se razvela do sada, koje su je trajno promenile i učinile snažnijom nego pre. Koje su je, na kraju krajeva, oblikovale tako da danas bude najbolja verzija sebe: biti dobar čovek imperativ je kome Emina svakodnevno teži.

Nedavno ste bili na letovanju u Crnoj Gori u mestu Portonovi. Da li ste ranije imali priliku da posetite ovo letovalište i kako vam se dopada?

- Zbog pandemije koja nam se svima dogodila, u poslednje tri godine kretanja su nam bila zaista ograničena. Tek ove godine uspela sam da dođem u Portonovi i provedem nekoliko dana. Prošle godine sam bila sa sinovima deset dana u Crnoj Gori, najviše zbog starijeg sina Jamana koji se profesionalno bavi kajt surfom. Ove godine ih nisam povela zato što sam mislila da organizaciju koju imaju na moru u Gjodžeku, gde inače letujemo svake godine, neću moći da im obezbedim ovde za kratko vreme. Iskreno, čim sam stigla, pokajala sam se… Pre svega, ovo je jedno mirno i sigurno mesto, pogotovo za decu, a opet živo i puno sadržaja kako za nas odrasle, tako i za mališane svih uzrasta. Oduševila me je ljubaznost svih koji ovde rade, vidi se da su precizno birani ljudi. Takođe, vidi se da je mnogo rada i truda uloženo kako bi turisti imali pun ugođaj. Servis je podignut na viši nivo, što mi je posebno drago.

Pročitajte: Jaman i Javuz odabrali stranu, pokazali šta misle o maćehi! Dok je trajalo Mustafino venčanje stigla poruka Emininih sinova (FOTO)

Dušan Petrović

 

Kakvi sadržaji su vam se najviše dopali? Kakav vam je kompletan utisak s ovog letovanja i iz ovog letovališta?

- Restorani su fantastični, plaže čiste i lepe… Tu je i ekskluzivni „One&Only“ koji ima fenomenalan spa centar. To mi se posebno dopalo. Svideo mi se osećaj da ste negde u nekom malom virtuelnom gradu, gde se blaga muzika čuje na ulicama, sve je veoma čisto i sređeno. Dopao mi se i osećaj sigurnosti, posebno za decu, a toliko ih ima na centralnom trgu. Igraju se i voze trotinete, druže se međusobno i upoznaju. Roditelji ih posmatraju ili s terase ili iz restorana i kafića u kojima večeraju ili piju piće. Osećaj je divan. Tesko je ispričati jer mora da se doživi, preporučujem svima.

Dušan Petrović

 

Kako vam protiče leto? Odmarate li se sa sinovima ili ima i posla?

- Ja uvek imam posla, takva sam. Prosto ne mogu da nešto ne radim. Album je potpuno spreman što se tiče kompozicija i tekstova. Napisala sam ga neposredno pre mog rođendana. Imala sam nalet velike inspiracije, to se kod mene desi ili ne desi. Znam da mi je bilo potrebno trinaest dana da „sručim“ sve svoje emocije u pesme. A onda sam otišla u Austriju na detoks da se resetujem.

Dušan Petrović

 

U kakvoj ste sada životnoj fazi? Da li ste fokusirani više na muziku ili na vaš bjuti brend?

- Ovo je moja zrela faza, iskrena. Faza vraćanja sebi, dubokog analiziranja svih odnosa. Porodičnih i prijateljskih. Naučila sam puno – svakog dana težim ka tome da budem bolji čovek, da služim ljudima, pomažem ali isključivo i samo onima koje intuitivno i srcem osećam. A srce me nikada nije prevarilo. Fokusirana sam na izgradnju unutrašnjeg mira i stabilnosti bez ikakvih očekivanja od drugih ljudi. A kad se čovek očekivanja reši, onda dolazi i do sreće i zadovoljstva. Ojačala sam kroz oluje, koje su u nekim trenucima mogle da me sruše, mada tako nikada spolja nije izgledalo. Sada kada pričam s vama, mogu da vam kažem da sam ponosna na sebe i to mi je najveća pobeda. Osećam snagu, potpuno samostalno zasluženu i verujem da ću samo biti jača. Muzika i kozmetika su moje ljubavi. Preklapaju se stalno. Jedva čekam da ljudima dam pristup svojim novim pesmama i potpuno ogoljenoj iskrenosti, možda i prvi put u svom životu.

Razvod Emine Jahović i Mustafe Sandala ostavio je traga na pop zvezdi

Nedavno je bilo novosti u privatnom životu Mustafe Sandala. Kako su vaši sinovi reagovali na promene?

- Nije lako biti dete razvedenih roditelja, to je sudbina mojih sinova, ali ja ih vaspitavam tako da izvuku pouku i iz tih neprijatnijih faza u životu. Na kraju, ma koliko god to surovo bilo, to će ih samo ojačati. Daće im ideju o svojim odlukama u životu pre nego što ih donesu. Ja sam uz njih, i dok god sam tu, biću im uvek njihova najveća podrška i učitelj, dajući im ljubav koju ponekad ne mogu ni da zamislim. Samo želim da moja deca odrastu u dobre, poštene i mentalno zdrave ljude s mnogo empatije za druge i hrabrosti u životu.

Dušan Petrović

 

Trudite li se da zaštitite sinove od nekih medijskih napisa ili ste apsolutno otvoreni s njima?

- Nažalost, ja ne mogu da ih zaštitim. Veliki su, čitaju naslove i prate društvene mreže. Svima nama samo ostaje da znamo u suštini ko smo, da oni znaju ko sam ja – sve ostalo je nebitno.

Dušan Petrović

 

U kojoj je fazi sudski spor koji imate s nekadašnjim suprugom?

- Nastavlja se i nastaviće se… U mom slučaju radi se samo o principu koji mora da se poštuje i odgovornosti koja mora da se preuzme. Advokati rade svoj posao, ja im se ne mešam.

Da li su turski mediji konačno postali objektivniji po tom pitanju?

- Nažalost, nisu. Skoro svi napisi u novinama uvek su na strani mog bivšeg supruga, slučajno ili namerno. Ali ja sam davno prestala da se sekiram. Jednostavno me to više ne pogađa.

Dušan Petrović

 

Postoje neminovne turbulencije u vašem životu, a čini se da vi zadržavate unutrašnji mir. Kako to postižete?

- Dosta radim na strpljenju, učim se zahvalnosti za sve što nam je Bog pružio. Što smo zdravi i dobro. Ne gledam previše ispred sebe koliko kad pogledam iza sebe mogu da vidim realnu sliku života. Najskuplje imam, a to su moja deca, to što sam u stanju da vidim i da čujem, što mogu sebi da obezbedim svoju koru hleba i to što ne zavisim apsolutno ni od koga.

Pročitajte: Luksuz sa pogledom na Bosfor - Zavirite u dom Emine Jahović u kojem živi sa sinovima nakon razvoda (FOTO)

Dušan Petrović

 

Da li s ove tačke gledišta mislite da ste nekim ljudima sebe i previše davali i da li ste sebe u međuvremenu stavili na čvrsto prvo mesto?

- Uvek se nesebično dajem i sve što dam, dobro se vrati, na ovaj ili onaj način. Nikada svesno nikoga nisam povredila, ali sam shvatila da oko sebe treba da me imaju oni koji me, u svakom smislu zaslužuju, nema potrebe da presipam život iz šupljeg u prazno. Ne gubim vreme živeći tuđe živote, ne osuđujem i volim ljude.

S vama je u poslednje vreme više puta na „Instagramu“ pozirala vaša mama. Koje njene osobine u sebi vidite?

- Moja mama je moj heroj. Najjača žena na svetu. Takve žene su danas vrlo retke. Za moj ukus previše je konzervativna, ali postojana, poštena, vredna i u svim poteškoćama u životu koje je imala dostojanstvo nikad nije izgubila, i sve što radi, radi damski i elegantno. Majka je, ne samo nama troma već celoj familiji. Ona je jedna jedina i najbolja baka na svetu.

Dušan Petrović

 

Mislite li da je sloboda najvrednije što imate i da li biste je ikada menjali za bilo šta?

- Slobodu sam skoro upoznala i moram da priznam da nema cenu. Dugo sam mislila da je u partnerskim vezama ljubomora i zabranjivanje dokaz ljubavi. Sada shvatam da može istinski samo da te voli onaj ko te pusti da slobodno letiš, da se uzdigneš i da uživa gledajući te u punom sjaju, a ti mu se onda uvek vratiš još više zaljubljena i u celom komadu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina)

 

Da li vam nedostaje emotivna veza i da li biste joj se prepustili bez zadrške da vam naiđe?

- Emotivna veza je kompleksna veza i mislim da sam negde u ovim odgovorima već to i objasnila. Uvek imam izbore, ali se ja na to ne oslanjam. Imam dva sina i samostalna sam žena. Ne treba mi niko da mi popunjava prazan prostor u životu, jer ga i nemam toliko. Treba mi posebnost u svakom smislu, i samo za to imam još jedno malo mesto.

Kakvi ste u ljubavi? Kakvi ste kao partnerka?

- Super sam, samo je potrebno da i neko drugi bude isto tako super (smeh).

Pročitajte: Zgodan i ponovo Turčin - Evo ko je muškarac koga Emina SADA zove ‘dušo’ (FOTO)

Dušan Petrović

 

 

 

Komentari (0)

Loading